20 Restips Från en Erfaren Resebloggare

Under alla mina år som jag har rest och besökt platser runt om i världen har jag lärt mig olika saker, både på egen hand men också när jag rest med andra. Jag vill gärna underlätta för din nästa resa och tänkte dela med mig av mina bästa resetips!

Mina bästa restips!   

Det här är mina 20 bästa restips:

1. Extra uppsättning kläder i ditt handbagage.

Packa alltid en extra uppsättning outfit i ditt handbagage. Så många gånger jag har spilt på min blus, eller velat byta om när jag kommit fram till min destination men inte fått med mig resväskan har jag alltid tackat mig själv (HÖGT!) att jag packade ner en extra uppsättning kläder i handbagaget! Lägg ner en extra tandborste, deodorant, och en uppsättning outfit som ex. skjorta/blus/byxor/klänning/underkläder/badkläder/tröja.

2. Lär dig hantera din jetlag

I det här inlägget kan du läsa mina tips på hur du undviker jetlag. Drick mycket vatten, undvik kaffe och alkohol och försök hålla dig vaken så länge som möjligt på din slutdestination.

3. Lär dig packa på rätt sätt

Jag har lärt mig och delat med mig av mina packningstips tidigare. Rulla dina kläder, då tar de minst plats och de blir inte skrynkliga. Har du dessutom kläder som inte skrynklar alls, perfekt! Packa också bara ner 1 par jeans, jag lovar- du behöver inte fler!

4. Köp alltid tur och retur biljett

Oavsett om det är en flygbiljett, tåg-bussbiljett, eller något annat som du vet att du ska till fram och tillbaka, köp alltid en tur och retur biljett. Du sparar pengar på det!

5. Sprid ut pengarna

När du växlar pengar och får sedlar i handen, dela upp dem i mindre högar (ex. lika mycket i varje hög) och lägg på olika ställen.

Tips: Utöver det du har i plånboken, ha en hög undangömd i neccessären och en hög i passet exempelvis.

6. Packa ner snacks

Oavsett om du där på flygplanet, ute på en dagstur eller på hotellrummet, packa alltid ner lite snacks. Jag brukar köpa med mig resegodis och ha i handbagaget. Dels för att det är just resegodis och trevligt att ha, precis som när man går på bio men det har hänt att jag inte heller vet när jag får mat nästa gång. För allas trevnad är det bra att packa ner en bar, nötter eller något annat enkelt att tugga på.

7. Var trevlig

Du vet aldrig vem du stöter på, så oavsett var du befinner dig var trevlig och bjud på ett leende. Du kanske blir uppgraderad på både flyg och hotell för att du är trevlig mot personalen eller så kanske du får ett jobberbjudande för att du träffat rätt person du pratat med i hissen och varit trevlig mot. Du vet aldrig vad du kan få tillbaka genom att visa vänlighet, så bjud på ett leende och var trevlig. Det kommer du långt på!

8. Våga Fråga

Om det är något jag har lärt mig när jag rest själv är att fråga. Fråga andra om dom kan ta kort på dig, eller visa vägen eller be om råd för bästa restaurang. Jag har nästan aldrig fått ett nekande när jag frågat om hjälp.
Våga fråga, det värsta du kan få är ett nej och då får du fråga någon annan. Sannolikheten att du får ett nej två gånger i rad är väldigt liten.

9. Back up

En mardröm för mig som resebloggare är att bli av med alla mina bilder jag tagit under mina resor, speciellt om jag är bortrest under en längre och har tusentals bilder jag inte vill bli av med. Mitt bästa tips är att lagra dem i molnet (online back up). Ha en backup i dropbox, iCloud eller något liknande istället för en extern hårddisk.

10. Lägg till extra i din budget

Jag har alltid överstigit min budget jag satt till när jag reser, ALLTID. Jag tycker att jag sätter den på en rimlig nivå men det har visat sig att jag unnar mig när jag är ute och reser och med all rätt. Det har hänt att jag gjort utflykter jag inte trodde fanns som jag vill genomföra. Att få uppleva äventyr jag kanske inte räknat med har jag kunnat göra just för att jag lärt mig att ha en extra budget vid sidan av. Pengar som egentligen inte finns där men som jag använder ifall något liknande situation dyker upp, eller om jag blir rånad så vet jag att det finns back up pengar för att kunna överleva, självklart på ett separat konto!

11. Ta hotellets visitkort

Så många gånger det har räddat mig att ha mitt hotells visitkort i fickan/handväskan/plånboken för att kunna visa till taxichauffören. Visst, du kan fotografera också på en karta vart du bor eller ta en print screen från mobilen på google maps men om du får slut på batterier, vad gör du då? 🙂 Att ha hotellets visitkort på dig kan vara mitt bästa tips!

12. Tvätta

Försök planera lite i förväg vad du ska ha med dig så du inte står som mig i panik dagen innan och vet inte vad som ska med. Tvätta alltid innan du ska packa, det är mycket lättare att veta vad du ska packa ner då. Dessutom vill du inte tvätta det första du gör när du anländer till en nytt ställe 😉

13. Våtservetter

Jag brukar alltid ta några extra våtservetter om det ges ombord på flyget eller be om våtservetter. Det behövs alltid just när jag flyger men inte annars. Några stycken räcker för mig, jag köper aldrig ett helt paket innan avfärd men vet man att man använder det mycket är bra att köpa ett paket våtservetter innan du reser.

14. Ordentlig resväska

Förra sommaren slog jag till och köpte en ordentlig resväska som du kan läsa mer om här. Att ha en bra, stabil och hård resväska kostar lite mer men kan vara värt i slutändan. Jag var trött på att min resväska gick sönder, ena låset var uppe när det låg på bagagebandet eller något inuti hade gått sönder. Personligen tycker jag att Samsonite gör resväskor utöver den design och funktionalitet som passar mig och mitt resande. Slå till på en ordentlig resväska!

15. Gymnastikskor

Om det är något jag lärt mig älska när jag är ute och reser på senare dar är det gymnastikskor. Tidigare har jag inte tyckt om det, passar aldrig till den outfit jag haft och det har känts klumpigt att gå runt i. Vet inte om det är för jag blivit äldre eller om det är för jag lärt mig hur skönt och bekvämt det är att upptäcka städer med gymnastikskor. Jag blir inte lika trött i fötterna och nuförtiden struntar jag i att jag inte känner mig snygg i dom. Idag finns det massor med olika gympaskor att välja mellan och jag har hittat både snygga, lätta och super bekväma Nike skor som jag alltid har med mig på mina resor!

16. Anteckningsbok

Varje dag har jag alltid med mig en liten anteckningsbok i min handväska. Den hänger även med när jag reser och har aldrig varit så fullproppad med information, intryck och to do lists som när jag flyger. Skriv ner det du kommer på, på en gång, annars har du glömt det till senare. Det har hänt mig flera gånger och nuförtiden har jag lärt mig att skriva ner allt i min lilla anteckningsbok. Jag hämtar väldigt mycket inspiration till min reseblogg just när jag flyger. Får jag bloggtorka någongång, vet jag att det bara är att sätta sig på ett flygplan! 🙂

 17. Halvera din packning

Jag har lärt mig för varje gång hur jag ska packa min väska. Jag lär mig än idag. Förut la jag alltid fram precis ALLT jag ville ha med mig, vilket blev flera stycken resväskor. Med tiden har jag lärt mig vilka som är mina favorit plagg och vad som används mest, beroende på typ av resa. Mitt tips är att packa ner det du vill ha i din resväska och sen halverar du allt innehåll. Du kommer inte behöva allt, jag lovar. ”Less is more”! 😉

18. Ha inte för höga förväntningar

Jag har alltid haft väldigt höga förväntningar på mina resor, alltid. Jag har fantiserat hur saker och ting ser ut efter att ha googlat eller sett bilder i böcker på hur platser dit jag ska ser ut. Men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Det har jag börjat inse mer och mer nuförtiden. Du kan exempelvis inte bestämma över hur vädret ska bli på din plats. Ibland blir det moln eller regn. Men det är väl ändå inte hela världen? Försök vara positiv- du är på ett äventyr! 😀

19. Boka lagom

Boka inte in alla dagar med aktiviteter på din resa. Av egen erfarenhet blir det alldeles för stressigt och du kan inte riktigt slappna av och ta dagarna som de kommer. Nuförtiden bokar jag bara in om det är något speciellt som behöver förbokas annars tar jag dagarna som de kommer. Självklart har jag en lista på vad jag vill se och göra, men nuförtiden försöker jag dela upp dem för varje dag och prioritera det allra viktigaste. Du måste också njuta av din resa och kanske göra något spontant! Jag försöker lära mig det än idag, då jag är expert på att skapa listor 😉 Det går ju att komma tillbaka vid senare tillfälle.

20. Reseförsäkring

Sist men inte minst bör du en reseförsäkring när du är ute och reser. Det kan jag starkt rekommendera! Oftast ingår det idag i ditt MasterCard eller VISA kort. Kolla med din bank eller kortleverantör vad som ingår. Du kan behöva den när du minst anar det! Det här är min bästa restips som jag vill dela med mig av till er. Har du något annat tips, berätta gärna!

Trevlig resa!
// Charlotte

1 Comment

  1. Pingback: How To Plan Your Trip

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.