Här Är De Bästa Beach Clubsen på Nusa Ceningan

Nusa Ceningan är den minsta av de tre öar som ligger precis utanför Bali. Till denna ö kommer lättast till om du åker över den gula bron från ön Nusa Lembongan som jag har skrivit mer om i det här inlägget. Där hittar du även mina tips på vad du bör se, göra och äta på Lembongan.

Ceningan

Nusa Ceningan

Nusa Ceningan går att komma till genom att åka moped eller gå över den gula bron som finns. Om du fortsätter längst med vattnet kommer du efter några hundra meter komma till massor av olika restauranger, caféer, barer och beach clubs som alla är olika inredda men ändå snarlika varandra.

En del är piratinsprierade medan andra är mer inriktade på reggae stilen och vissa har riktigt snygga graffitti målningar överallt som inredning. Alla är lika charmiga faktiskt på sitt sätt!

Det alla har gemensamt är att de ligger ovanför vattnet precis, på konstgjorda små stränder med hängmattor, stolar och beanbags att hänga i. Eller varför inte gunga i vattnet på någon av alla gungor som varje ställe tillhandahåller. Supermysiga är de allihopa så det är bara att välja och vraka vilken du vill gå till!

Ceningan

Ceningan

De beach clubs jag starkt rekommenderar att besöka på Nusa Ceningan är:

  • Le Pirate
  • Last Stop 
  • The Island 
  • Sea Breeze

Le Pirate beach club

Le Pirate är inte bara en beach club, det är även ett hotell där du bor i små hyddor eller snarare stugor som ligger på deras inhägnande gräsmatta. Bor du på hotellet får du fri tillgång till poolen och solstolarna. Om du inte bor på hotellet måste du spendera minst 150.000 rupiah i baren för att få vara här (ca 100 SEK).

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Last Stop beach club

Last Stop beach club tycker jag personligen bäst om, otippat nog. Här spelas skön reggae musik och du behöver inte spendera någon minimum summa för att få vara här. Här finns både bar och restaurang, solstolar och beanbags att hänga i. Dessutom har de gungor i det korallblåa vattnet. Inget av ställena har ”riktig sandstrand” utan bara tillgjorda stränder i samband med baren men det går fortfarande att bada härifrån men då behöver du gå nerför trapporna som finns i klippan.

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

The Island

The Island har piratinspirerad inredning och störst yta att hänga på av alla beach clubsen. Här får det nog plats med mest folk skulle jag gissa då de har två våningar för restauranggäster samt en stor yta för badgäster.

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Ceningan

Har du besökt någon beach club på Nusa Ceningan, vilken tyckte du bäst om?

Glöm inte att i det här inlägget kan du läsa om vad du kan se, göra och äta på grannön Nusa Lembongan.

Trevlig resa!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.