Mina Tips på Saker att Se och Göra i Dubai

Det finns massor av saker att se och göra i Dubai men vad ska man fokusera på om man inte har så många dagar på sig eller aldrig varit i Dubai innan? Här kommer mina tips på vad jag tycker är värt att lägga tiden på när du befinner dig i Dubai! 🙂

Burj Khalifa & Dubai Fontänen

Burj Khalifa är bland den mest kända byggnaden i världen och åker du till Dubai måste du åka upp i Burj Khalifa för en oslagbar utsikt över hela Dubai. Första gången jag var i Dubai gjorde jag det och jag hade inte förköpt några biljetter utan jag köpte på plats i deras expresskö. Det kostade lite extra utöver det vanliga priset men jag tyckte det var värt det för att komma upp på en gång när jag ändå var där.

Jag rekommenderar att komma hit både dagtid för att se vattenshowen som äger rum i fontänen framför Burj Khalifa men även kvällstid för ljusshowen som är på själva Burj Khalifa byggnaden och som är fin att se.

Dubai

Dubai

Dubai

Dubai

Shoppa i Dubai Mall

I anslutning till Burj Khalifa ligger ett av Dubais största shopping mall, nämligen The Dubai mall. Här finns mängder med märkesbutiker, restauranger och caféer. Vill du spendera tiden här skulle jag räkna med att det tar minst ett par timmar att gå runt. Det är bland de största shopping gallerior jag sett och då har jag sett många runt om i världen. I och med att det ligger så nära Burj Khalifa brukar jag äta antingen lunch eller middag här beroende när jag jag kommer och ser fontänshowen.

Dubai

Besök Miracle Garden

Vill du se en magisk trädgård med hur mycket blommor som helst är det Miracle Garden du ska åka till. Även om du inte är så intresserad av blommor (vilket jag inte är) så var det här riktigt häftigt att se! Vi tog metro, röda linjen till stationen Mall of the Emirates och sen en taxi där ifrån, vilket tog ungefär 20 minuter. Entréavgiften kostade 52 AED (vilket motsvarar ca 135 SEK) och du får vara här inne hur länge du vill.

Dubai Miracle Garden har bara öppet mellan November – Mars varje år så åker du inom denna period är ett besök här verkligen värt det!

Dubai

Dubai

Dubai

Dubai

Shoppa i Mall of the Emirates (MOE)

Ett annat stort shopping mall i Dubai är också Mall of the Emirates som ligger en bit bort från Dubai Mall. I det här shopping centret kan du bland annat åka skidor om du vill. Jag har inte gjort det så jag vet inte vad det kostar men det hade varit roligt att testa på någon gång och se om det är samma sak som hemma i norra Sverige 🙂

Dubai

Guld souken & Kryddmarknaden

Vill du upptäcka gamla Dubai ska du åka till Deira området och där hittar du Dubais guld souk och deras kryddmarknad. Det är två olika marknader men som ligger precis jämte varandra. I guld souken kommer du se massvis av guld överallt i alla skyltfönster, där är det mera butiker medan på kryddmarknaden (Spice market) är det mera stånd där kryddorna finns uppradade även utanför butikerna så det är lätt att testa på de olika kryddorna. Förutom kryddor hittar du även souvenirer, kläder, sjalar och mycket annat här. Även om du inte ska köpa något så är det roligt att gå runt här och se hur det ser ut.

Dubai

Dubai

Dubai

Dubai

Dubai

Abra båt mellan Deira & Bur Dubai

När du känner dig färdig med guld, respektive krydd marknaden, som ligger i gamla Dubai, kan du ta båten tillbaka till nya Dubai. Precis vid vägen, innan du går över till guld souken ligger nämligen en liten sjö och här kan man åka en träbåt som kallas Abra, som tar ungefär 20-25 personer på. Det kostar 1 AUD per person och båtfärden tar inte mer än 5-6 minuter men väldigt annorlunda och trevligt att göra. Det här var riktigt populärt, inte bara bland lokalbor utan även bland turister. Det var kö för att åka denna typ av båt som tar dig mellan gamla och nya Dubai. Det här är nog mitt bästa tips!!

Dubai

Dubai

Hopp on Hopp off buss

Något jag alltid gör när jag besöker nya länder eller städer är att åka Hopp on Hopp off buss för då får jag en överblick över staden och jag vet vart saker och ting ligger bättre till på kartan och kan utifrån det planera vad jag vill göra och fokusera på. Det är ett smidigt färdmedel som tar dig dit du vill och du bestämmer själva när du vill hoppa av vid en viss station och inte. Bussarna brukar gå varje halvtimme, varje dag och även Dubai har denna typ av buss. Jag åkte den första gången jag besökte Dubai och tyckte det var kanon!

Bada på Jumeriah beach

Vill du inte bada på den allmänna stranden men ändå vara i närheten av Burj Al Arab rekommenderar jag att åka till Jumeriah beach som ligger vid Jumeriah hotell, alltså precis bredvid Burj Al Arab. Att bada på den här stranden kostar då du behöver hyra solstolar men jösses vilken utsikt du får då! Kan vara den bästa utsikten i hela Dubai du har framför dig. Det är en riktig wow upplevelse!

Dubai

Dubai

Burj Al Arab

Något Dubai också är kända med är deras 7 stjärniga hotell som ser ut som ett segel, Burj Al Arab. Här kommer inte vem som helst in, utan du måste ha bokat rum eller bord på någon av deras restauranger för att komma in här. Men du kan fortfarande komma hit och se hur byggnaden ser ut eller åka till Dubai Public beach som ligger precis till höger om segelhotellet. Den stranden är allmän och kostar ingenting att vistas på. Från den här stranden får du fina bilder med Burj Al Arab i bakgrunden.

Dubai

Souk Madinat Jumeriah

Något som är riktigt trevligt att göra i Dubai är att åka till Souk Madinat Jumeriah, det ligger rätt nära Burj Al Arab och här inne är en fräsch och uppstyrd marknad med bland annat souvenirbutiker, klädesbutiker och restauranger. Det här är inte vilken souk som helst utan en lugn och fin souk, väldigt fin skulle jag säga. Jag skulle rekommendera att komma hit en sen eftermiddag, innan solen går ner och stanna över middagstid, äta på mitt favorit ställe Traders Vicks! 🙂

Sola & Bada

Du kanske vill åka till Dubai för att sola, bada och bara ta det lugnt. Det är inte fel med det heller och jag älskar att ligga på stranden och läsa en bok eller bara njuta av värmen! Jag har bott på olika hotell och olika områden när jag varit i Dubai men ett område jag gärna bor i är dels i Dubai Marina men också där ett hotell har en privat strand, exempelvis som här på bilderna nedan, från hotell Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina som har privat strand. Dubai har några allmänna stränder som fungerar jättebra men jag personligen kan tycka det oftast är för mycket folk på dem.

Dubai

Dubai

Ökensafari

Många som kommer till Dubai vill även åka på ökensafari och det tycker jag definitivt man ska göra, speciellt om du har flera dagar i Dubai, då är det här ett måste! Hör med ditt hotell vad för olika typer av paket som finns, oftast innehåller de att man även åker sandboarding, stannar och grillar barbeque på kvällen eller liknande.

Abu Dhabi

Dubai Frame

En av Dubai senaste och nog häftigaste upplevelser heter Dubai Frame och är en gigantisk ram i guld som man åker upp i. Härifrån ser du nya och gamla Dubai som är tanken och det finns även ett museum med bilder på hur Dubai har utvecklats. Det här är något jag definitivt kommer göra nästa gång jag åker till Dubai då jag älskar att åka upp i sådana här byggnader! 🙂

Dubai

Youtube video

Här hittar du även min Youtube video från när jag vari Dubai. Glöm inte heller att prenumerera på min Youtube kanal (HÄR!) för kommande videos runt om i världen! Trevlig filmvisning 😉

Har du varit i Dubai, vad tyckte du bäst om att göra? 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.