Är du lika tokig i takbarer som jag är och befinner du dig i Hong Kong kommer här mina absolut 3 bästa favoriter på takbarer som är ett absolut MÅSTE att besöka. Hong Kong har ett stort utbud på takbarer, något jag älskar men det kan också vara förvirrande med vilken man ska välja, speciellt om du har ont om tid i Hong Kong. Därför kommer här mina absolut bästa Topp 3 takbarer du inte får missa i Hong Kong! Peninsula Hotel Hong Kong

Mina Topp 3 Bästa Takbarer i Hong Kong!

Som sagt, Hong Kong har massor av takbarer att välja på och den ena är häftigare än den andra men har du ont om tid kommer här 3 takbarer som är ett MÅSTE att besöka!

1. Wooloomooloo

Wooloomooloo är inte bara en häftig takbar, här finns även Hong Kongs bästa steakhouse! Hit ska du gå och äta om du firar födelsedag, vill gå på dejt eller liknande. Otroligt snyggt inrett och fantastisk mat för den som älskar kött! Priset är också därefter, men helt klart värt det!

Avsluta middagen med att gå upp en våning till deras takbar och blicka ut över Hong Kong med en drink i handen. Det finns gott om sittplatser här men se till att komma i tid, då det är en populär takbar som lätt blir fullsatt. Självklart behöver du inte äta middag i restaurangen för att komma hit, du kan åka direkt upp till Wooloomooloos takbar. Helt klart en av mina Topp 3 bästa takbarer i Hong Kong!

Öppettider: Dagligen 11:45 – 14:30 och 18:00 – sent
Adress: 31: e våningen, Hennessy, 256 Hennessy Road, Wan Chai Wooloomooloo Hong Kong Wooloomooloo Hong Kong

2. Ozone på Ritz Carlton Hong Kong Kowloon

Den högsta baren i hela världen heter Ozone och ligger högst upp i Ritz Carlton hotellet på Kowloon sidan. Ozone ligger 118 våningar ovanför marken är en av de häftigaste takbarerna jag varit på! Här firade jag min födelsedag med ett glas champagne för 300 SEK/glaset så nej det är inte billigt här men du får räkna med ”höjdtillägg” 😉

Med ett mycket funky inomhusområde och en lång tunn uteservering, går det att sitta på barstolar utanför (även om utsikten är täckt av en tjock glasruta). Inredningen är dock otrolig med konstiga geometriska mönster, massor av svart marmor och ett spännande ljussystem som skapar en science fiction atmosfär inne i baren. Det här är ett måste för den som älskar takbarer!

Öppettider: 17:00 – 01:00 Dagligen
Adress: 118: e våningen, Ritz-Carlton Hong Kong, International Commerce Center, 1 Austin Road, Kowloon Ozone Ritz Carlton Hong Kong Ozone Ritz Carlton Hong Kong Ozone Ritz Carlton Hong Kong

3. Felix i Peninsula Hotell Kowloon

Inte långt från Ozone takbar på Ritz Carlton ligger det lyxiga hotellet Peninsula Hotell som har den berömda ”takbaren” Felix. Även om den saknar en verklig utomhusyta har baren otroligt utsikt över Hongkong över bukten, och varje gång jag kommer hit kan jag inte låta bli imponerade av hur mysigt det är här, trots att det är inomhus.

Priserna är även här lite höga men det är sånt man får räkna med när man befinner sig på ett hotell som Peninsula. Passa även på att besök toaletten här, du kommer få världens häftigaste utsikt för att inte tala om världens snyggaste badrum!

Öppettider: 18:00 – 02:00 Dagligen
Adress: Peninsula Hotell Kowloon Peninsula Hotel Hong Kong Peninsula Hotel Hong Kong Peninsula Hotel Hong Kong Peninsula Hotel Hong Kong Peninsula Hotel Hong Kong Du kan följa mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här! 

Du kan läsa om fler takbarer jag rekommenderar runt om i världen här!

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.