Så här Spenderar Du En Dag i Florens, Italien

Från Pisa kan du ta snabbtåget på 50 minuter till Florens, huvudstaden i Toscana. Eftersom jag hade en dag till godo bestämde jag mig för att upptäcka Florens och vad den staden har att erbjuda. Det var massor! Så pass mycket att jag gärna kommer tillbaka hit igen, jag kände att en dag inte räckte 🙂 Florens är ett bra weekendresmål att spendera några dagar i. 

 Piazza Michelangelo

Jag rekommenderar verkligen att börja med utsiktsplatsen Piazza Michelangelo och utgå härifrån. Hit tar du dig med buss från centralstation om du kommer in med tåg. Bussbiljett går dock inte att köpa ombord på bussen, det köper du i en tobaksaffär som liknar tobaksstånd som finns på de flesta gator runt omkring centralen. Bussfärden tar ca 30 minuter hit. Den här utsikten träffas du av när du kliver av bussen. Det är ett stort torg och här finner du även massor av souvenirer. Bättre utsikt över Florens tror jag inte går att hitta. Fantastiskt vackert! Eftersom det är första gången för mig i Florens njöt jag extra länge av utsikten. Att resa själv har sina för och nackdelar. Här kunde jag stå hur länge jag ville och experimentera med min kamera för att ta bilder i alla möjliga vinklar 😉

Fortsätt vidare ner till Florens city

Vidare tog jag trapporna ner till en liten utsiktsplats som även hade en karta över Florens som visade vad alla byggnader heter. Här stannade jag till för en lättare lunch och det gick att få bord på en gång. Många stannar till för att svalka strupen, andra för att bara äta en glass och vissa åt lunch. Då Michelangelo platsen ligger högt upp på ett berg finns det ordentliga vandringsleder ner mot staden som jag gick på. Längst med vägen möts jag av oslagbar utsikt som är väldigt fotovänliga 🙂 Väl nere igen kommer jag ut på bilvägen och korsar gatan. Framför mig ser jag en strand med människor som solar och spelar volleyboll. Jag visste inte att det fanns strand mitt i Florens, det var nytt för mig!

Ponte Vecchio

Jag följer vägen bort mot den berömda bron som är det mest kända landmärket i Florens, Ponte Vecchio som den heter. Den är fylld med turister, små souvenirshoppar och inte minst massor med guldsmedsbutiker. Många blev som galna av allt guld som fanns och många köpte sina souvenirer här. Tror även var och varannan som jag passerade tog en selfie mitt på bron 🙂

Ta en glass paus

En äkta italiensk glasspaus satt alldeles utmärkt på bron Ponte Vecchio. Glassen här är verkligen att rekommendera, dock alldeles för dyr. Se upp så du inte luras på ”turistpris” på glassen. Mitt tips är att fråga först vad glassen kostar! Därefter fortsatte jag in mot stan och tog lite smågator sicksackandes fram och hamnade på Palazzo Vecchio. Inget märkvärdigt tycker jag mer än att det är ett restaurangtorg med många restauranger och lite monument.

Piazza della Repubblica

Jag fortsatte smågatorna fram och passerade även Piazza della Repubblica där många konstnärer håller till.

Florence katedral

Till slut kom jag fram till Cattedrale di S.Maria del Fiore – den kända katedralen i Florens. Jag säger bara wow vilken byggnad! Jag är mäkta imponerad av denna katedral. Den är mycket större än jag trodde och så himla vacker!

Restips Florence

Mitt tips är att ta ett varv runt hela byggnaden. Du kan även välja att gå in i katedralen men kön var alldeles för lång, så jag rekommenderar att göra det tidigt på förmiddagen om du inte orkar vänta. Däremot slog jag mig ner vid ett av alla caféer som ligger precis framför katedralen och njöt av ett glas vin och beskådade både katedralen och alla människor. Enormt vacker byggnad måste jag säga 🙂

Mina Tips till Florens över en dag:

 • Börja med utsiktsplatsen Piazza Michelangelo och rör dig ner mot stan härifrån
 • Ät lunch eller ta något att dricka på Piazza Michelangelo
 • Ät en glass på bron Ponte Vecchio men låt dig inte luras av priset!
 • Sicksacka bland gränderna fram till katedralen – de finns många gömda mysiga gator att upptäcka
 • Slå dig ner på ett café utanför katedralen och njut av den vackra byggnaden

Jag älskar att ringa in dom saker jag vill se eller göra på en karta för varje destination jag kommer till. Här ser ni att jag markerat dom ställen jag tipsat er om i detta inlägg. Florens är stort och jag känner inte att jag har gjort klart den här staden på bara en dag. Jag vill absolut åka tillbaka hit och utforska vad Florens mer har att erbjuda 🙂 Har du varit i Florens, vad tyckte du var bäst?

Trevlig resa!
//Charlotte

3 Comments

 1. Visited Florens 2017. Stunning city with a lot of history, Agree with the Blonde, one time is not enough..take days to fill.

  • Visited Florens 2017. Stunning city with a lot of history, Agree with the Blonde, one time is not enough..take days to fill.

   Comment nr 2. Trevligt restips och information.
   Palazzo Vechio är ett absolut måste också, mycket vackra målningar, parken på andra sidan Ponte Vechio, Belvedere när piazza Michelangelo. Uffizerna, etc.

   • Charlotte Lundquist Reply

    Hej Peter!
    Ja visst är det en fin och trevlig stad Florens. Kul att du också gillar den staden 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.