5 Saker du INTE ska packa ner i ett incheckat bagage

Ibland går det fort när man ska packa sin resväska inför en semester och ibland kanske man tar lite längre tid på sig. Oavsett så finns det några saker jag verkligen rekommenderar att du aldrig packar ner i resväskan utan hellre ha det i ditt handbagage eller allra helst på dig, om möjligt. Varför? Jo, ifall flygbolaget tappar bort din incheckade resväska står du där och inte har dina mest väsentliga ägodelar till hands när du behöver dem 🙂

Resväska

1. Pass, Resedokument, Kreditkort, och pengar

Det kanske låter som en självklarhet, men det är det inte hos alla. Packa ner ditt pass, biljetter/resedokument, pengar och kreditkort i ditt handbagage och ingen annanstans, lova mig det! Är du kvinna rekommenderar jag att du har allt detta i din handväska.

2. Värdesaker & Smycken

En gyllene regel som jag alltid tänker när jag packar inför en resa är: Om du inte kan leva utan det, packa ner det i ditt handbagage! Det gäller inte bara ditt pass, utan även andra värdesaker såsom exempelvis smycken eller annat som är värdefullt för just DIG. För mig är det även min dator och om jag vill ha med mig någon handväska från ett dyrt varumärke.

3. Mediciner

Även dina mediciner som du behöver ta rekommenderar jag starkt att packa ner ditt handbagage och INTE i resväskan. Du vet aldrig om väskan kommer med eller tappas bort under resans gång så för din egen skull och även för att slippa orosmomentet bör du packa ner alla dina mediciner så du har dem nära till hands, hela tiden.

4. En uppsättning extra kläder, underkläder och badkläder.

Jag packar alltid ner i mitt handbagage en extra uppsättning kläder och underkläder och ska jag till ett varmt land där tanken är att jag även ska bada, ja då packar jag faktiskt ner minst en uppsättning bikini eller baddräkt också i mitt handbagage och resten i resväskan. Även om din resväska kommer med eller ej så är det bra att ha en extra uppsättning kläder ifall du spiller på dig, eller något annat oförutsägbart händer under resans gång. Det har hänt att jag fått övernatta på flygplatser här och var och då har jag tackat mig själv för att dels ha en uppsättning underkläder med mig och ibland även en extra tröja eller blus att kunna byta om med som finns i mitt handbagage 🙂 Resten av semesterns kläder finns i resväskan.

5. Smink och toalettartiklar

Ja, det går alldeles utmärkt att packa ner både smink och tandkräm, deodorant och parfym i ditt handbagage, sålänge innehållet är under 100ml och rymmer i en enliters plastpåse man kan ta på flygplatser och stoppa ner alla vätskor i. Jag till och med har allt detta i min handväska, just ifall som jag nämnde ovan behöver sova över på flygplatser (vilket har hänt mig många gånger) så är jag glad att jag har tandborste och tandkräm med mig i min handväska.

Resväska

Bonutips! Powerbank

Om du behöver ha din smartphone eller surfplatta redo för att ringa upp någon eller ta bilder, är det viktigt att ha en powerbank med dig på resan. Men, det är faktiskt förbjudet att ha den i resväskan. För att du bekymmersfritt ska kunna njuta av dina gadgets ska du packa ner din powerbank i handbagaget. Det finns ändå flera regler du måste iaktta för att kunna ta med en powerbank på flyget. Du kan läsa mer om dem i MyTrendyPhones infografik.

Brukar du göra som mig och tänka till vad du packar ner i din resväska respektive ditt handbagage eller hjälpte denna artikel dig? 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.