En dag på Saadiyat Beach Club i Abu Dhabi

Har du en stund över i Abu Dhabi rekommenderar jag verkligen att åka till Saadiyat beach och deras beach club som ligger på Saadiyat island. Här är det perfekt att koppla av för en dag och njuta av god mat och en otroligt häftig infinitypool med tillhörande cabanas att hyra.

Om du letar efter att göra något annat utöver att besöka alla måsten du bör se och göra i Abu Dhabi stad och öknen kan jag starkt rekommendera att spendera en dag på Saadiyat beach club. Härifrån kan du även beskåda en av världens finaste solnedgångar och du kommer inte bli besviken, jag lovar! 😉

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Saadiyat Beach Club i Abu Dhabi

Vill du komma bort från ditt hotell, koppla av på en beach club och njuta av en fantastisk solnedgång på stranden i Abu Dhabi ska du definitivt åka till Saadiyat beach club. Jag blev tokförälskad i detta ställe och kommer verkligen åka tillbaka hit nästa gång jag besöker Abu Dhabi.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Man kan hyra sådana här solsängar som också kallas för cabanas som finns allra närmast poolen. Annars är det solstolarna som finns i flera rader bakom solsängarna som ingår i priset när du kommer hit.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

När vi kom hit var alla solsängar bokade så vi hade inget annat val än att ligga på en solstol. Här är det first come, first serve. Du får helt enkelt välja vilken solstol du vill ha men mitt tips är att komma hit i tid för att få en bra solstol för det är mycket folk här! 🙂

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Under dagen som vi spenderade här var flera solbäddar lediga vilket jag tyckte var lite konstigt med tanke på att personalen sa att de var bokade men framåt eftermiddagen blev de fullt med folk i dem. Dessutom kom en saxofonist och började spela framåt eftermiddagen och det blev livligt och härlig stämning bland alla gäster 🙂

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Priser på Saadiyat Beach Club:

Beroende på vilken dag du kommer, samt om du kommer själv eller i sällskap varier priserna på Saadiyat Beach Club. Vi kom hit en måndag och hade ingen aning om att det var ”ladies day” vilket vi blev överraskade över. Priset var bättre än vi hade förväntat oss då vi hade tänkt hänga här ändå vår sista dag i Abu Dhabi och inte hade så mycket annat för oss eftersom flyget gick sent på kvällen. Jag måste säga att jag trodde det skulle vara mycket tjejer här när de sa att det var ladies day men förvånansvärt var det inte så, tack och lov.  Det var fortfarande blandat killar och tjejer, vilket var kul att se.

Här nedan är priserna för Saadiyat beach club. Jag har hämtat dem direkt från deras hemsida här (september 2019). 

Day Pass

Weekday:
Single: AED 250
Couple: AED 350

Ladies Day
Monday AED 90
Tuesday AED 150 (incl. beverages)

Weekend:
Single: AED 375
Couple: AED 525

Egentligen betyder ”ladies day” inget speciellt mer än att tjejer får komma in hit till ett reducerat pris än normalt. Nu var vi här en måndag så vi fick fortfarande betala för mat och dryck men solstolarna och handduk ingick i priset. De har även ett otroligt fint omklädningsrum där vi duschade, bastade och gjorde iordning oss innan vi åkte till flygplatsen senare på kvällen. I omklädningsrummet finns även förvaringsutrymmen och skåp med lås för den som vill låsa in sina värdesaker under tiden man duschar eller bastar.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Hela det här stället är så otroligt läckert och väldigt fint, därför tycker jag att det är ett måste att besöka Saadiyat beach club om du inte har något annat för dig i Abu Dhabi! 🙂 Jag kan rekommendera det här stället till 100%  även om jag inte får betalt för detta inlägg 😉 men det är verkligen ett riktigt läckert ställe tycker jag!

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Sista dagen i Abu Dhabi kunde inte ha spenderats på ett bättre sätt än att vara på Saadiyat beach club och beskåda världens finaste solnedgången.  Åk hit!! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Här kan du se min video jag gjorde från när jag besökte Abu Dhabi 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.