Alla reser vi på grund av olika anledningar. Vissa vill komma bort med familjen, andra längtar till solen, en del vill vara mer aktiva, några kanske gifter sig medan andra förlovar sig på en resa eller så har vi den kategorin som jag skulle sätta in mig själv i; för att upptäcka världen.

Praslin Island

Varför Jag Väljer att Resa Jorden Runt

Jag har alltid rest, ända som barn och så länge jag kan minnas. Jag är uppväxt i en familj som reste mycket och det kan jag tacka mina föräldrar för idag. Utan dom hade jag kanske inte varit så intresserad av att resa som jag faktiskt är. Tack vare att vi som familj har rest så mycket har jag fått upp ögonen för världen och vad den har att erbjuda.

Siem Reap, Kambodja

Inspiration

När jag varit ute och rest och varit med om något nytt kan jag komma hem igen och hitta minst 3 nya destinationer jag vill resa till. Jag blir som mest inspirerad när jag reser och det är en otroligt häftig känsla. Det är när jag reser som mina affärsidéer föds, kreativiteten flödar och jag mår dessutom som allra bäst när jag är på resande fot. Det här är några av de anledningar till varför jag väljer att resa.

Skattkammaren i Petra

Livsstil 

För mig är att resa är en livsstil. Det är något jag väljer att prioritera i mitt liv och att lägga mina pengar på för det ger mig glädje och lycka. En livsstil som passar mig som person.

Mår bra av att resa

Andra anledningar till varför jag väljer att resa är också för att jag lever i ett land som är mörkt, grått och kallt nästan 8 månader om året. Min kropp och min själ mår så mycket bättre av sol och värme. Min hud mår dessutom mycket bättre av värme än vad den gör av kyla så det är också en av anledningarna till att jag väljer att resa.

Agra, Indien

Mina mål

Jag har även som mål med mina resor att besöka de 7 nya underverken som jag har skrivit om i det här inlägget. För mig blir en resa mer meningsfull om jag har ett syfte eller mål med resan än att resa iväg någonstans bara för att få sol och värme.

Språket

Även språk är något som fascinerar mig. Trots att vi talar olika språk så kan vi förstå varandra. Att våra länder har utvecklat varsitt språk tycker jag är häftigt och det inspirerar mig att vilja lära mig så många språk som möjligt, för om det är något jag lärt mig av att resa så är det kunskapen att kunna prata och förstå olika länders språk. DET kommer du komma långt på och det är också en av anledningarna till varför jag väljer att resa.

Barcelona beach

Street of Delhi

Kultur

Jag tycker det är intressant att se och uppleva andra länders kulturer runt om i världen. Hur olika alla länder är, hur de skiljer sig åt och varför. Därför reser jag för att få mer kunskap om vad som finns i världen och hur det ser ut i andra länder.

Kapstaden, Sydafrika

Upplevelser

Jag älskar upplevelser, inte bara att resa till de 7 nya underverken eller vara med om ett annat lands kultur utan att också vara med om resor som förgyller mitt liv och berikar mig med erfarenheter. Det kan vara upplevelser i form av att jag reser till en destination för att mina vänner ska gifta sig där och inte hemma i Sverige, exempelvis.

Red Sky rooftop bar

Godahoppsudden

Punta Cana

Nuet

Det bästa jag vet när jag reser är att jag glömmer vilken dag och vilket datum det är för jag befinner mig i nuet när jag reser. När jag reser mår jag bra i hela själen och om det är något jag lärt mig så är det att göra det jag älskar och brinner för och för mig är det att resa. Jag mår som allra bäst när jag reser och det kan ingen ta ifrån mig.

Casinot i monaco

Det här är mina anledningar till varför jag väljer att resa. Varför väljer du att resa?

Du kan följa min äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller på Youtube här 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Hej! Funderar på att åka till Seychellerna till min 40-årsdag och skulle uppskatta om du kunde göra ett informativt inlägg om de olika öarna, varför man ska välja den ena över den andra. Ska man boka helpension eller hur är restaurangerna? Hur åker man mellan öarna och vad kostar transport. Ja allt matnyttigt ?

    • Hej Susanne, vad roligt!
      Absolut, det ska jag göra- jag lovar! Är dock på Filippinerna nu men har redan påbörjat mina inlägg om Seychellerna, de kommer upp inom kort! ?

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.