När jag åkte till Hong Kong reste jag med flygbolaget SAS och i deras Business Class tur och retur. Jag har rest många gånger med SAS och det är det flygbolag prioriterar helst att flyga med när jag ska ut och resa. Dock har jag aldrig provat att sitta i deras nya Business Class på en långflygning men nu äntligen fick jag chansen att göra det till och från Hong Kong tack vare mina American Express poäng. SAS Business Class

SAS Business Class Flygning från Stockholm till Hong Kong

Att flyga med SAS i deras Business Class på en långflygning var en dröm som kom i uppfyllelse då jag länge har velat prova att sitta i deras nya Business Class men det har inte varit läge för det förrän nu. För några år sedan flög jag med SAS till New York över nyår och då satt jag också i deras Business Class men det var i deras gamla kabin som var uppdelad med säteskonfigurationen 2-2-2.

Business Class

Jag har rest många gånger med SAS tidigare till olika destinationer runt om i världen som du kan läsa mer om här vad jag tyckte om det. Då jag har flugit en del med Qatar Airways och i deras Business Class var det kul att jämföra dessa flygbolag hur servicen gick till, hur kabinen ser ut och vad som skiljer dem åt. Sånt tycker jag är jätteintressant att jämföra 🙂 SAS Business Class

Så här ser det ut ombord på SAS Business Class till Hong Kong

Kabinen och sätet ombord på SAS Business Class

Kabinen är uppdelad med säteskonfigurationen 1-2-1 vilket menas att det endast finns ett säte vid ena fönstret, två säten i mitten där man sitter tillsammans och ett säte vid andra fönstret på andra sidan gången. Det finns två mittengångar och varje säte har sin egen skärm som också är touchscreen, något jag tycker är ett stort plus! SAS Business Class SAS Business Class SAS Business ClassNär jag kom fram till mig säte låg det en filt, underlakan, en kudde och ett amenity kit. Jag hade även fått en egen vattenflaska och brusreducerade hörlurar som låg instoppade i hyllan bredvid mitt säte, snett bakom min axel kan man säga. SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class På vägen från Stockholm till Hong Kong satt jag på säte 2D och tyckte det var ett mycket bra säte med gott om benutrymme! SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class

Det amenity kit jag fick innehöll:

  • Tandborste
  • Tandkräm
  • Öronproppar
  • Ögonbindel
  • Sockor
  • Hudkräm/ Hudlotion
  • Läppbalsam

SAS Business Class SAS Business Class

Välkomstdrink

Alla i SAS Business Class hälsas välkomna med en välkomstdrink. Här går personalen ut med en bricka där det finns olika alternativ i glasen att välja på där du själv tar den dryck du är sugen på. Det finns att välja på sodavatten, apelsinjuice eller champagne. Jag valde deras rosa champagne som smakade utsökt. (Det fanns ingen brut att välja på). SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class I hyllan bredvid sätet hänger de brusreducerande hörlurarna och under dem hittar du olika uttag, bland annat USB uttag och där du pluggar in hörlurarna för att exempelvis se på film. Till höger har du panelkontrollen där du reglerar din lampa, volym samt knappen för att tillkalla flygvärdinnan. SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class Vi fick även varsina tofflor att använda oss av under resans gång. Vet inte om det är så på alla flygningar med SAS i Business Class men jag tror det är speciellt till just Hong Kong där man använder sig mycket av tofflor i Asien. SAS Business Class Benutrymmet var riktigt stort! Jag kunde inte nå den svarta kudden att lägga fötterna på så jag fick dingla med benen istället men det gjorde inget för bara känslan av att ha mycket utrymme är något jag gillar starkt.

Servicen

I stolsfickan låg en meny som jag snabbt tittade igenom vad jag vill ha att äta och hur upplägget var. Då jag är van vid hur Qatar gör trodde jag att det skulle fungera på liknande sätt men det gjorde det inte. Från menyn väljer du en förrätt, en varmrätt och sen kan du få alla efterrätter om du vill då de kommer på en serveringsvagn med alla efterrätter på samma gång.

På Qatar Airways väljer du en förrätt, en varmrätt och en efterrätt varpå flygvärdinnorna serverar dig vart eftersom varje individ blir klar med sin mat. Eftersom jag har svårt att besluta mig i vissa situationer gillade jag SAS koncept bättre då jag fick lite av varje av alla efterrätter som fanns! 🙂 SAS Business Class SAS Business Class I SAS Business Class kan du välja på endast en champagne, deras rosé, utöver det finns det två vita viner och två röda viner att välja på för den som vill. De hade även äppelmust, något som förvånade mig men kul med variation! SAS Business Class Till att börja med fick vi nötter och en pre-drink innan maten. Jag valde att fortsätta med deras champagne. SAS Business Class SAS Business Class

Straxt därefter dukades det upp för middag och det gjordes åt allihopa på samma gång. En flygvärdinna dukade upp och den andra kom tätt bakom med drinks vagnen.

SAS Business Class

Därefter serverades först förrätten, sen kom varmrätten in och samtidigt fylldes det på med dryck och sist kom efterrätts buffén där jag alltså fick lite av varje att smaka på. Det var både jordgubbar, glass, paj och ost som serverades, mycket gott!

SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class

Toaletterna

Toaletterna var stora, rymliga och fräscha och hade dessutom ett fönster så jag kunde se ut på motorerna och vädret. Det gjorde även att toaletten blev ljusare och såg därmed också större ut.

SAS Business Class SAS Business Class

Sovstund

Efter middagsserveringen släckte personalen ner i kabinen och det var dags att sova. Eftersom det var första gången för mig i SAS nya Business Class på en långflygning ville jag verkligen passa på att prova allt som gick, så jag bäddade upp, satte igång en film och somnade någonstans mitt i den för att sedan vakna och gå runt lite kabinen.

SAS Business Class

För den som var vaken och sugen på något snacks under tiden kunde alltid gå till ”snackbaren” och få sig något att dricka och äta. Utbudet var välfyllt och det fanns en hel del att välja på, riktigt bra tycker jag att det var! 🙂
SAS Business Class SAS Business Class

Frukost

Innan landning, ca 10 timmar senare var det dags för frukost ombord då vi landade runt 7 på morgonen i Hong Kong. Serveringen gick till på samma sätt även nu, dvs att en i personalen dukade upp bordet och tätt därefter kommer en annan och serverade frukosten till alla på en gång, rad efter rad. Även frukosten kunde jag välja både det ena och det andra, lite vad som såg godast ut.

SAS Business Class SAS Business Class SAS Business Class

Utvärdering

Jag måste säga att jag är positivt överraskad att flyga med SAS i deras nya Business Class från Stockholm till Hong Kong. Jag hade en mycket trevlig upplevelse och njöt för fullt! Jag kan verkligen rekommendera till 100% att sitta i SAS Business Class då det är en upplevelse för den som aldrig tidigare gjort det. Jag kände mig verkligen bortskämd och otroligt utvilad tack vare de sköna stolarna de har. Jag hoppas på att få sitta fler gånger i SAS Business Class i framtiden! 🙂

Det bästa:

Jag gillade starkt att jag kunde få välja flera efterrätter att smaka på, dvs lite av varje och likaså till frukosten var det likadant. Jag kände mig inte som en glupsk person som vill ha allt i normal portion utan fick istället lite av varje!

Det som var mindre bra:

De har bara en champagne att välja på, en rosé champagne. Jag hade velat se att de hade en brut att kunna välja på också då de har två röda viner och två vita viner att välja på till maten.

SAS Business Class SAS Business Class Har du rest i SAS Business Class med deras nya kabin, vad tyckte du?

Du kan följa mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.