Min Ultimata Resguide Till Singapore

Här är mina Topp 10 BÄSTA restips till dig som ska resa till Singapore. I Singapore finns det alltid något som passar alla i alla åldrar. Tänk dock på att det är väldigt rent överallt och att slänga skräp eller tuggummi på gatan kan kosta dig dyrt!

Här kommer mina Bästa Restips till Singapore!

Här är mina Topp 10 Bästa Restips till Singapore:

1. Marina bay sands
2. Merlion Park
3. Orchard Road
4. Clark Quay
5. Raffles Hotell
6. Sentosa Island
7. Chinatown
8. Gardens by the Bay
9. Universal Studios
10. Singapore Flyer

1. Marina Bay Sands

Det omtalade hotellet som ser ut som ett skepp. Hur häftigt är inte denna arkitektur! Den är svår att missa när du är i Singapore och det är väl värt ett besök på toppen av skeppet där du har utsikt över hela Singapore. Det är i detta hotell den berömda inifintypoolen finns. Tänk på att komma i tid på morgonen för att få en bra solbädd, det blir snabbt fullt här! 

2. Merlion Park

Den här statyn som kallas Merlion Park är Singapores landmärke. Här är det mysigt att strosa omkring och njuta av atmosfären. Hit kommer många turister!

3. Orchard Road

Orchard Road är den mest kända huvudgatan för shopping i Singapore. Här hittar du allt från lyxiga designermärken till loppisar under marken längst gatan. Här finns shopping för alla! Om inte annat, är det roligt att gå denna gata upp och ner. Massor med folk överallt, både turister men också lokala befolkningen handlar mycket här. H&M, Zara, Hollister, Louis Vuitton, Gucci, Forever 21, Ralph Lauren och massor med shoppingvaruhus ligger längst med denna väg.

4. Clark Quay

Clark Quay (uttalas Klarkie) är ett område som har massor med barer, restauranger och nattklubbar. Det passar sig väl lämpligast att gå vid vid kvällstid då detta är ”festgatan”. De har även öppet mitt på dagen för lunchservering men är betydligt mindre livligt då.

5. Raffles Hotell

När du befinner dig i Singapore är det ett måste att dricka Singapore Sling. Det gör du bäst på Raffles Hotell som är mest känd för sin drink här!

6. Sentosa Island

Sentosa Island är en ö full med turistattraktioner. Här kan du bada på stranden, avnjuta after beach club stämning, gå på museer, åka linbana, bada i gigantiskt stor vattenpark, spela golf och gå på Universal Studios. En stor ö med attraktioner för alla åldrar.

7. China Town

Chinatown är ett populärt område med många kineser och turister. Här hittar du allt från krimskrams stånd till lokala ”hål i väggen” restauranger. Slå dig ner, ta en öl och insup atmosfären och allt liv som händer runt omkring. Mysigt att strosa omkring här.

8. Gardens by the Bay

Detta är Singapores nyaste turistattraktion. En häftig park som lyser upp gigantiska träd och det känns som man befinner sig i en sagomiljö. En annorlunda park helt enkelt som är värd att besöka, just för den är så unik.

9. Universal Studios

Univresal Studios finner du på ön Sentosa Island och är en stor nöjespark. Åker du hit, se till att sätta av en hel dag, det behövs!

10. Singapore Flyer

Ett gigantiskt pariserhjul mitt i Singapore. Härifrån får du en häftig utsikt över Singapore!

BONUS!

11. Fullerton Hotell

Fullerton Hotell är Singapores absolut lyxigaste och finaste hotell. Även om du inte bor här kan du gå runt och se hur hotellet ser ut. Glöm då inte att åka upp till takterassen och se ut över Singapore. Kan rekommendera att äta lunch här! Det här är alltså mina tips på vad du bör se och göra i Singapore. Har du varit i Singapore, vad tyckte du om staden?

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.