Det finns flera sätt att ta sig till Macau från Hong Kong men ett smidigt och prisvärt alternativ är att åka färja med Macau Ferry som bara tar 50 minuter. I det här inlägget hittar du all information du behöver veta och tänka på om du vill åka från Hong Kong till Macau samt en del restips som är bra att veta inför din vistelse i Macau. Macau Macau

Så här Tar du Dig Från Hong Kong till Macau

När jag åkte till Macau från Hong Kong tog jag tunnelbanan till stationen ”Central” för att sedan följa skyltarna till färjeterminalen, där båtarna går till Macau. Det finns många olika färjeföretag och för den som inte är van kan det se ut som en djungel vid första ögonblicket men det ska jag hjälpa dig att reda ut. Så här åkte jag till Macau från Hong Kong över en dag: Macau

Färja från Hong Kong till Macau / Färja från Macau till Hong Kong

 • Det finns 2 färjeterminaler i Macau: Macau Taipa Färjeterminal och Macau Peninsula Färjeterminal. Se till att du köper biljett till rätt terminal, dvs antingen åker du till Taipa eller Macau Peninsula. Jag åkte med TurboJet till Macau Peninsula färjeterminal som kör de röda båtarna. Observera att de blåa båtarna går till Taipa ön.
 • Färjorna går flera gånger om dagen till Macau, oftast en gång i timmen dagtid och på kvällarna kan det gå uppemot 5 stycken i timmen tillbaka till Hong Kong.
 • Biljetten till Macau kostade 171 Hong Kong dollar och tillbaka kostade biljetten 200 Hong Kong dollar. (ca 400 kronor tur och retur). Observera att biljetterna kostar olika beroende på vilken tid du vill åka.
 • Du kan betala med både kort eller cash när du köper färjebiljetten.
 • När du köper tur och retur biljett till Macau måste du redan på förhand bestämma vilken tid du vill åka tillbaka så du har en bokad plats i systemet. Du kan alltid välja en tidigare avgång sen när du väl är i Macau, om du vill åka tillbaka till Hong Kong tidigare och då får du stå i en standby kö.
 • Du måste ha ditt pass med dig för att få köpa färjebiljett!! Du kommer gå igenom en passkontroll när du anländer till Macau, likaså när du ska åka därifrån tillbaka till Hong Kong. Dessutom vill personalen se att du har ditt pass med dig vid köp av färjebiljett, annars får du inte köpa någon biljett.
 • Du måste fylla i ett landningskort med dina uppgifter och ha det tillsammans med passet vid passkontrollen. Observera att du måste fylla i ETT NYTT på vägen ut igen.

Macau tickets Macau Macau Macau Macau Macau

Macau Restips:

 • Som svensk behöver du inget visum, bara ditt pass!
 • Du kan åka buss, taxi eller gå från färjeterminalen när du anländer till Macau. Det är en trevlig promenad in till stan som tar ca 30 minuter att gå.
 • Macau pengarna heter Pataca (MOP) och skiljer sig från Hong Kong dollar men det går dock bra att betala med Hong Kong dollar på exempelvis Starbucks, dock går det inte om du vill spela på Casino. Då måste du växla till Macau pengar eller ta ut pengar i en ATM maskin.
 • Uber är ett bra transportsätt att åka med om du inte har Macau pengar till en vanlig taxi, om du föredrar att åka taxi men jag rekommenderar att gå in till Macau city från färjeterminalen och sen ta taxi tillbaka, om du inte bor kvar över natten i Macau.

I det här inlägget kan du läsa min ultimata resguide till Macau – det här måste du göra!  Macau Du kan följa mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.