Som jag berättade för några dagar sedan kommer jag resa runt på heltid som ensam tjej och på obestämd tid. (Du kan läsa mer om det här). Jag har många gånger fått frågan ”Hur vågar du resa ensam” och visst har frågan dykt upp nu igen i samband med min nyhet men det kommer jag skriva senare om. I detta inlägg vill jag övertyga dig till varför du ska resa solo.

Duomo Milano

Därför Ska Du Resa Solo

Vi blir bara fler och fler i samhället som vill ut och resa, helst på heltid. Att upptäcka världen och samtidigt jobba på distans är det nya. Att bli digital nomad är en dröm för många, likaså för mig och det är en dröm jag nu kommer uppfylla 🙂

Solnedgång Barcelona

Vänta inte på andra

Jag har rest så mycket sen jag var liten att jag faktiskt inte kan säga ”det där var min första resa när jag reste själv” men tack vare att jag reser väldigt mycket själv idag har jag lärt mig vad som fungerar bra och mindre bra för mig. Jag har lärt mig att acceptera att vänner och andra personer inte alltid kan hänga med mig när jag vill resa. Antingen har dom inte råd, inte tid, eller vill spara sin semester till senare. Jag är ärligt talat trött på att vänta på alla andra, det har jag gjort så många gånger att resan har passerat framför näsan på mig och jag har ångrat att jag inte reste själv.

Skattkammaren i Petra

Men jag kan ärligt talat säga att det är supernyttigt att ut och resa solo oavsett om du är man eller kvinna. Du lär dig så otroligt mycket mer om dig själv och andra än vad du annars skulle göra om du reste med en partner. Här är mina anledningar till att du ska resa solo!

Därför ska du resa solo:

 • Du kommer upptäcka vilken typ av person du är och vad du tycker om att göra på en resa. Oavsett om det är att gå ut och äta själv på en restaurang till att vandra i bergen ensam.
 • Att resa solo kommer få dig att våga prata med främlingar. Jag har bett så många främlingar om hjälp under mina resor, allt från att ta ett kort på mig till att visa vägen eller rent utav guidat mig runt i staden. Människor är mycket vänligare än vad du tror och det är fantastiskt härligt att få uppleva!
 • Du kommer lära dig att lita på dig själv och ta egna beslut i livet.

Michelangelo Plaza i Florens

 • Du kommer träffa nya vänner och skapa nya kontakter världen över.
 • Du lär dig att bli mer självständig! Du kommer inse att du inte behöver dina vänner, din partner eller din familj för att göra saker.
 • Du lär dig att packa enbart det viktigaste du behöver…. Du inser att DU är den enda på resan och DU kommer själva få släpa runt på din väska och det innebär att du kommer inse vad som är VIKTIGAST att ha med dig!

 • Du lär dig mer om kulturen och din upplevelse när du reser solo. Du tar in mer information, lyssnar mer uppmärksammat, frågar mer och engagerar dig mer när du reser själv. Det finns ingen att fråga som pratar ditt språk och det är en utmaning i sig att lyssna och ta in all information själv.
 • Ditt självförtroende och din självkänsla kommer växa
 • Även om du inte tror det så blir du en förebild och inspiration för andra som vill men kanske inte vågar resa solo. Du blir inspirationskällan till vänner och familj och uppmuntrat andra att våga göra det dom vill. Jag hoppas verkligen att jag är en inspiration till er att våga resa solo 🙂

Smiles beach hotel

Därför tycker jag du ska resa solo, håller du med mig? Så vad väntar du på, UT OCH RES MED DIG!!

Trevlig resa!
//Charlotte

6 Comments

 1. Håller helt med. För dryg ett år sedan var det otänkbart för mig att resa själv men sen vågade jag och sen dess älskar jag det. Kör hårt och lycka till.

 2. Håller med dig till 100. Tycker blandningen av egna resor och med andra är den bästa! Skönt att göra vad man vill i land utan att tänka på andra och sightsa precis så länge man önskar. Reser hellre själv än inte alls!

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack! 🙂 Ja men precis, hittar jag ingen att åka med åker jag hellre själv 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.