Besök Batu Grottorna i Kuala Lumpur

Finns även tempel som ligger här som heter Murugan temple. Jag rekommenderar att åka på förmiddagen då allt tar sin lilla tid. Observera att tåget bara går 2 gånger i timmen och det är fullt med turister som tänker samma sak som ni. Om du vill vara lite kulturell i Kuala Lumpur ska du definitivt besöka Batu caves som de kallas, eller på svenska Batu grottorna. Det tar ca 30 minuter med tåget till Selangor där grottorna ligger 13 kilometer norr om Kuala Lumpur city.

Batu cavesBatu caves

 

 

 

 

 

 

 

Det här templet och buddhan möts ni av när ni kliver av tåget.

Batu cavesBatu caves

 

BATU CAVES!!

Batu caves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalkstensgrottorna inrymmer ett hinduiskt tempel. En nästan 43 meter hög staty av hinduiska guden Lord Murugan ser ni i bakgrunden. Den är svår att missa 😉

Batu cavesBatu caves

Mitt tips!

Gå på toaletten innan du anländer hit om du är lika kräsen som jag. Jag har sett fräschare om jag säger så! Är du inte känslig för hur toaletten ser ut så vet du iallafall vad du har att vänta dig.

Batu caves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är 272 trappsteg för att komma upp till grottorna! Svettigt kan jag säga. Observera att om du är tjej/kvinna måste du täcka dina ben då du besöker tempel här. Det finns att hyra en sjal för några pengar som du sedan får tillbaka när du lämnar tillbaka sjalen. Jag lovar, du vill inte gå i tajta jeans i denna värme. Bra va!

Batu caves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många varnade mig för aporna som finns här. Att de själv väldigt mycket och att man ska vara försiktigt med sin väska, mat, frukt, klockor och plånböcker. Men jag upplevde inte alls att aporna var irriterande och hoppade på en. Det är klart, matar du dem kommer de som en grupp men annars gör de dig inget besvär alls. Kan vara så att det varit problem tidigare men att det blivit mycket bättre nu.

Batu cavesBatu cavesBatu cavesBatu cavesBatu cavesBatu caves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utsikten ovanifrån!

Batu caves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om du vill går det att få en guidad tur inne i grottorna. Tar ca 1 timme. Jag avböjde men kan vara en häftig upplevelse om man tycker det vore intressant.

Batu cavesBatu caves

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilken häftig upplevelse! Timmarna går fort när man har roligt 🙂 Har du varit här, vad tyckte du om Batu Grottorna?

Trevlig resa!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.