Visst är det roligt och lockande att resa solo och göra allt på egen hand. Det är en viss befrielse samtidigt som du träffar så otroligt många härliga och likasinnade människor under resans gång. Av egen erfarenhet har jag samlat på mig mina absolut viktigaste tips till dig som också vill resa solo eller som redan reser själv. Tulum beach

Mina 5 Tips Du Behöver veta När Du Reser Solo

Jag har tidigare skrivit inlägg om vilka fördelar det är med att resa solo som du kan läsa här, likaså vilka nackdelar det finns enligt mig att resa solo som du kan läsa här. Förutom alla positiva och negativa aspekter finns det även generella tips som du som reser solo bör tänka på!

Efter att ha rest runt om i världen på egen hand vill jag dela med mig av mina absolut viktigaste och mest generella tips till dig som också vill eller redan reser på egen hand. Det här är ”bra att tänka på” tips som jag hoppas du tar åt dig och tänker på när du reser själv, för det gör jag, varje dag 🙂

Här är mina 5 viktigaste tips när du reser solo:

1. Gränder:

Gå inte i mörka gränder, oavsett vart i världen du befinner dig. Speciellt inte i gränder du inte känner till eller aldrig gått i tidigare. ALDRIG!

2. Områden:

Gå inte heller till områden du inte känner till eller aldrig vistas i tidigare. När mörkret infaller är det inte lika lätt att hitta till ställen och det är även svårare att vara uppmärksam vid mörker.

3. Var uppmärksam!

Var uppmärksam på allt, vad du än gör. Dina tillhörigheter, vem som kommer nära dig, vem du pratar med, vad som finns runt omkring dig och vilka områden du befinner dig i. Sist men ändå inte minst ha koll på dina drinkar om du är ute och festar eller tar en öl på en bar. Du vet aldrig vem som kan lägga något i din drink så fort du inte är uppmärksam.

4. Pengar:

Vifta inte med dina pengar öppet så alla kan se. Behöver du ta upp pengar eller växla pengar med någon, gör det så diskret du bara kan. Speciellt om du har mycket pengar i plånboken.

5. Taxi:

Behöver du ta taxi, gå till en riktig taxi station eller be hotellet ordna med taxi till dig. Ta ALDRIG någon svarttaxi eller låta dig luras av någon som helt plötsligt kan köra dig. Snälla, gå inte på den. Försök alltid, om det går, att även åka med en taxi som har taxameter. Angkor Wat Club Princess hotel in Dominican Republic Det här är mina absolut mest viktigaste tips som är generella när du reser själv. Har du andra generella, praktiska tips till oss som reser solo som jag inte tänkt på? Kommentera gärna!

Följ mina äventyr som ensamresande kvinna runt om i världen på Instagram här, Facebook här eller Bloglovin här.

Happy Travels!
// Charlotte

6 Comments

 1. Mitt bästa tips – ha en låtsas-vigselring med dig. Funkade väldigt bra i Indien, reste visserligen inte själv, men två ensamma tjejer är nästan lika enkla offer som en. Så det var ett bra knep – och dessutom taggade killarna ner lite med raggandet vilket kan vara ganska irriterande.

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack för tipset Tina! 🙂 Mycket smart tips, ska tänka på det! Helt rätt, killar taggar ner lite då, det är sant.

 2. Väldigt bra tips! Jag har rest själv tidigare men det var ett tag sen nu. Nästa vecka är det dags igen. Har gjort upp planer på att gå ut på morgonen och göra så mycket som möjligt under dagen. Middags bokning klockan 5 och sen efter det dra sig MIT hotellet. Känner inte att jag behöver hänga ute på barer och så på kvällarna utan kan i såfall ta en drink i hotellloungen. 🙂

  • Åååå vad spännande, vart blir det då Maria? Nej, jag festar inte heller på mina resor, så jag förstår dig till fullo. Hotellbaren funkar minst lika bra 🙂

  • Charlotte Lundquist Reply

   Så spännande med Tallin! Ha så trevligt! 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.