Så här tar Du dig Till Boracay i Filippinerna

Många undrar hur man tar sig till den berömda ön Boracay i Filippinerna, det gjorde även jag innan jag åkte hit. För att du ska slippa leta runt på information och ödsla massa tid från flera olika håll har jag samlat en enkel guide hur du tar dig till Boracay på smidigast sätt. Följer du den här guiden kommer du tycka att det är väldigt enkelt att ta sig hit 🙂

Boracay, Philippines

Så här tar Du dig Till Boracay i Filippinerna

Att ta sig till Boracay i Filippinerna är lättare än du tror, det tyckte i alla fall jag. Många sa till mig innan jag besökte ön att det är väldigt krångligt att ta sig hit men så uppfattade inte jag det. Därför vill jag nu dela med mig av hur du på ett enkelt och smidigt sätt tar dig till ön Boracay. Den här guiden är till dig som undrar hur man åker till Boracay.

Boracay, Filippinerna

Så här åker du Till Boracay:

Flyg

Det finns inget direktflyg till Boracay. Oavsett hur mycket du vrider och vänder på det måste du mellanlanda någon annanstans i Filippinerna först, exempelvis Manilla eller Cebu. Jag flög med Qatar Airways till Manilla som är huvudstaden i Filippinerna.

Cebu Pacific

Från Manilla bokade jag ett inrikesflyg på cebupacific.com till Caticlan Airport som är den närmsta flygplatsen till Boracay. Det finns även en annan flygplats som heter Kalibo flygplats men den ligger en bit ifrån och därifrån måste du sen ta en buss i några timmar, så smidigast är att boka flyg till Caticlan flygplats om du kan.

Cebu Pacific

All in one biljett

Flyget från Manilla till Caticlan tog 45 minuter. Under flygningens gång med Cebu Pacific fanns det möjlighet att köpa en ”all in one” biljett som jag kallar det. Flygvärdinnorna går runt och frågar om man vill köpa en sådan biljett som innebär att alla avgifter, transportkostnader, färjekostnader, etc ingår i biljetten. Du behöver inget mer än denna biljett.

Boracay, Filippinerna

Biljetten kostar 550 Filippinska pesos (php) vilket motsvarar ungefär 75 SEK. Som förstagångs resenär till Boracay tyckte jag att det var värt det så slapp jag stå i kö och springa runt mellan olika människor för att köpa biljetter var och en för sig på ställen jag inte har en aning om vart de ligger. Även om du väljer att inte köpa en sådan här biljett går det bra att köpa färjebiljett och alla andra biljetter på plats när du har landat.

Ankomst till Caticlan

När du landat och går ut från ankomsthallen står det massor med Filippiner och håller upp skyltar där det står ”Transportation to Boracay”. Har du inte köpt ”all in one” biljetten måste du själv ta reda på vilka biljetter du behöver och vart du kan få tag på dem. Det är med andra ord inte lika smidigt men det går självklart att göra så också. Du får dock vara beredd på att fråga dig fram hela tiden vart du ska.

Boracay

Då jag hade ”all in one” biljetten hänvisade Filippinerna mig till Southwest Travel & Tours som är resebyrån som tillhandahåller turer till och från Boracay. Deras kontor ligger precis mittemot ankomsthallen, du ser den direkt när du kommer ut från flygplatsen. Med bara några meter dit visade jag upp min biljett och tillbaka fick jag 3 st olika separata biljetter att håll reda på + en klisterlapp att sätta på tröjan där det stod mitt hotell jag skulle bo på. Efter några minuter hoppade jag in i en minivan som tog mig och några andra ner till färjeterminalen. En biltur på ca 5 minuter och jag rekommenderar inte att gå till fots, vägarna är nämligen inte alls bra.

Färjeterminalen

När du anländer till färjeterminalen måste du gå igenom en säkerhetskontroll och sen registrera dig vid en receptionsdisk som ligger precis framför dig, efter att du har passerat säkerhetskontrollen. Du skriver ditt namn, telefonnummer, email och hur många dagar du tänker vara på Boracay i en bok och sen signerar du, det är allt du behöver göra.

Boracay, Filippinerna

Eftersom jag hade köpt en biljett med Soutwest Travel & Tours blev jag hänvisad till deras VIP väntrum. Där fick jag och de andra som också köpt den här all in one biljetten vänta några minuter tills de bad oss att passera ytterligare en spärr och därefter gå ut till färjeplatån.

Motorbåt till Boracay

Från färjeplatån visade en ur personalen oss till en motorbåt som stod redo att ta emot oss. Det var bara att lyfta bagaget och gå på den lilla plankan ut till fören på båten. Vi var ca 10 personer som åkte i båten som tog max 5-7 minuter från färjeterminalen till Boracay. Det var som en egen privatbåt, mycket smidigt!

Boracay, Filippinerna

Transport till hotellet

Det som också ingår i ”all in one” biljetten jag köpte ombord är transport från ankomsthallen vid färjeterminalen väl på plats i Boracay till mitt hotell, oavsett vart på ön hotellet ligger. Annars måste du själv ta dig med taxi, vilket fungerar bra det med men kan till slut kosta lika mycket som ”all in one” biljetten.

Om du inte köper ”all in one” biljetten går det naturligtvis att köpa transport till Boracay när du väl landat. Vill du hellre göra det kan du läsa nedan instruktioner för hur du gör då:

How to get to Boracay

Även om det blir billigare prismässigt så tycker jag det var värt att ha köpt ”all in one” biljetten. Jag tyckte det var mer fördelaktigt då jag aldrig varit på Boracay förut och inte visste vart jag skulle ta vägen när jag landade. Det här var mer tidseffektivt och otroligt smidigt faktiskt! Jag blev själv överraskad att det fungerade så bra! 🙂

Boracay, Filippinerna

Boracay, Filippinerna

Slutsats

I slutändan tror jag ändå att det skulle bli samma pris då du måste ta egen taxi från färjeterminalen i Boracay till ditt hotell, så jag tror det går jämt ut ändå men vill du vara tidseffektiv skulle jag starkt rekommendera att köpa ”all in one” biljetten!

Uppdatering om Boracay:

Jag besökte Boracay i mars 2018 och vet att de i april 2018, alltså bara en månad efter att jag var där, stängde ner hela Boracay för att rusta upp ön. I november 2018 öppnade de upp Boracay igen för turister men nu mer striktare restriktioner. Till exempel får det bara vara ett visst antal människor som får vistas på ön samtidigt, så kolla upp innan du ska åka dit om du kan komma det datumet du tänkte dig. Annars rekommenderar jag dig att kunna vara flexibel med dagar att åka dit 🙂

Boracay, Philippines

Jag hoppas den här guiden hjälper dig att underlätta din resa till Boracay! 🙂

Happy Travels!
//Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.