Det Här Ska Du Se och Göra i Petra, Jordanien

Det är dags för mig att äntligen besöka en av mina stora resedrömmar, nämligen Petra i Jordanien. Se min dag i bilder här. Kl.08.00 står min guide redo att visa mig runt bland skattkammare och gravplatser i Petra.

petra

petra

WOOOOOOOWWW!!!!

petrapetra

Det här är verkligen ballt att uppleva!

petra

Skattkammaren  ”Al- Khazneh” uppifrån

petrapetrapetrapetra

Skattkammarselfi ingår 🙂

petrapetra

Efter några timmars rundvandring från början till slut inne i Petra bestämde jag mig för att fortsätta min vandring för att besöka ytterligare en skattkammare som är dubbelt så stor som den första, nämligen ”Monastery” skattkammaren.

petra

Här är den! Också väldigt mäktig!

petrapetrapetra

Vägen hit upp var en utmaning. Flera tusen trappsteg, i värme och brant lutning är inget jag rekommenderar den som inte orkar gå länge. Här gäller det att ha viljan att upptäcka nya saker! Det var tufft men sååå värt det! Tar ca 1-1,5 timme att komma hit beroende på hur snabbt du orkar gå.

petrapetra

Jag var helt slut efter alla dessa trappsteg som ledde mig till ”Monasteryn” så jag tog med mig en åsna upp på ett nytt berg för en ny upptäckt….

petrapetra

… Som ledde mig till denna fantastiska utsikt!

petra

Här satt jag med beduinfolket som bor här i berget och njöt av utsikten några timmar samtidigt som jag pratade med både dem och andra turister som hittade hit till denna undangömda plats. Njutning deluxe!

petrapetrapetra

Med denna fantastiska bild avslutar jag dagen med otroliga minnen för livet och en påbörjad ”Petraguide” till er som kommer komma snart! 🙂

Trevlig resa!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.