Victorias Peak är ett berg i Hongkong med en höjd på 554 meter och utgör Hongkong öns högsta punkt. Platsen har blivit mycket känt för sin enormt häftiga utsikt, iallafall om jag får säga det själv. Om du vill få en magisk utsikt över hela Hong Kong och alla skyskrapor är det definitivt hit du skall åka för att se det och det kan du göra på olika sätt.

Victorias Peak

Så här Tar du Dig till Victorias Peak i Hong Kong

Transportmedel

Det finns flera olika sätt att komma upp till Victoria Peak i Hong Kong och den vanligaste (och som jag dessutom rekommenderar) är den röda linbanan som går upp till toppen från Hong Kongs centrala distrikt. Observera att du bör komma hit i god tid för kön slingrar sig lång och du kan få vänta i flera timmar innan du kommer ombord på linbanan, det råkade nämligen jag ut för och tog istället taxi upp till toppen – för att bespara tid.

Tram till Victorias peak

Tram

Jag har åkt denna linbana som också kallas Tram sist jag var i Hong Kong för 9 år sedan så det var ingen jätteförlust för mig men om du är här för första gången tycker jag verkligen du ska satsa på att åka linbanan upp till toppen, för det är en del av upplevelsen tycker jag! 🙂

Victoria Peak

Victoria Peak

Taxi och Buss

Förutom linbanan och taxi kan du själv köra upp om du hyr bil, men det går också lokala bussar ända upp till toppen från samma ställe där linbanan går. Det har byggs 2 st stora shoppinggallerior i samband med Victoria Peak då det är så mycket turister som kommer hit så bussarna går till bägge dessa shoppingcenter. Det går även bra att ta sig upp till fots om man vill det 🙂

Victoria Peak

Ett Tips!

Vill du åka upp till Victoria Peak, gör det på förmiddagen för på eftermiddagen är det GALET mycket folk! Vill du ha tips på Hong Kong bästa takbarer hittar du dom i detta inlägg! 

Victoria Peak

Följ gärna mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här!

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.