Min Flygning med Qatar Airways Business Class Från Stockholm Till Zanzibar

Jag hade helst velat åka tidigare men flygen från Stockholm med Qatar Airways är väldigt fullbokade och eftersom jag reser på standby biljetter med Qatar Airways måste jag alltid vänta till sist och har jag tur kommer jag med. Gårdagens flyg var överbokad så dagens flygning fick det bli istället.

Stockholm – Doha

Min flygning till Zanzibar var från Stockholm via Doha med 5 stjärniga flygbolaget Qatar Airways.

Business Class med Qatar Airways Dreamliner 787

Jag fick till slut plats och inte vilken plats som helst, nämligen 1A, dvs i Business Class! Jag har aldrig flugit Business Class med Qatar Airways förut så det här blir en upplevelse jag längtat efter länge och ytterligare något jag nu kan bocka av på min Bucket list 😉 

Qatar Airways Dreamliner

Min första flygresa mellan Stockholm – Doha var med Qatar Airways Boeing 787- 800 också kallad ”Dreamliner” och från Doha – Zanzibar med Qatar Airways Airbus 320, bägge flygningarna i Business Class. 

Amenity Kit i Business Class

Ombord på mitt säte ligger detta Amenity kit innehållandes:

  • Ögonmask
  • Öronproppar
  • Läppsyl
  • Strumpor
  • Tandborste och tandkräm
  • En liten flaska parfym
  • Body lotion från märket Georgia Armani.

Nedanför mitt säte på höger sida hittade jag en flaska vatten och Bose noise cancellation hörlurar. Efter take off blev jag serverad champagne och nötter i väntan på maten.

Mat + Dryck

Eftersom det var en kvällsflygning blev vi serverade middag ombord och jag valde 3 rätters middag bestående av gravad lax med potatis till förrätt och biff med potatismos till huvudrätt. Därefter fick jag en ostbricka innan desserten kom in beståendes av cheesecake och mango parfait.

Doha- Zanzibar

Efter att ha spenderat 31 timmar på Doha flygplats var jag mer än sugen på att komma iväg till Zanzibar. Jag landade i Doha klockan 1 på natten från Stockholm och nästa flyg från Doha till Zanzibar gick först klockan 8 på morgonen. För mig gör det inget att spendera några timmar på en flygplats, jag kan roa mig själv.

Tyvärr kom jag inte med flyget till Zanzibar pga viktproblem. Det fanns stolar över men på grund av vikten då den här flygningen är trippel caetrad med mat för den går från Doha till Kilimanjaro och sen till Zanzibar där en ny besättning tar vid och flyger hem planet till Doha igen.

Nästa flyg för min del till Zanzibar gick nästa morgon samma tid, dvs 24 timmar senare. Det var bara att gilla läget och vänta. Vad som hände sen är en berättelse i sig som jag kommer skriva om senare.

Qatar Airways Airbus 320 Business Class

Ett dygn senare är jag med på flyget till Zanzibar, äntligen! Jag fick bara planera om med hotellen och min guide lite nere på Zanzibar men det löste sig och det är sånt här man får räkna med när man reser på standby biljetter. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Kan man inte förstå det då ska man heller inte resa på standbybiljetter.

Business Class Doha – Zanzibar

Än en gång hamnade jag i Business Class på Qatar Airways Airbus 320 från Doha – Zanzibar. Jag fick plats 1C men det satt ingen bredvid mig så jag hoppade in till fönsterplats på 1A istället 😉

Välkomstdrink ombord

Så fort jag klev ombord blev jag serverad färskpressad juice och en kall handduk.  Direkt efter take off valde jag att dricka champagne igen. Det kan jag aldrig få nog av 😉 Dessutom tyckte jag att jag var värd det efter att ha spenderat 2 nätter på en flygplats!

Mat + Dryck ombord Airbus 320 Business Class

Det här var en dagflygning och det serverades lunch om bord. Till förrätt åt jag coscos med räkor och till huvudrätt valde jag biff. Jag var både trött och utsvulten på riktigt bra mat (istället för flygplatsmat) och åt detta med glädje! Efter lunchen sjönk jag ner i min stol och somnade väldigt gott några timmar innan landning till Zanzibar.

Betyg

Jag vill ge Qatar Airways Business Class 5 stjärnor av 5 möjliga. Allt var superbra hela vägen ombord. Markpersonalen är otroligt trevliga och snälla, flygvärdinnorna väldigt hjälpsamma och maten och servicen ombord är kanon! Helt ärligt har jag hittills aldrig flugit något bättre än detta! 😀

Qatar Airways Business Class

Jag har flugit med Qatar Airways i Ekonomi Class (som du kan läsa mer om här) men att flyga med Qatar Airways i Business Class var ett sant nöje! Flygvärdinnorna var mycket trevliga och jag fick den mat och dryck jag ville ha. Jag kan verkligen rekommendera att flyga med Qatar Airways som är en av de bästa flygbolagen i världen! Har du flugit med Qatar Airways i deras Business Class, vad tyckte du?

Trevlig resa!
// Charlotte

2 Comments

  1. Så nice! Jag har flugit med Qatar många gånger och tycker de är fantastiskt bra. Har dock aldrig rest i Business Class, men det såg verkligen inte dumt ut må jag såga! 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.