I samarbete med kreditkort.com. 

Resekort – Ett kreditkort att ha med på resan

Idag finns det många kreditkort att välja mellan och speciellt om du ska ut och resa. Det finns nämligen en hel del resekort som ger dig olika förmåner, men vilket är det bästa resekortet och hur går man tillväga för att hitta det resekort som passar en själv att ha med på resan? Vad kostar ett resekort egentligen och hur fungerar det? Det kan kreditkort.com hjälpa dig med.

Vad är ett resekort?

Ett resekort är ett kreditkort som underlättar din resa. Du införskaffar ett resekort för att exempelvis kunna boka dina flygbiljetter på kortet eller samla på dig poäng som kan ge dig gratis resor. I ett resekort ingår oftast reseförsäkringar, conciergeservice eller bekvämligheter på flygplatser så som lounge tillgång men det kan även ingå avbeställningsskydd samt att du kan få ersättning mot förlorat eller försenat bagage.

SAS Amex

Vilket resekort ska man välja?

Det finns en hel del resekort att välja på och genom vissa kort kan du få antingen access till flygplatslounger eller bonuspoäng där du samlar poäng som du kan använda dig av senare du när du bokar din resa. Alla resekort har sina för och nackdelar men de populäraste och mest förekommande resekorten som finns på marknaden idag är bland annat:

 • American Express

American Express kredikort är ett resekort som jag själv använder mig av då jag samlar bonuspoäng som ger mig gratis resor med SAS och Star Alliance. Dessa poäng kallas Eurobonus och är kopplat till min användarprofil hos SAS. Mer om det kan du läsa här där jag guider dig till hur man går tillväga för att kunna få en gratis resa.

 • Norwegian kreditkort

Bank Norwegian kreditkort är också ett resekort där du kan samla poäng. Dessa poäng kallas Cashpoints och som du kan använda dig av när du bokar resor med Norwegian. Har du exempelvis samlat ihop 1000 poäng så får du dra av 1000 SEK på din resa vid bokning.

Att välja ett resekort att ha med sig på sin resa är inte helt lätt alla gånger. Personligen tycker jag att det är helt individuellt beroende på hur mycket eller lite du reser samt vilket flygbolag du oftast reser med. Då jag själv använder mig av American Express, som har olika nivåer på sina kort, gynnar det mig eftersom jag omvandlar mina vardagsinköp till poäng. Men det beror helt på hur mycket poäng du vill samla, vad du vill ska ingå i ditt kort samt vilken årsavgift du är beredd på att betala.

readyfortakeoff

Mina tips inför din resa:

 • Även om du har ett Amex, Bank Norwegian eller Remember Flex resekort, se alltid till att ha ett backup kort ifall ditt kreditkort inte skulle fungera utomlands eller om du blir av med plånboken. Mitt tips är att alltid ha ett VISA eller Mastercard som backup kort då de oftast fungerar överallt i hela världen. Se också till att ha ditt backup kort på ett separat ställe än i plånboken tillsammans med ditt resekort!
 • Det är viktigt att du läser igenom alla försäkringsvillkor på ditt resekort som du väljer att införskaffa så du vet vad du har för skydd när du är ute och reser.
 • Tänk på att du även kanske redan har en reseförsäkring via din hemförsäkring. För att den extra reseförsäkringen ska gälla är det viktigt att du betalar minst 75% av din resa med ditt resekort.

Happy Travels!
// Charlotte

3 Comments

 1. Med tanke på bilden trodde det skulle handla om Amex Platinum… eller Centurion 🙂

  • Charlotte Lundquist Reply

   Ja indirekt handlar det om Amex platinum, som jag skriver finns det olika nivåer för Amex kort om man vill ha som resekort 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.