Så här Spenderar Du En Dag i Köpenhamn

Köpenhamn är en perfekt stad för både en weekend men också för en dag. Men kan man åka till Köpenhamn över en dag bara? Absolut, jag har åkt flera gånger till Köpenhamn över dagen och det fungerar alldeles utmärkt. Du hinner med mer än du tror 🙂 Antingen kan du flyga till Kastrup alternativt ta tåget till Köpenhamns centralstation. Vad måste man hinna med att se och göra om man befinner sig endast en dag i Köpenhamn? Här kommer min snabbguide för en dag i Köpenhamn! 🙂 

Till att börja med

Börja med Rådhuset, det ligger i anslutning till Köpenhamns centralstation och oftast här man börjar sin dag. Framför rådhuset finns ett stort torg där du kan köpa både frukt, blommor och grönsaker. På helgerna har de loppis.

Ströget

Strosa sen vidare ner mot Ströget som ligger precis nedanför Rådhuset. Det är Köpenhamns kända gågata. Här hittar du shopping, glass- och korv stånd samt alla souvernirbutiker. Väldigt mysig gata att gå upp och ner för och bara njuta av atmosfären. Min tips är att inte stressa när du går här, det är så pass charmigt att det är värt att det tar lite längre tid att gå denna gata 🙂  När du kommit ner en bit på ströget finner du denna fontän som är perfekt att sätta sig vid för en glass paus.

Dags för lunch i Köpenhamn

Om du kommer lagom i tid för lunch, som vi gjorde, rekommenderar jag att äta lunch i området som heter Nyhavn. Här är det väldigt turistigt men också väldigt mysigt att äta lunch. Det finns MASSOR med restauranger att välja på, nästan så det blir svårt att bestämma sig för vilken man ska äta på. Vi valde restaurangen som heter just Nyhavn 17 där jag tog en caesarsallad. Vi satt ute, precis i anslutning till vattnet och gågatan där alla passerar. Supermysigt!

Köpenhamn, en mysig stad!

Köpenhamn är otroligt mysigt och charmigt att strosa runt i på sommartid, perfekt stad att komma iväg till och ändå så nära! 🙂 Att promenera igenom till slutet av Nyhavn är ett måste, du kommer förstå vad jag menar när du är här. Jag som tycker om att titta på folk har perfekt plats här. Om inte annat, sätt dig på kanten eller ett café med en glass i handen.

Amalienborg

Vi fortsatte vår rundtur från Nyhavn vidare ner på samma gata och hamnade utanför Köpenhamns slott där kungaparet bor. Amalienborg heter det. Det ser ut att vara väldigt fint där!

Den lilla sjöjungfrun

Efter Amalienborg fortsatte vi på samma gata igen och hamnade nere vid vattnet där den världsberömda statyn sjöjungfrun finns som också kallas ”Den lille havfrue” som är Danmarks nationalsymbol. Trots att jag varit i Köpenhamn flertalet gånger har jag faktiskt aldrig sett denna staty. Detta var nytt även för mig, kul! 🙂 Många ville fotografera henne och det bildades en kö där man i tur och ordning fick ta sin bild med henne. Jag kunde inte låta bli och resnörd som jag är ville jag självklart också ha en bild på henne. Det är ju ändå Danmarks nationalsymbol 😀

Tivoli i Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Åker du med barn skulle jag rekommendera att gå på Köpenhamns Tivoli. Jag var själv där flera gånger som liten och tyckte det var roligt! Ni kanske till och med hinner med både sightseeing och gå på Tivoli på en och samma dag om man orkar 🙂 Har du varit i Köpenhamn, vad tyckte du var bäst?

Trevlig resa!
//Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.