Mina 10 Bästa Sightseeing Tips Till Hamburg, Tyskland

Efter att ha spenderat en helg i Hamburg, Tyskland har jag gjort min egna Reseguide med dom Topp 10 viktigaste sakerna du måste se och göra när du befinner dig i Hamburg! Hamburg har blivit en väldigt populär stad på senaste tiden och jag är väldigt glad att jag fick chansen att upptäcka denna vackra stad!

hamburg HamburgHär kommer mina 10 bästa sightseeing tips till dig som besöker Hamburg:

1. Rådhuset
2. St. Michael Kyrkan
3. Reeperbahn
4. Miniatur Wunderland
5. Hamburgs båthamn
6. Elbtunneln
7. Hop on Hop Off buss
8. Alster sjön
9. Konserthuset Elbphilharmonie
10. Warehouse district

Hamburg , Germany

1. Rådhuset Rathaust

Hamburgs rådhus är en vacker och ståtlig byggnad som du bara måste se, ett kulturellt måste! Vill man går det att få en guidad tur genom rådhuset för den som är intresserad. Under vintertid öppnar även en julmarknad upp precis framför rådhuset som är bland den största jag sett. hamburg hamburg hamburg hamburg

2. St. Michael Kyrkan 

St. Michael kyrkan är en av Hamburgs fem lutherska huvudkyrkor och den mest kända kyrkan i centrala staden. När du kliver in i kyrkan möts du av otroligt vacker inredning där kyrkan är dekorerad i vitt och guld. Maffigt! Jag köpte även en biljett för 5 Euro och gick upp minst 1000 (!) trappsteg för att få den magnifika utsikten över Hamburg. Jobbigt var det, men värt varenda trappsteg. Tack och lov finns det en hiss som jag upptäckte när jag skulle ner igen. Jag rekommenderar att åka hissen även när du ska upp. hamburg hamburg hamburg hamburg Tips! Leta efter hissen. hamburg hamburg hamburg

3. Reeperbahn

Reeperbahn, är en gata i stadsdelen St. Pauli i Hamburg. Vill du festa, klubba och uppleva barlivet är det hit du ska gå. Här finns deras egna ”Red light district” som är Hamburg erotisk nöjesdel av gatan.

hamburg

4. Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland är en modelljärnvägsanläggning som är belägen i ett av de gamla lagerhusen i Speicherstadt vid HafenCity i Hamburg. Det är precis som det låter, modellbyggen för järnväg och flyg i väldigt liten storlek. Det här är något som passar ALLA, oavsett ålder och kan verkligen rekommendera att besöka detta ställe. Du upplever USAs olika städer samt Hamburgs flygplats med flyg som startar och landar, hur häftigt som helst för en flygnörd som mig!

hamburg

hamburghamburghamburg

hamburg

hamburghamburg

5. Hamburgs båthamn

Vandra omkring i Hamburgs båthamn Landungsbrücken som ligger i stadsdelen St. Pauli i Hamburg vid floden Elbe. Landungsbrücken station är en trafikknutpunkt direkt vid Hamburgs hamn för S-Bahn, U-Bahn och Hamburgs färjor. Här finns också nedgången till Elbetunneln.

hamburg

hamburg

hamburg

6. Elbtunneln

Elbetunneln, tyska Elbtunnel eller Alter Elbtunnel, är en 426,5 meter lång tunnel som binder samman Hamburgs innerstad vid Landungsbrücken med Steinwerder på andra sidan Elbe. Den tar sin lilla tid att gå, så se till att du har gott om tid OCH bra skor att gå i!

hamburg

hamburg

7. Hop On Hop Off Bussen Stadtrundfahrt

Det bästa jag vet när jag upptäcker en ny stad är att hoppa på en Hop on Hop Off buss som tar mig runt hela staden på ca 1-1,5 timme. Perfekt! På så sätt får jag en översikt över staden plus att jag kan utifrån denna tur bestämma mig för vad jag vill se mer utav och vad som blir mer eller mindre prioriterat att upptäcka mer. Hoppa på vid centralstationen som kallas Haputbahnhof. Ett mycket bra tips när man har lite tid i en ny stad!

hamburg

hamburg-buss

8. Alster sjön

Alster sjön är en sjö belägen mitt i Hamburg som är vacker att strosa runt vid. Härifrån får du en fin utsikt in mot Hamburgs innerstad.

hamburg

hamburg

hamburg

9. Konserthuset Elbphilharmonie

Elbphilharmonie är Hamburgs nybyggda konserthus och opera. Byggnaden, som är ritad av den schweiziska arkitektfirman Herzog & de Meuron finns belägen mitt i Hamburgs centrala stadsdel Hafencity. När du kommer in hit, åk rulltrappan upp som du kommer märka är speciell, den är nämligen böjd. När du kommer upp hit finns en fin utsiktsplats där du kan gå runt hela byggnaden och se Hamburg ovanifrån. hamburg hamburg hamburg hamburg hamburg hamburg

10. Warehouse district

Speicherstadt i Hamburg är ett lagerhuskomplex i Hamburgs hamn som sedan 1991 är byggnadsminnesskyddat. Det är den längsta warehouse distriktet i världen och är 1,5 kilometer lång. Det är härifrån du oftast ser härliga bilder av Hamburg med en liten bro och flod mellan tegelhusen. Det är också i en av dessa byggnader du hittar Miniatyr Wunderland. hamburghamburg

hamburg

hamburg

BONUS!

Fischmarkt i Hamburg 

Fischmarkt är en marknad som enbart har öppet varje söndagsmorgon från 05.00-09.00. Hit kommer turister, den som är morgonpigg eller besökare från det närbelägna Reeperbahn som går från nattklubbarna och fortsätter festa och dansa i auktionshallen.

hamburg

hamburg

hamburg

hamburg

hamburg

hamburg

Har du varit i Hamburg, vad tyckte du om staden?

Trevlig resa!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.