Jag får alltid frågan varför jag reser solo och inte med någon annan på mina resor. Beroende på vart i världen jag befinner mig, vad för typ av resa jag gör och vem som frågar kan mitt svar skilja sig från gång till gång men en sak är säker, jag har medvetet valt att resa solo och jag vet varför jag vill göra det, det räcker för mig.

Tulum, Mexico

5 Anledningar Varför jag Reser Solo

I inlägget ”Varför jag väljer att resa” delar jag med mig mina anledningar till varför jag väljer att resa och vad mina anledningar till att resa är generellt sätt. I det här inlägget vill jag dela med mig av mina 5 viktigaste anledningar till varför jag reser solo.

Även om jag delar med mig av mina personliga argument till varför JAG reser solo finns det många därute som inte delar min åsikt eller uppfattning och det är helt okej. Det här är mina anledningar, dina kanske är annorlunda om du reser solo?

Praslin island

Jag vet att det finns många därute som inte har ekonomi att resa, eller inte vågar resa, eller rent utav tycker det är jobbigt att resa, att det är en stress i sig. Vissa är flygrädda och flyger aldrig medan andra önskar att de reste mer än de gör men får aldrig till det. Oavsett vilka förutsättningar vi har, har jag valt att resa solo på grund av många anledningar.

För och nackdelar:

I tidigare inlägg har jag skrivit fördelar med att resa solo samt nackdelar att resa solo, enligt mig. I det här inlägget ska jag besvara frågan mer exakt ”Varför jag reser solo”.

Isla de Holbox

Det här är mina 5 viktigaste anledningar till varför JAG väljer att resa solo:

1. Jag har inget som håller mig kvar hemma

Jag har för skrivande stund ingen man, inga barn, ingen hund och sagt upp mig från att vara anställd på ett företag till att helhjärtat kunna satsa på mitt eget företagande. I det ingår det att resa och jag har valt ett företagande där jag har möjlighet att resa samtidigt som jag gör business.

2. Jag har ingen sjukdom

Tack och lov är min kropp frisk och därför vill jag också passa på att resa medan jag kan, orkar och så länge kroppen mår bra!

3. Andra har svårt att ta ledigt samtidigt som mig

Alla har vi våra jobb och vissa har mer semesterdagar än andra, likaså väljer vi alla hur vi vill spendera dem. Oftast gör det att ingen annan kan eller riktigt vill ta ledigt samtidigt som mig när jag vill resa, vilket innebär att jag hellre reser solo än att inte resa alls bara för att ingen annan kan eller vill hänga med.

4. Andra tycker det är dyrt att resa

Likadant med hur vi väljer att spendera våra semesterdagar, väljer vi också vad vi vill lägga våra pengar på. I mitt fall lägger jag gärna mina pengar på att resa och har jag ingen annan som känner likadant som mig blir det svårt att få med någon som vill och kan tänka sig resa till samma destinationer som jag vill resa till.

5. Vill olika saker med en resa

Även om jag hittar någon att resa med handlar det också om att vilja se och göra samma saker under resans gång. Jag vill resa med någon som vill hyfsat lika saker som mig och är ute efter att uppleva samma saker som jag vill. Det är en förutsättning för att kunna resa med någon och oftast är det tyvärr inte så. Att hitta en respartner som är lik en själv och som vill lika saker är inte det lättaste, tycker i alla fall inte jag. Då reser jag hellre solo för att få se och upptäcka de saker jag vill göra.

Phnom Penh, Cambodia

Beach in Abu Dhabi

Jag reser med andra ord hellre solo än att inte resa alls bara för att ingen annan kan, vill, har råd eller vill prioritera att resa med mig. Det här är mina huvudanledningar till varför jag väljer att resa solo, annars får jag inte se världen och det är det jag vill. Mer om det kan du läsa i det här inlägget.

Kameler i Doha

Telefonkiosk London

Reser du själv eller vill du resa själv, vad är isåfall dina anledningar till att resa solo?

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Precis så är det för mig med. Jag har tröttnat på att stanna hemma bara för att ingen annan kan/vill följa med. Och visst är det härligt att resa själv och bestämma allt helt själv. Dock tycker jag det känns lite ensamt ibland och hade gärna haft någon som hjälper en med att kolla upp allt, det kan vara utmattande ibland, haha. Har faktiskt ingen soloresa planerad nu, får se hur hösten ter sig…

    • Charlotte Lundquist Reply

      Vad kul att du också gillar att resa själv! 🙂 Sen håller jag absolut med dig att det vore skönt att ha någon som kan hjälpa till med att kolla upp grejer, för so, du säger kan jag också tycka det är utmattande men samtidigt gillar jag att ha koll och är typ ett litet kontrollfreak 😉 Hoppas du hittar en resa snart! 🙂 Allt gott till dig!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.