Selma Spa i Sunne – En Staycation på Sveriges första spa!

Selma Spa i Sunne, Värmland erbjuder avkoppling, träning, behandlingar och mycket god mat. Det är Sveriges första och nordens största spahotell och jag kan verkligen hålla med, Selma Spa i Sunne är det största spahotellet jag besökt hittills i Sverige 🙂

Reception och Lounge area

Selma Spa har en väldigt inbjudande receptionen med en stor lounge del med många sköna sittplatser och gott om utrymme för den som vill hänga i lobbyn. Jag gillade verkligen inredningen här, den var riktigt mysig 🙂

Vårt rum

Vi checkade in på Selma Spa och fick deras svit med rumsnummer 447 som bestod av två våningar med egen balkong på översta våningen. Dessutom hade vi två badrum, ett på varje våningsplan, varav ett hade ett stort badkar. Jag gillade designen i vårt rum som var i sval nordisk stil med trägolv och en naturnära färgskala och speciellt den snygga spiraltrappan med de schyssta lamporna vid sidan om, det gjorde hela rummet tycker jag. Riktigt snyggt!

Här fanns Tv på bägge våningarna, ett kylskåp, garderob, hårfön, badrockar och tofflor som man fick låna under sin vistelse och gott om kontaktuttag överallt, vilket jag uppskattade mycket! Vår svit var rymlig, ljus och hade utsikt mot sjön Fryken, vilket var en väldigt fin utsikt.

Selma Spa

Selma Spa

På deras spa avdelning som ligger en trappa ner från receptionen kan man njuta av både inomhus och utomhuspooler som är uppvärmda och det finns fyra olika bastur att välja mellan och två inomhus jacuzzipooler. Där i får man vara endast 5 minuter och sen rengörs poolerna, vilket jag tyckte var väldigt bra och kändes fräscht.

På spa avdeningen behöver man boka in sig på en tid då det är corona tider så det inte blir fullt på spa:et och det tycker jag att folk höll väldigt bra. Det var inte alls trångt i spa:et men när det var fint väder ville alla hänga i utomhuspoolerna så de blev snabbt fulla och man fick “vänta på sin tur” vilket kunde ta tid, speciellt när man bara har 2 timmar i spa:et.

Det finns även ett omklädningsrum med dusch, skåp för den som kommer över dagen och har dagspa samt en “kallvattensdusch” med hinken om du vågar dra i den 🙂

Spa sviten

Vi hade bokat in en tid på spa sviten när vi anlände till Selma Spahotell och där fick vi bada först, följt av en massagebehandling som var väldigt skön. Här kan man nämligen välja mellan alltifrån välgörande kroppsbehandlingar så som helkroppsmassage, gravidmassage och fotmassage till lyxiga ansiktsbehandlingar, sparitualer eller färgning av bryn och fransar men vi valde vanlig ryggmassage.

Solen på Selma Spa

Det som gör Selma Spa unikt och som sticker ut från andra spahotell i Sverige, förutom att de är Sveriges första spahotell är att det har ett rum som de kallar “solen”. De har byggt upp en miljö för att ge en komplett solupplevelse med solljus, vind och havsljud. Här låg vi i varsin solstol i 45 minuter och kände oss väldigt avslappnande. Det ska motverka stress och istället ge energi och en känsla av upprymdhet. Under tiden vi låg här lyssnade vi på fåglar, vindbrus och vågskvalp. Att sitta här i 45 minuter motsvarar 15 minuter ute klockan 12 på midsommar och det räcker för att kroppen ska kunna producera dagsbehovet av D-vitamin – men med reducerade nivåer av UV-strålning. Jätteskönt och annorlunda var det! Det kostar 249 kronor per person och är värt det för den som saknar solen!

Restaurang Smak

I deras restaurang Smak äter man alla måltider, både frukost, lunch och middag och är beläget på 4:e våningen. Här finns även en uteplats som är perfekt att sitta vid när vädret tillåter. Tyvärr gjorde inte vädret det när vi var här men uteplatsen var verkligen enorm och kan jag tänka mig hur härligt det är att sitta där ute och äta sin frukost i solen.

Även frukost, lunch och middag måste bokas innan ankomst då det är corona tider och för att restaurangen inte ska bli full med alla gäster samtidigt.

Frukost

Frukosten bestod av en buffé och hade stort utbud av allt möjligt att välja på. Det här kan nog vara bland den bästa hotellfrukosten jag ätit. Jag gillar att det fanns väldigt mycket att välja på!

Lunch

Vi hade 3 rätters lunch som bestod av sallad til förrätt och sen fanns det två huvudrätter att välja mellan och jag tog lax till varmrätt och sen var det en cheesecake till efterrätt. Lagom stora portioner och inte alls mycket folk i restaurangen samtidigt, vilket gjorde att det blev en lung och skön atmosfär att äta sin lunch i.

Middag

Middagarna bestod av fasta 3 rätters menyer och det var olika menyer varje kväll. Första kvällen åt vi löjromstoast och till det var det röding till huvudrätt men jag valde en caesarsallad istället och till efterrätt blev det hallonsrobet med jordgubbar, riktigt gott var det!

Andra kvällen blev det löjrom till förrätt, oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt och en vaniljkaka till efterrätt. Tyvärr var jag inte jätteimponerad av denna mat och servicen var inte helt på topp denna kväll tyvärr, inte alls på samma nivå som första kvällen vi hade.

Gym & Träning

Förutom att kunna njuta av en harmonisk spaanläggning med olika bastutyper, behandlingar och flera pooler både inomhus och utomhus, är Selma Spa en utmärkt plats för att träna. De har både ett stort gym och en separat stor sal där man kostnadsfritt får delta i gruppass om man vill. Gymmet ligger precis i anslutning till spa avdelningen.

Sammanfattning

Jag kan verkligen rekommendera att besöka Selma Spa i Sunne. Här är det väldigt lugn atmosfär, det är fräscht och fint och det var inte överdrivet mycket med folk när vi var här, fortfarande mer folk än jag trodde men de hade styrt alla till olika tidsintervaller vilket var väldigt bra gjort av personalen. Jag hade en väldigt avslappnad vistelse här och personalen var otroligt trevlig och väldigt tillmötesgående, de vet vad det innebär att vara serviceminded!

Selma Spa är ett mycket bra spahotell som jag gärna återkommer till och som faktiskt är väldigt prisvärt måste jag säga men då jämför jag också med stockholmspriser. Kommer du hit rekommenderar jag att stanna två nätter om du har möjlighet för det tog ca 4 timmar att köra bil från Stockholm och då är det skönt att kunna ha två nätter här kände jag. Det var bra mat, trevlig personal och jag kände lugnet direkt när jag kom hit, vilket är positivt!
Selma Spa
Selma Spa
Har du besökt Selma Spa i Sunne, vad tyckte du? 🙂
Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.