Min Resguide Till Petra i Jordanien

Vet du inte hur det ser ut inne i Petra eller vilka monument du beholder se eller namnen på alla byggnader och skattkammare inne i Petra. Här kommer min Petra guide för vad du behöver se och göra inne i Petra, Jordanien samt alla namn på allt så du kan vara förberedd innan du går in i Petra. Här är min steg för steg guide.

petra

Petraguide

Här kommer min resguide på tips vad du bör se i Petra:

1. Petra Visitor Center

Denna karta får du vid huvudentrén när du köper din biljett. Heter även Petra Visitor Center som jag har markerat ut på bilden nedan. Det är här resan genom Petra börjar.

Petraguide

Biljetten kostar 50 JD/st, vilket motsvarar ca 580 SEK.

biljett till petra

2. As Siq

Du kommer se många ruiner och gravar längs vägen från huvudentrén genom Petra. Men första stoppet skulle jag vilja säga heter ”As Siq”.

Petraguide as siq

3. The Treasury (Al- Khazneh)

Nästa stopp är den stora skattkammaren som är mest känd från Petra. Den heter ”Treasury” eller ”Al – Khazneh”. Det är två olika namn men samma sak.

Petraguide Petra treasury

4. Royal Tombs

Därefter är det stoppet som heter ”Royal Tombs” som är häftigt och som ligger på din högra sidan när du går längs vägen. I det här området är det flera olika gravar som finns som du även kan gå in i och se hur de ser ut. Petraguide petra as siqroyal tombs

5. Colonnaded Street

Här ligger ”Colonnaded Street” och ”Great Temple” som är väldigt vackert.

Petraguide colonnaded street colonnaded street

Great Temple

great temple great temple

6. Qasar al- Bint

Här är slutstationen som heter ”Qasar al- Bint” om du har en guide med dig. Efter detta får du klara dig själv och strosa runt, vilket är väldigt skönt då guiden kan stressa dig igenom hela Petra.

Petraguide Qasr_al-Bintqasar al-bint

7. The Monastery

Vill du fortsätta och se ”Ad- Deir Monastery” som ligger på toppen ungefär 1-1,5 timmes vandring från slutstationen med guiden skulle jag verkligen rekommendera dig att göra det. Har du orken kvar är det en fantastisk upplevelse att se, tycker jag när man ändå är här. Ta med dig vatten och lite snacks, det kommer du garanterat behöva!

Petraguide petra petra

8. Petra by night

Sist men inte minst, glöm inte ”Petra by night” som är en fantastisk upplevelse! Börjar kl.20.30 varje Måndag, Onsdag och Torsdag. Se till att vara vid huvudentrén i tid!

petrabynight

Har du varit i Petra, vad tyckte du om staden?

Trevlig resa!
// Charlotte

2 Comments

  1. Har kollat din insta och sett alla härliga Jordan bilder där. Petra har varit på min reselista länge men har inte lyckats få med mig någon dit och det känns inte som ett land man direkt åker till som själv tjej, eller har jag fel? bra tips med guiden 🙂 hoppas på att få rum i min resekalender med ett besök dit om inte allt för länge.

    • readyfortakeoff Reply

      Hej Pernilla! Vad roligt att du gillar min guide! Jag åkte själv till Petra och runt i hela Jordanien då jag inte lyckades få med mig någon som ville med. Det fungerade förvånansvärt bra! Blev förvånad men det var många andra på plats som Jag hade bokat en privat guide som körde mig överallt och som verkligen tog hand om mig. Lite som en ”extrapappa”. Jag har skrivit om honom också lite längre ner i ett inlägg. Kontakta gärna honom om och när det är dags för dig att åka dit. Men som sagt, jag åkte själv och det gick jättebra!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.