Mina Restips För Abu Dhabi

Det finns en del saker man behöver tänka på när man befinner sig i Abu Dhabi och som skiljer sig åt från exempelvis Europa då man inte kan klä sig hur man vill eller uppföra sig som man kanske gör hemma. I Abu Dhabi gäller sharialagar som du som turist måste anpassa dig till.

I det här inlägget tänkte jag berätta om mina restips till Abu Dhabi som kan vara bra att veta innan du kommer hit men också under tiden du är här. Till dig som aldrig varit i Abu Dhabi innan rekommenderar jag att läsa igenom detta inlägg noggrant så du inte blir överraskad när du väl befinner dig här 🙂

Abu Dhabi

Här är mina bästa restips att tänka på för Abu Dhabi

Klädsel

Som kvinna bör du inte gå runt i alltför tajta eller korta kjolar, genomskinlig klädsel eller för stor urringning. Ska du besöka en moské eller palats bör du ha täckande armar och ben då kulturen kräver det. Mitt tips är att även ha med dig en sjal som du kan täcka håret med, för det krävs vid vissa turistattraktioner, exempelvis om du vill gå in i Sheikh Zayed moskén.

Sunt förnuft gäller oavsett om du ska in på hotell, restaurang eller shopping galleria, det gäller både män och kvinnor. Tänkt ”office wear” så är du säker. Har du flip flopp, bär ett linne eller visar magen kan du bli förbjuden att komma in på hotell, gallerior eller museum. När du väl är på ditt hotell kan du självklart gå i bikini eller badshorts på hotellets privata strand eller poolområde men utanför bör du ha anständig klädsel.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Transport

I Abu Dhabi är taxi billigt och det mest förekommande att åka med här. Det är smidigt att hitta en taxibil och det finns oftast tillgängliga vart du än befinner dig. Lokalbussen har jag inte åkt tyvärr men däremot hopp on hopp off buss som jag verkligen kan rekommendera om du vill se hela Abu Dhabi och slippa taxi kostnader hela tiden.

Abu Dhabi

Alkohol

Alkohol finns bara att köpa på restauranger som tillhör ett hotell. Nattklubbar i Abu Dhabi ligger också i hotell just för att kunna servera alkohol. Utanför hotellen kan du inte köpa varken en öl eller ett glas vin om du hade tänkt dig det till maten men däremot kan du köpa alkoholfritt i affärerna.

Abu Dhabi

Adapter

Jag har alltid en adapter med mig när jag reser och det är mitt bästa restips oavsett vart du ska i världen. Köp helst en multiadapter där det finns USB uttag också. För en adapter behöver du i Abu Dhabi som har tre hål i sina vägguttag.

Pussar och kramar

Då du befinner dig i ett land med sharialagar så får du varken pussas eller kramar offentligt, speciellt inte på offentliga platser som moskéer eller turistiga attraktioner. Vill ni vara nära varandra, får ni vara det inne på ert hotell men inte ute bland folk, tyvärr. Detta gäller även att hålla i handen, ni kan bli tillsagda av vakter eller polis att inte göra det, i värsta fall kan ni få böter.

Språk

Arabiska är huvudspråket i Abu Dhabi men det förekommer även engelska och araber är bra på att prata och göra sig förstådda på engelska.

Abu Dhabi

Valuta

I Abu Dhabi betalar man med Dirham (Dhs) som valuta och när jag skriver detta (2020) är 1 Dhs = 2.8 SEK och ja mat och dryck skulle jag säga är dyrare här jämfört med Sverige medan taxi och andra transportmedel är billigare i Abu Dhabi. Jag rekommenderar att ha cash när du är i Abu Dhabi till taxi, dricks, inträden, etc. Förvisso tar restauranger och de allra flesta butiker Mastercard eller Visa kort men i Abu Dhabi är det alltid bra att ha cash.

Klimat

Abu Dhabi är varmt året om men allra varmast är det på sommaren då temperaturen kan stiga upp till 50 grader. Bäst tid att åka till Abu Dhabi skulle jag säga är vår vintertid, mellan oktober – mars för mest behagligast temperatur.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Jag hoppas detta kan vara till hjälp när du ska besöka Abu Dhabi 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Här kan du läsa alla mina inlägg och tips för Abu Dhabi:

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.