Så här Tar du dig Från Flygplatsen Fiumicino till Rom City

Hur tar man sig lättast in till Rom city från Fiumicino flygplats? Om du landar på flygplatsen Fiumicino (FCO) i Rom finns det flera transportsätt för att ta sig in till Rom city (Termini station) och dom kommer jag specificera i detta inlägg 🙂

Transportalternativ från Fiumicino Flygplats till Rom City:

Leonardo Expresståg

Leonardo Express är snabbtåget in till Roms centralstation Termini. Tåget avgår varje halvtimme och tar en halvtimme att åka. Det kostar 14 Euro / person / resväg. Jag valde att åka Leonardo Express då jag även fick ha med min hund Stella gratis. Det gick väldigt snabbt och smidigt och det var värt pengarna tyckte jag även om det här alternativet är dyrare än de andra.

Stella

Metro / Tunnelbana

Du kan även åka tunnelbanans grå linje FL1 som kostar 8 Euro / person / resväg och hundar får åka med gratis. Den stannar dock inte vid Termini stationen. Så kolla upp vart det blir närmast för dig att åka. Den stannar bland annat vid Trastevere, Ostiense och Tiburtina istället. Hundar får åka med gratis i tunnelbanan.

Terravision Buss

Denna buss åker direkt till Termini stationen i Rom city och tar 55 minuter. Det kostar 5 Euro / person / resväg eller 9 Euro för en tur och returbiljett. På Terravision buss får du inte ha med hund.

SIT Buss

Denna buss går via Vatikanstaten innan den når Termini station. Det kostar 6 Euro / person / resväg men tar då lite längre tid än de andra. Du får inte ha med dig hund.

TAM Airport Buss

Tam buss går till Termini station via Ostiense station. Det kostar 6 Euro / person / resväg plus 9 Euro extra tur och retur om du vill ha hund med. Den här bussen kostar lite mer än Terravision Buss men det är den enda som går 24 timmar om dygnet till och från Fiumicino flygplats i Rom. Om du missar en buss så gäller din biljett till nästa avgång! TAM Airport buss avgår varje halvtimme och tar ungefär en timme att åka mellan Termini centralstation och Fiumicino flygplats.

Rome Airport Buss

Rome airport buss åker direkt till Termini station och kostar 5.90 Euro / person /resväg. Du får inte ha med dig hund.

Hotel Shuttle Service

Om ni hittar andra person eller par som också vill dela en shuttle bus så är det att rekommendera Fiumicinos shuttle service som kostar från 16.33 Euro / person om du vill komma billigare undan än taxi.

Taxi

Att åka taxi från Fiumicino flygplats i Rom till centrala Rom kostar 48 Euro som fast pris. Det tar ungefär 45 minuter med taxi. Om du bestämmer dig för att åka taxi rekommenderar jag att betala med cash. Ta ut så du har olika valörer i Euron så det är lätt att kunna betala. Denna taxi som du ska ta har även klistermärken fastklistrat 48 Euro på bildörrarna, så du inte blir lurad av någon annan taxi.

Stella

Jag hoppas det här hjälper dig med vad du ska välja för alternativ när du väl åker till Rom! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Jag använde Uber en hel del när jag var i Rom, fungerade väldigt bra, undvek problem med språk och betalning. 🙂

    • Charlotte Lundquist Reply

      Ja det kan man också göra, smart! 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.