Mina Restips Till Nusa Lembongan

Utanför Bali finns det tre mindre små öar som heter Nusa Lembongan, Nusa Ceningan och Nusa Penida och hit kan du åka båt från Bali som tar ca 45 minuter. Jag valde att åka från Sanur beach på Bali (där de flesta båtar går från) till ön Nusa Lembongan, vilket tog ca 35-40 minuter beroende på vädret.

Lembongan

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan är en mysig och supercharmig liten ö som verkligen är värd ett besök. Jag stannade här två nätter, vilket räckte gott och väl men vill du verkligen känna in lugnet och ta det lugnt några dagar rekommenderar jag att stanna längre.

Paketpris till Nusa Lembongan från Bali

Jag bokade detta ”paket” från hotellet jag bodde på i Uluwatu och på morgonen kom en chaufför och hämtade mig på hotellet och körde mig till båtarna, där jag köpte det här paketet för 550.000 rupiah (vilket motsvarar ca 370 SEK). I paketet ingår pick up från ditt hotell på Bali, båtbiljett tur och retur, drop of på ditt hotell du har bokat på den ö du vill åka till samt pick up därifrån det datum du vill åka tillbaka till Bali, samt drop of på det hotell du sen ska bo på väl på Bali. Jag tycker det var riktigt bra service! Det finns massor av företag som gör på samma sätt men det  företag som jag åkte med heter Sri Rejeki.

Väl framme på ön Nusa Lembongan blev jag skjutsad till mitt hotell som hette The Cozy Villas och som jag starkt kan rekommendera att bo på. Det ligger bara 5 minuters gångavstånd till Dream beach som är den vackraste stranden på den här ön, enligt mig. Då jag anlände före incheckningstid fick jag inte mitt rum på en gång, istället lämnade jag allt mitt baggage i receptionen och hyrde en moped för 80.000 rupie per dag (ca 55 SEK).

Lembongan

Lembongan

Lembongan

Här kommer min resguide till vad du bör se, göra och äta på Nusa Lembongan:

1. Hyr moped

Att hyra moped är nästan ett måste på den här ön för att kunna ta sig runt på ett smidigt sätt. Det finns taxi som är i form utav stora lastbilsflak men de är inte så lätt att ”boka en taxi”. Vägarna här är små, väldigt små och enkla, därav hyrde jag en moped för 80.000 rupie per dag för att kunna se och göra vad jag ville utan att vara bunden till någon taxi (som knappt finns).

Visst, det går att gå också men det tar verkligen sin tid, därför rekommenderar jag att hyra en moped för att enklast se ön Nusa Lembongan. Jag var själv kluven till det från början men sen när jag väl kom till Lembongan såg jag hur enkla vägarna var och att ”alla åkte moped” så då bestämde jag mig också för det.

Tips!
Ladda ner google maps kartor i offline läge eller skriv in de stränder eller restauranger du vill åka till och gör en printscreen så har du din karta med dig i mobilen.

Lembongan

Lembongan

Lembongan

2. Dream beach

Precis som namnet säger, är det här en riktig drömstrand! Av de stränder jag såg på Nusa Lembongan är Dream beach helt klart den finaste stranden och även den mest badvänliga stranden. Försök att bo i området kring Dream beach då det är gångavstånd till väldigt mycket härifrån. Själv bodde jag på The Cozy Villas men vill du bo lyxigt gör du det på Dream beach huts hotell som har infinitypool över denna vackra strand. Här kan du ligga på den kritvita stranden, bada i korallblått vatten och bara njuta av att vara på Lembongan. En perfekt plats att spendera en dag på!

Tips!
Även om du inte bor på hotellet Dream Beach Huts, kan du utnyttja deras infinitypool från kl.16.00 varje dag för endast 50.000 rupie (ca 55 SEK). Såååå värt det!

Lembongan

Lembongan

Dream beach

Lembongan

Lembongan

3. Lunch på Dream beach huts restaurang

Även om du inte bor på hotellet som ligger på den här stranden, kan du komma hit och äta lunch på deras restaurang som heter Dream beach huts restaurant och som har magnifik utsikt över hela stranden och poolområdet på hotellet. Det är nästan ett måste att äta här och det är dessutom superbilligt!

Lembongan

Lembongan

Lembongan

4. Devil´s Tears

Inte alls långt från Dream beach, bara runt hörnet, ca 5 minuters promenadavstånd hittar du Devil’s Tears som är ett måste att besöka på Lembongan. När vattnet når klippväggarna sugs det in i grottan som finns och trycks därmed ut med en enrom kraft från klipporna ut igen, vilket skapar Devil’s Tears. När vattnet fullkomligt sprutar ut igen från klipporna ser det ut som djävulen gråter, därav namnet. Hit kommer många turister så var beredd på att dela upplevelsen med många andra.

Lembongan

Lembongan

Lembongan

Lembongan

Lembongan

5. Sunset point

Bredvid Devil’s Tears finns sunset point på Lembongan som har otroligt vacker solnedgång härifrån. Många kommer hit och sätter sig med lite snacks och dryck (som går att köpa i de olika stånden som finns precis här) och tittar på solnedgången från klippan. Många sätter sig direkt på klipporna men det finns även bänkar att sitta på för den som vill. Härifrån får du en oslagbar solnedgång som är ett måste enligt mig på Lembongan!

Lembongan

Lembongan

Lembongan

6. Sandy Bay Beach

Från Sunset Point kan du se direkt in till Sandy bay beach som också är en fin strand och badvänlig, dock inte med lika korallblått vatten som Dream beach har. Här finns däremot Sandy Bay beach club som är en av de mest lyxiga platserna på Lembongan. Här kan du äta både lunch och middag eller titta på solnedgången, men var beredd på att betala lite mer än vanligt. Dessutom har de även jättestora villor som man kan hyra för ca 4000 SEK/ natt.

7. Mushroom beach

Mushroom beach har fin strand men inte lika fin som Dream beach. Dessutom tycker inte jag att den är lika badvänlig utan härifrån gör man mer vattenaktiviteter såsom parasailing, åka bananbåt eller hyra en SUP bräda. Visst går det att bada här men det är inte lika genuint mysigt då det ligger alldeles för många båtar på den här stranden för att man ska kunna njuta ordentligt. Dessutom är den inte heller lika stor som Dream beach är.

Kom däremot hit för antingen lunch, en eftermiddagkaffe eller bara lite skönt häng i baren på någon av alla restauranger som ligger precis ovanför, längs med stranden. Det är ändå värt ett besök att komma hit och mest populär är den bland ungdomar som backpackar runt.

Lembongan

Lembongan

8. The Deck café och restaurang för middag

The Deck restaurang är ett måste när du befinner dig på Lembongan! The Deck är både ett café och en restaurang som ser ut som en Lexington butik, dvs maritimt och vitt inrett och som ligger på absolut bästa ställe, högt upp på en klippa med utsikt över hela Jungutbatu beach (där de flesta båtarna kommer in från Sanur).

Längst med hela denna klippa finns det gott om restauranger och hotell men just The Deck är verkligen något speciellt och är dessutom väldigt, väldigt mysig för middag! Hit bara måste du komma, om inte annat för en kaffe 😉

När du kommer in med båt på stranden på Lembongan, gå så långt du bara kan till höger och gå uppför några trappor så kommer du till ett par olika lyxhotell. Gå förbi hotellen och följ skyltarna bort ännu mera till höger och fortsätt rakt fram tills du kommer till alla restauranger som ligger på rad efter varandra. Den allra sista, längst bort är The Deck!

Lembongan

Lembongan

Lembongan

Lembongan

9. Yellow bridge till Nusa Ceningan

Från Nusa Lembongan kan du åka över den ikoniska gula bro som tar dig till Nusa Ceningan, en liten ö som ligger mittemellan Nusa Lembongan och Nusa Penida. Bron har ett specifikt landmärke med en sorglig historia bakom sig. År 2016 dog 6 personer och 20 skadades när hela bron kollapsade ner i vattnet. Bron har därefter byggts upp på nytt och fått namnet ”The Bridge of Love”. Jag åkte moped över på den här bron till Ceningan, vilket går rätt fort, det tar bara någon minut men däremot är bron inte tillräckligt bred för bilar, den är endast till för gångtrafikanter och mopedister. Det är på gränsen att det går att mötas två mopeder samtidigt på bron, så bred är den.

Nusa Lembongan är verkligen supermysig ö med korallblått havsvatten att bada i och jämför du med ex. ön Nusa Penida som är den största ön av dem alla tre så är jag glad att jag valde att bo några nätter på Lembongan och inte på Nusa Penida ön. Den var, enligt mig, alldeles för stor och hade inga bra vägar alls att åka på, varken med bil eller moped. Lembongan var mer behändig för mig och jag kände att jag kunde hitta överallt här med bra vägunderlag att köra moped på, något jag verkligen kan rekommendera!

Lembongan

Lembongan

Lembongan

Tips! 

 • Bra att veta är att när du anländer på ön samt åker från Lembongan kommer du behöva kliva i vattnet till och från båten, ha därför shorts eller kort klänning på dig så du inte blöter ner dina kläder. Det finns inga båthamnar för båten att lägga till vid.
 • Nästan alla hotell har mopeduthyrning och stannar du längre kan du komma överens om ett billigare dagspris för uthyrningen. Ingen kollar några körkort här (inte när jag hyrde iallafall) och tankar gör du väldigt billigt!

Lembongan

Lembongan

Lembongan

Har du varit på ön Nusa Lembongan, vad tyckte du?

Trevlig resa!
// Charlotte

7 Comments

 1. Tack för alla tips och beskrivningar om Bali! Vi ”går i dina fotspår” och passar på att besöka många av de platser du rekommenderat! Jättebra och hur värdefullt som helst! Tack!

  • Charlotte Lundquist Reply

   Hej Björn!
   Guuuud vad roligt att höra. Vad glad jag blir! 🙂 Hoppas ni gillar ställena lika mycket som jag gör! 🙂
   Trevlig resa och njut av värmen!
   Mvh Charlotte

 2. Idag har vi varit på Dream beach (verkligen fin), ätit på restaurangen där (gott, trevligt men för oss var det inte billigt utan tvärtom dyrt). Vi var vid Devils tears, verkligen jättehäftigt. Fortsätt gärna längst ut på klippan, där finns det några andra grottor som vatten och vågorna också gör enorma konstverk av, och där är det i princip folktomt – i alla fall när vi var där.

  Vi var även vid Mushroom beach som var ok. Går du längst till vänster kommer du till Le Nusa Beach Club. De har solstolar som du får använda om du köper någon mat/dricka av dem (inget minimibelopp). Rekommenderas.

  Som Charlotte skriver är det jättebra att hyra vespa och man åker ledigt två på en om man vill det. Ta ner farten så är det ingen fara.
  Det är trångt att mötas på Yellow bridge men det går. När ni kommer över bron sväng inte vänster (för där är vägarna sämre). Sväng istället åt höger, åk så långt ni kan på Nusa Cennigan, åker förbi Blue Lagoon (häftig) kommer ni till en resturang som heter Mahana point. God mat, fantastisk utsikt, underbara surfvågor som lockar några av traktens bästa surfare (skoj att sitta och titta på när man äter) och för den modiga finns det två iordninggjorda platåer man mot en smärre avgift får hoppa ifrån, jag bedömer den lägre som ca 8-10 meter och den högre som ca 15.

  • Charlotte Lundquist Reply

   Vad roligt att höra att ni är där och upptäcker ön med vespa. Det låter läskigt men det är verkligen inte det när man väl kör. Precis som du säger, drar man ner farten lite och är försiktig går det hur bra som helst! Det är en bra ö och vägunderlag för att köra vespa där 🙂 Glöm inte att prova någon av alla restauranger nere vid stranden, där man kommer in med båten, på vänster sida om man tittar ut över havet. Perfekt att sitta vid solnedgången! 🙂

 3. Tack för dina tips, vi är här nu och njuter. Valde stanna några dagar extra o bara koppla av!

  • Charlotte Lundquist Reply

   Vad kul! Njut och ha en trevlig resa 🙂

 4. Din resa till Bali såg fantastiskt ut. Har sparat till min resa i okt. Har du tips på hur mycket kontanter man bör ha med sig? Lite för att sedan ta ut? Det är ju en minst sagt, annorlunda valuta. 🙂 Betalade du hotell i förväg eller med kort på plats? Vänlig hälsning M

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.