10 Saker Att Se och Göra i Abu Dhabi

Abu Dhabi har massor att upptäcka, tro det eller ej men det är en stad som inte är lika exploaterad som Dubai men har fortfarande en hel del turistattraktioner som jag tycker är värt att se när man befinner sig i Förenade Arabemiraten. Det går att åka till Abu Dhabi över dagen bara men jag rekommenderar att stanna i några dagar för att verkligen upptäcka vad Abu Dhabi har att erbjuda 🙂

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Här kommer mina topp 10 saker att se och göra i Abu Dhabi:

Sheikh Zayed Moskén

Sheikh Zayed Moskéen i Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens största moské och stod klar 2007. Det här är den mest vackraste och ståtligaste moské jag någonsin sett och en av de mest storslagna byggnader jag upplevt. Det här är ett måste att besöka och helt klart prioritet nummer 1 av saker att se och göra när du besöker Abu Dhabi!

Abu Dhabi

Moskén i Abu Dhabi

Abu Dhabi

Emirates Palace

Emirates Palace är ett lyxigt femstjärnigt hotell i Abu Dhabi men du behöver inte bo här för att spana in detta enorma hotell, du kan komma hit ändå och se hur det ser ut. Det här är nog det största och mest pampigaste hotell jag någonsin sett och helt klart värt att ta en titt här!

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

The Corniche

Gatan som går längs stranden i Abu Dhabi kallas ”The Corniche” och här ligger många intressanta besöksmål längst vägen. Härifrån kan du bada på stranden, cykla eller gå hela promenadsträckan och stanna till vid något av alla caféer eller restauranger som finns. Du hittar även allt från 4-5 stjärniga hotell med topprestauranger till cykeluthyrning här och var längst med promenadsträckan. Kom hit både en solig dag men också kvällstid när cornichen är upplyst på kvällen, det är som två helt olika upplevelser nämligen 🙂

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi

Vill du gå på museum i Abu Dhabi ska du besöka Louvren som är ett bra museum i en fantastisk arkitektritad byggnad. Här är tiden den centrala uppdelningen där du får se europeiska, arabiska samt asiatiska föremål från samma tid. Missa inte detta om du är i Abu Dhabi och vill gå på museum!

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Etihad Towers

Ta dig till Etihad Towers och åk upp till deras Observation deck för 360 graders panoramautsikt över hela Abu Dhabi. Det ligger på 74 våningen tar nästan 1 min att åka upp. Inträdet är 75 dirham, dock kan du ta något att äta och dricka för 50 av dessa 75 dirham. Det här är ett måste tycker jag, speciellt för dig som gillar utsikter lika mycket som jag gör! 🙂

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Yas Island

Yas island är en egen konstgjort ö som ligger lite avskilt från själva Abu Dhabi city men helt klart värt att bo här om man inte vill bo mitt i ”smeten” och här finns massor med hotell och restauranger och ska du till Ferrari World, Warner Bros, Marina Circut eller Waterworld är det smidigare att bo på Yas Island. Om inte annat så åk hit och se hur det ser ut i Yas Mall, eller i marinan och stanna för lunch eller middag, det är riktigt trevligt här.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Ferrari World

Ferrari World är ett nöjesfält i Abu Dhabi som kostar en del men du får en riktigt rolig dag här med att åka F1 berg och dalbana som är världens snabbaste och provköra Ferrari simulator bland annat. Gillar man Ferraribilar är detta rätt plats att besöka!

Abu Dhabi

Heritage Village

Heritage Village i Abu Dhabi kan man säga är ett museum i utomhusmiljö som är fint och välordnat med utställningar och försäljning av hantverk. Museet var till stor hjälp så att man förstår skillnaden mellan dåtid och nutid i Abu Dhabi eftersom utvecklingen har gått väldigt fort.  Du hittar även en moské här och några djur såsom kameler och åsnor. En annorlunda men trevlig upplevelse.

Abu Dhabi

Shoppingmall

Vill du shoppa i Abu Dhabi finns flera gallerior och de jag skulle rekommendera är:

  • Yas mall som du hittar på Yas Island.
  • Marina Mall som ligger väldigt nära Heritage Village, mittemot kan man säga.
  • Abu Dhabi Mall som ligger centralt i Abu Dhabi city.

Qasr Al Watan

Qasr Al Watan är presidentens palats i Abu Dhabi och som jag rekommenderar att besöka. Det är bland de lyxigaste byggnader jag sett och glöm inte att gå en guidad rundtur härinne. Bästa tiden att gå är runt 17.00 för fantastiska bilder före solnedgången. Kom alltid ihåg att bära inte alltför avslöjande kläder. Arkitekturen är helt fantastisk, verkligen vacker så missa inte den här upplevelsen när du är i Abu Dhabi!

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Har du varit i Abu Dhabi, vilken upplevelse tyckte du var bäst? Berätta gärna! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Här kan du läsa alla mina inlägg om Abu Dhabi för fler tips:

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.