En Dag på Puro Beach Illetas, Mallorca

Under vår weekend till Palma de Mallorca hängde vi på Puro beach och deras senaste ställe i Illetas en hel dag och hade det riktigt bra med både sol och bad i det turkosblåa vattnet. Vill ni lyxa till er resa på Mallorca kan jag verkligen rekommendera att komma hit för det här stället är riktigt bra, trevligt och lyxigt!

Palma de Mallorca

Puro Beach Illetas

Ta sig hit

Illetas ligger ungefär 20- 25 minuter med buss från Palma stad. Vi tog buss nr 4 som gick precis utanför vårt hotell (Hotel Saratoga som du kan läsa mer om i det här inlägget) och stannade på stationen som heter Bonanza där du ska kliva av. Härifrån tar det kanske 5-7 minuter att promenera till Puro beach. Var dock observant på skylten för den gömde sig lite längst med vägen. Du ser när det står VALET parking med stora bokstäver, då har du kommit rätt! 😉

Självklart kan du även ta taxi hit men för 2 euro / bussbiljett tyckte vi att det gick lika bra att åka bussen.

Palma de Mallorca

Vad kostar en dag på Puro Beach?

Det finns många olika ”paket” att välja på och vi bokade våra solbäddar online på Puro beach hemsida som du hittar HÄR. Där kan du välja om du vill ligga på Oasis-sidan eller strand-sidan. Oasis sidan kostar 40 euro per person och då ingår endast solbädden.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Vi valde dock att ligga på strandsidan för 45 euro per person och då ingick även frukost, vilket vi tyckte var mycket prisvärt! Man kan välja på en laxbagel eller äggröra med avokado och tomatsmörgås till, vilket jag tog medan Runwaytoadventure to laxbageln. Till detta fick vi även varsin kaffe och apelsinjuice som kan ha varit den absolut bästa apelsinjuicen jag någonsin har druckit! 🙂 Det var som sagt väldigt prisvärt och du hittar vårt paket på Puro beach här.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Att tänka på

Eftersom vi befinner oss i COVID-19 tider just nu så är man tvungen att ha på sig en ansiktsmask hela tiden förutom när du ligger i solbäddarna, ska bada eller sitta ner i deras restaurang för att äta. Ska du resa på dig och göra något, gå på toaletten eller beställa något i baren måste du ha på dig ansiktsmasken.

Det finns flera toaletter vilket jag tyckte var himla bra. Dels uppe vid restaurangen men även bakom oss där vi låg på strandsidan och det fanns även bakom de som låg vid oasis sidan.

Palma de Mallorca

Jag skulle även rekommendera att förboka din solbädd på Puro beach Illetas för det blev snabbt fullt här. Många ville ligga på Oasis sidan men ärligt talat så var jag glad att vi låg vid strandsidan, dels för att det inte var lika många solbäddar här och därmed inte lika mycket folk, det var lugnt och skönt och dels för att många kom till oss för att kliva i havet där det fanns sandstrand, vilket vi hade precis under våra fötter. Annars kliver man i från en stege som finns vid Oasis sidan.

Palma de Mallorca

Matutbud

Det senaste som jag märkt både när jag var i Portugal och nu överallt i Palma, och även här på Puro beach är att restauranger har bytt ut sina fysiska menyer till att vara QR kodade. Man måste alltså fota en QR kod och så kommer den upp i telefonen och där kan du se Puro beach meny för mat och dryck.

Vi var rätt mätta efter vår frukost som ingick men senare på eftermiddagen valde vi att beställa varsin Gino som var utsökt god och mättande! Jag kan verkligen rekommendera att äta deras Gino här, även på den Puro beach som ligger vid Palma flygplats, alltså deras första Puro beach men jag kan även rekommendera att dela på en Gino för de är väldigt stora! 🙂

Palma de Mallorca

De har även en stor restaurang man kan sitta vid och äta sin lunch om man hellre vill sitta vid ett riktigt bord men tänk på att ha på dig masken när du ska gå till restaurangen.

Ingen pool

På Puro beach i Illetas finns det ingen pool att bada i, här badar man direkt i havet vilket inte alls är helt fel då havet här är helt fantastiskt underbart härligt varmt och skönt medan den Puro beach som ligger vid flygplatsen i Palma har endast en pool att bada i och där kan man inte hoppa i havet. Detta kan vara bra att veta beroende på vad du föredrar, tyvärr kan man inte få både och vilket jag hade tyckt passat bra in på denna Puro beach i Illetas.

Vad var mindre bra med Puro beach?

Det enda jag inte tyckte var bra med denna Puro beach som ligger i Illetas är att det finns en strand för allmänheten precis runt hörnet och inga gränser eller staket som avskiljer Puro beach från den stranden, vilket gör att vem som helst kan kliva in här och bada eller äta på restaurangen. Det som irriterade mig var att många barn kom från den sandstranden och ville hänga vid våran strand istället och snorkla och bada vid klipporna  hos oss. Detta gjorde att stämningen blev högljudd och skrikig, vilket förstörde lite av vår upplevelse här, något jag tyckte var synd.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Utöver det kan jag kan verkligen rekommendera att hänga på Puro beach en hel dag och njuta för det här är att sätta guldkant på tillvaron enligt mig 😉

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.