Så här Besöker Du Mahanakhon Building i Bangkok

Mahanakhon Building är Bangkoks högsta och senaste byggnad som även heter King Power Mahanakhon och är 314 meter hög med ett glasgolv högst upp som man kan ta sig ut på. Denna skyskrapa skiljer sig från de andra genom sin arkitektur som är speciell och du ser denna skyskrapa på långt håll, oavsett vart i Bangkok du befinner dig.

Här kommer massor med praktiskt information om hur du tar dig hit, vad det kostar, hur det ser ut och vad man får och inte får göra här 🙂

Bangkok

Så här Besöker Du Mahanakhon Building i Bangkok

Jag besökte Mahanakhon building I början på januari 2020 och åkte hit en lördag. Jag tänkte att jag skulle boka min biljett på deras hemsida men det var fullbokat i flera dagar framöver så jag blev lite nervös att jag inte skulle kunna göra ett besök i denna byggnad.

Så istället för att boka på nätet bestämde jag mig för att åka till Mahanakhon building på lördag förmiddag, alltså samma dag som jag hade planerat från början, genom att åka metro, den blå linjen, till stationen Si Lom. Jag visste att Mahanakhon öppnade klockan 10.00 alla dagar så jag ville försöka var där lagom tills de öppnade. Härifrån kan du sen byta till den mörkgröna linjen som är en skytrain (BTS) som går till stationen Chong Nonsi, bra två stationer ifrån där jag klev av men där och då visste jag inte om det förrän efteråt när jag åkte därifrån 🙂

Jag hoppade dock av vid Si Lom station och fick hjälp av en tuk tuk man som körde mig till en resebyrå kan man säga som tillhandahåller alla utflykter runt om i Bangkok och från denna resebyrå köpte jag min biljett till Mahanakhon building. Min tanke var att egentligen åka direkt till Mahanakhon byggnaden, vilket jag trodde att jag hade gjort men visste inte att jag skulle byta till skytrain, vilket var dålig research av mig men det löste sig ändå 🙂

Efter att ha köpt min biljett körde tuk tuk mannen mig vidare till entrén till Mahanakhon building och släppte av mig där. För allt detta fick han 100 baht av mig.

Mahanakhon building

Mahanakhon Building

Biljetter

Jag gick till biljettkassan och visade upp mitt kvitto och fick tillbaka en entrébiljett och en drinkbiljett som jag kunde lösa in vid baren högst upp vid glasgolvet när jag ville. Jag betalade 1000 baht för detta hos resebyrån och här framme vid kassan kostar en biljett 880 baht men då ingår ingen dryck vid baren högst upp.

Du får inte ha med dig vatten eller mat när du ska besöka Mahanakhon building. Jag fick slänga mitt vatten innan säkerhetskontrollen som alla måste gå igenom och lämna sin väska på ett band som scannas. Därefter hänvisades jag och några andra turister in till en av hissarna med en person som jobbar där som tog oss upp till våning 74.

Mahanakhon building

Våning 74

På denna våning ser du när du kliver ut ur hissen ett observatorie däck där du kan se Bangkok från alla väderstreck. Här gick jag runt innan jag tog rulltrappan upp till våning 75. Här fick jag skoskydd som jag var tvungen att sätta på mig innan jag klev ut på glasgolvet. När du fått skoskyddet finns det antingen en spiraltrappa eller en glashiss som tar dig upp till våning 78 där utsiktsplatsen är.

Våning 78

Det är alltså hit du ska ta dig om du vill stå utomhus på Mahanakhon building och gå ut på glasgolvet för att ha Bangkok stad under dig. Klockan hade hunnit bli 11.30 och det var 33 grader ute, strålade sol och perfekt utsikt för att kunna se hela Bangkok. Jag älskar sånt här! 🙂

Mahanakhon building

Mahanakhon skywalk

För att gå ut på glasgolvet, alltså själva skywalken,  måste du ta på dig skoskydden du fick på våning 75, lämna din väska och alla tillbehör på en hylla. Du får inte ha med dig varken kamera, mobil, selfiestick eller något annat löst föremål. Jag fick be en av personalen att fotografera mig och det får man bara göra bakom ett rep som är några meter bort från glasgolvet. Det är väldigt tydligt markerat var man får stå som fotograf.

Vid den här tiden var det inte så mycket folk här samtidigt, vilket var riktigt skönt. Inga köer och ingen trängsel, kanske för att det var mitt på dagen och väldigt varmt. Från början hade jag tänkt komma hit på eftermiddagen då det servers drinkar kvällstid en våning upp vid deras lounge avdelning men då tror jag att det är mycket mer folk så ska du komma hit rekommenderar jag att komma så fort de öppnar för minst människor.

Mahanakhon building

Mahanakhon building

Läskigt

För första gången i mitt liv blev jag riktigt skakis när jag tittade ner samtidigt som jag skulle kliva ut på glasgolvet. Så här jag aldrig någonsin känt förut och jag är en person som älskar sådana här saker och åka högst upp i alla höga byggnader som finns runt om i världen. Jag vet inte om det har med åldern att göra men jag blev riktigt skakis i benen och armarna men så fort jag tittade rakt ut så gick det bra och jag kunde ta mig ut på glasgolvet.

När jag kände mig färdig med glasgolvet och alla foton hade tagits gick jag en trappa upp till deras lounge avdelning där de även öppnar en takbar lagom till skymningen. Men när jag var där fanns det bara stolar och soffor, ingen bar, för den hade inte öppnat än, så jag satte mig ner i en soffa och bara njöt av att befinna mig i Bangkok och se ut över staden i lugn och ro.

Därefter gick jag ner till samma våningsplan som glasgolvet är, en bit bort, precis vid hissen. Där finns en bar som bara serverar dryck och eftersom det ingick en dryck i min biljett tog jag en läsk för att släcka törsten och kunna njuta ännu lite mer av Bangkok. En läsk här kostar 190 baht så jag var glad att det ingick i min biljett.

Det här var riktigt häftigt och jag är så glad att jag tog mig hit, att det fanns plats och att jag kunde ta mig ut på glasgovlet! Men min rekommendation är att boka biljetter i förväg på deras hemsida eller komma hit en vardag, då det inte är lika fullbokat såg jag i deras system. Det är riktigt värt det för den som vågar! 😉

Mahanakhon building

Mahanakhon building

Mahanakhon building

Sammanfattning:

Hur tar man sig till Mahanakhon Building i Bangkok?

Lättast är att åka till stationen Chong Nonsi som ligger på den mörkgröna linjen. Mahanakhon building ligger precis i anslutning till stationen.

Vad kostar entrébiljetten i Mahanakhon Building?

Det kostar 880 baht per person och vuxen att besöka Mahanakhon building i Bangkok. Det är billigare för barn och om du kommer som familj.

Hur köper man biljett till Mahanakhon Building?

Du kan antingen köpa biljetter på deras hemsida, då kan du välja vilken dag och tid du vill besöka byggnaden, de har öppet alla dagar 10:00-24:00. Det är billigare för barn och även om du kommer som en familj på två vuxna och två barn, då finns familjepris. Här kan du köpa biljett. 

Jag köpte min biljett via en ”resebyrå” lokalt i Bangkok bara några kvarter från Mahanakhon building. Det är en lokal agent som säljer biljetter till alla möjliga olika utflykter och sevärdheter runt om i Bangkok och betalade 1000 baht för en biljett.

Det går även att köpa biljetter direkt i kassan när man kommer fram. Räkna med att det kan vara kö och att du kanske inte kan komma upp på en gång. Det står nämligen tider när man får komma upp och det är begränsat med antal platser i varje grupp för varje tid. Även om du kommer vid 10 på förmiddagen kanske du inte får komma upp förrän klockan 13, bara så du vet. Jag hade mellan klockan 11:00-11:30 så inom den tiden måste jag ha tagit mig upp men när jag väl är där uppe får jag stanna hur länge jag vill.

Vad får man inte ha med sig?

Du får inte ha vatten eller mat med dig om du ska åka upp i byggnaden. När du ska gå ut på glasgolvet får du varken ha kamera, mobil, selfiestick eller några lösa föremål. Din väska kan du lägga på en hylla som finns där med personal som vaktar för det får du inte heller ta med dig ut på glasgolvet.

Hur länge får man vara där?

Du får besöka Mahanakhon building så länge du vill. Det finns ingen tidsbegränsning när du väl kommit upp i byggnaden.

När ska man besöka Mahanakhon building?

Nu var jag där mitt på dagen och det var inte så mycket folk, vilket jag tyckte var skönt men väldigt varmt. Jag skulle rekommendera att komma hit på eftermiddagen och stanna tills solnedgången som jag tror är magisk att se härifrån men då tror jag även att det kommer vara mycket folk. Så det beror helt på vad du känner för 🙂

Finns det någon restaurang?

Ja det finns en restaurang på våning 76, en trappa upp från där man hämtar sina skoskydd. Här kan du både äta och dricka, perfekt för lunch för den som kommer hit mitt på dagen. Sen finns det en bar högst upp, precis innan glasgolvet där jag satte mig och tog en läsk som ingick i min biljett men där är det bara barservering med lättare snacks till.

Mahanakhon building

Mahanakhon building

Mahanakhon building

Mahanakhon building

Mahanakhon building

Har du varit högst upp på glasgolvet i Mahanakhon building i Bangkok, vad tyckte du? 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

  1. Vilka härliga bilder du fick! Smart att åka på förmiddagen minus att solen inte går ner då.

    • Charlotte Lundquist Reply

      Tack! Ja precis, man får ju överväga det där 😉

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.