Mina bästa tips om du behöver checka in ditt bagage

Oftast försöker jag att resa med enbart handbagage för det är enligt mig mycket smidigare och enklare men självklart händer det att jag checkar in en resväska eller två beroende på vart jag ska resa eller vem jag reser med. Därför tänkte jag i det här inlägget tipsa om mina travel hacks när det kommer till att checka in sin resväska som bagage.

Readyfortakeoff Arlanda

Här är mina Travel Hacks om du behöver checka in ditt Bagage

1. Klä på dig lite extra kläder

Jag har tidigare skrivit om hur jag brukar packa min resväska genom att rulla kläderna, organisera och strukturera min resväska där var sak har sin plats och lite som ett Tetris spel, vrida och vända på sakerna så att så mycket som möjligt får plats. Dessutom lägger jag hårda saker såsom skor längst med yttersidorna på resväskan som en stötdämpare ifall den kastas runt och slår mot väggar och golv så skyddar den mina mer ömtåliga saker som jag har i mitten av resväskan. Däremot är ett av mina absolut bästa tips att klä på dig ett extra lager med kläder när du ska resa. På så sätt skapar du mer plats i din resväska för saker du vill ha med dig och kanske inte får plats med egentligen.

Glöm inte att stoppa ner strumpor i dina skor för då fyller du nämligen luftiga utrymmen som finns. Vill du ha med en tjockare tröja eller en jacka, sätt istället på dig allt det på resdagen så minimerar det vikten av resväskan och det gör att du även får mer plats för annat. Likaså gäller jeans, stövlar eller tyngre skor samt rock, eller dunjacka. För glöm inte, ta med en ihopvikbar dunjacka och ha på dig för du kan även använda den som kudde på flygningen! 😉

2. Använd alla ytor och fickor

Som jag nämnde ovan kan du fylla alla tomma ytor med små saker, som exempelvis fylla skorna med strumpor. Du kan också använda en jacka eller byxor som har många fickor, där du kan fylla fickorna så mycket saker som möjligt, vilket skapar mer plats åt annat i resväskan. Ju mer saker du kan ha i fickorna, desto mindre är chansen att du behöver betala för övervikt när du checkar in din resväska.

Resväska

3. Lägg till en resväska så fort du bokar din flygbiljett

Om du ska resa med en resväska och behöver checka in den rekommenderar jag att boka på det på en gång när du köper din flygbiljett. På vissa flygbolag ingår ex antal incheckade resväskor men hos andra (många lågprisbolag) behöver du betala extra för att checka in en resväska. Oftast kostar det mer att göra i efterhand än när du väljer att lägga till det i din bokning samtidigt som du köper din flygbiljett.

Tips! Du kan även köpa till tjänsten att checka in en resväska i efterhand till ett bättre pris om du inte valde att köpa en incheckad resväska vid bokningstillfället. Det kan du få genom att checka in dig själv online och i samma veva lägga till att du behöver köpa till incheckning av resväska, vilket oftast är billigare att göra online än vid incheckningsdisken på flygplatsen 🙂

4. Uppgradera din flygbiljett istället för att betala för övervikt

Beroende på vad för flygbiljett du köpt (det finns oftast olika graderingar på dem) eller flygbolagens olika bagageregler kan din resa bli dyrare än du tänkt dig från början om din resväska väger mer än du trott. Om du står där vid inchekcningen och det visar sig att du behöver betala massor för övervikten, kolla med inchecknings personalen vad det skulle kosta om du vill uppgradera din flygning till Business Class istället.

Det kanske är värt mellanskillnaden det kostar från hur mycket du behöver betala extra för övervikt och vad en uppgradering kostar. Är det då värt att även få alla de extra förmåner som Business Class medför som exempelvis fast track, lounge innan påstigning och gratis mat och dryck ombord hela flygresan? Fundera på det nästa gång, om du hamnar i just denna situation 🙂

Resväska

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.