I samarbete med Tourism Northern Ireland. 

Jag åkte till staden Belfast som ligger i Nordirland genom Tourism Northern Ireland några dagar med fullspäckat och spännande program. Jag hade aldrig varit i varken Belfast eller Irland överhuvudtaget innan och tyckte det skulle bli extra spännande att upptäcka, inte bara en ny stad, utan även ett nytt land! I det här inlägget kommer jag ge er min resguide över vad jag såg och gjorde när jag besökte Belfast, Nordirland som förstagångsbesökare.

Belfast

Belfast

Min Ultimata Resguide till Belfast, Nordirland

Jag har skrivit en praktisk guide till dig som besöker Belfast för första gången med en del information som är bra att veta och som förhoppningsvis underlättar din resa hit. Det inlägget hittar du här!  Idag kommer jag däremot ge er den ultimata resguiden till Belfast som ligger i Nordirland med massor av tips på vad du bör se och göra när du besöker denna stad. Belfast är nämligen den största staden i Nordirland, trots det går det utmärkt att promenera överallt, så pass liten är staden ändå.

Belfast

Här är den ultimata resguiden till Belfast:

1. St George´s Market

St George´s Market är en av Belfast äldsta attraktioner och byggnader. Huset byggdes mellan 1890 och 1896. Här inne är det marknad varje fredag, lördag och söndag där du hittar allt från matstånd, till kläder, souvenirer, ostar, kaffe, kött, fisk och massor av annat smått och gott. Det är även ett liveband som spelar musik medan du går runt och shoppar, vilket förgyller stämningen!

Belfast

Belfast

Belfast

Belfast

Belfast

2. Titanic Quarter

Titanic kvarteret är precis som det låter som, ett stort område som har allt att göra med Titanic. Området består av både museum, båthamn, restauranger och själva dockan där Titanic byggdes på. Härifrån skeppades Titanic ut. I det här området ligger Titanic muséet (utställningen), Titanic Hotell, SS Nomadic samt HMS Caroline som du bör besöka när du är här.

Belfast

Belfast

Här kan du även se hur de bygger upp slottet i Winterfell till Tv serien Game of Thrones! Så häftigt att se i verkligheten! 🙂

Belfast

3. Titanic Belfast

I Titanic Quarter ligger Titantic Belfast – ett museum (eller snarare utställning) som är värt att besöka tycker jag. Här inne får du ta del av hur Belfast blev en linnestad till det att Titanic byggdes och skeppades ut. Det här skulle jag säga är den största sevärdheten i Belfast.

Belfast

Belfast

Belfast

4. Titanic Hotell

Mitt i centrala Titanic kvarteret ligger Titanic hotellet, mittemot Titanic utställningen. Ett otroligt magnifikt och utsmyckat hotell som ger en lyxig känsla när man kliver in. Du behöver inte bo över här, det räcker att gå in och se dig omkring för det är otroligt vacker miljö! Varför inte slå dig ner i baren för ett glas vin eller en öl och njut av atmosfären här inne.

Belfast

Belfast

5. SS Nomadic

SS Nomadic är det sista existerande fartyget från White Star Line som skeppade passagerarna från Cherbourg båthamn till RMS Titanic. Denna båt ligger precis mittemot Titanic utställningen och vill du, får du även kliva ombord på båten.

Belfast

6. HMS Caroline

Det här är Titanic kvarterets senaste upplevelse för turister. Det är det sista överlevande skeppet från första världskriget 1916 vid slaget om Jutland och går du ombord får du uppleva hur livet på båten var. Det är alltså ett gammalt militärfartyg som nu är omgjort till ett museum.

Belfast

7. Gatukonst

Om det är något du kommer se när du strosar runt i Belfast (och som är svårt att missa) är den fina gatukonsten på väggarna. Många av väggarna är målade av olika kända konstnärer. Många målningar berättar även historier om vad som hänt i Nordirland.

Belfast

Belfast

Belfast

Belfast

8. Cathedral Quarter

Katedral området har fått sitt namn från Belfast Cathedral, även känd som St Annes Cathedral. Detta område är den äldsta delen av staden, Belfast’s Cathedral Quarter. Området har gjorts om under de senaste två årtionden, där det tillkommit många pubar, klubbar och hotell som nu finns i området. Det är kreativt lärande och mycket kulturmöjligheter i överflöd i detta område tack vare många konst- och kulturorganisationer som är baserade här.

Området har en mix med olika aktiviteter, med bakgrund av några av stadens äldsta och mest vackra gator samt byggnader, vilket gör katedral området till en av Belfast mest livliga ställen att bo, studera, arbeta och besöka!

Belfast

Pubar i Belfast

9. Belfast Stadshus

Belfast stadshus är otroligt pampigt och vackert inrett med marmor och guld samt en stor kristallkrona i taket. De dekorativa fönstren berättar även om Belfast historia, så glöm inte att ta en titt på dem. Det är helt gratis att gå in och se dig omkring. Dessutom erbjuds gratis rundturer 4 gånger om dagen för den som vill ha en längre rundtur härinne.

Belfast

Belfast

Belfast

10.  Victoria Square Shopping center

Är du sugen på shopping ska du bege dig till Victoria Square shopping center som är enormt stort! Dessutom finns ”The Dome” som du antingen kan åka hiss upp eller ta trappstegen. Väl här uppe har du 360 graders utsikt över hela Belfast.

Belfast

Belfast

Belfast

11. Pubar

Eftersom du befinner dig i Nordirland rekommenderar jag starkt att besöka minst en pub. Belfast har många härliga pubar och dessutom en del kända från Tv serien ”Game of Thrones”. I det här inlägget kan du läsa mer om alla pubar jag rekommenderar i Belfast!

Pubar i Belfast

Vill du veta mer om Nordirland kan du klicka in dig på dessa hemsidor: www.tourismni.com samt www.discovernorthernireland.com 

Belfast

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.