Så här Samlar Jag och Bokar Resor med Eurobonuspoäng

Jag har tidigare skrivit en guide kring Eurobonus medlemskap som heter SAS Eurobonus – samla poäng med Amex och Mastercard, som du kan läsa genom att klicka här. Den förklarar på ett enkelt sätt vad det innebär med SAS Eurobonus, hur man går till väga för att kunna samla poäng, vilka medlemsnivåer det finns samt vilka kreditkort du kan använda dig av för att samla poäng som till slut kan leda till en eller flera gratisresor.

SAS Business Class

Eurobonus med SAS American Express

Om det är något jag älskar att göra så är det att researcha resor, flygvägar, mellanlandningar, hur jag maxar antalet resdagar per år och just det här med att samla poäng som gör att jag till slut kan resa gratis! Jag vet, det kan vara lite knepigt i början men man lär sig rätt fort hur det hela fungerar om man har intresse för det, vilket jag har 🙂

Jag får ofta frågan av mina vänner varför jag tycker det är så kul att jaga poäng och varför jag ber dem att swisha mig den summa de är skyldiga då jag gärna betalar notan med mitt American Express kort om vi varit ute en kväll. Svaret är enkelt, jag samlar poäng till mina resor så att jag till slut kan resa gratis i Business Class med SAS eller annat flygbolag som ingår i Star Alliance. Jag förvandlar mina pengar till livskvalitet på ett smart sätt! 🙂

Då jag använder mig av American Express för att samla på mig SAS Eurobonus poäng kommer det här inlägget handla mer kring detta och hur exakt jag går tillväga när jag samlar på mig poängen. Det går även att samla på sig poäng genom Mastercard kreditkort men eftersom jag inte har det fokuserar jag på American Express i det här inlägget.

Så här samlar jag Eurobonus poäng med American Express:

Flygresor

Dels samlar jag på mig poäng genom att boka mina resor på SAS hemsida där jag även kan boka med andra flygbolag som ingår i Star Alliance. Logga in på dina sidor på www.sas.se så kan du se ditt medlemskap, nivå samt hur mycket poäng du har. När jag bokar en resa på deras hemsida och betalar resan med mitt American Express kort får jag poäng dels för varje 100 SEK jag spenderar men också extra poäng för själva flygresan jag bokar. Har du exempelvis ett SAS Eurobonus American Express Classic kreditkort får du 10 extrapoäng för varje 100 SEK du handlar för. Dessutom får du 30 extrapoäng per 100 SEK vid köp av flygbiljetter genom www.sas.se.

Det här gör att jag alltid försöker boka mina resor med SAS eller annat flygbolag som är med i Star Alliance för det gör att jag bygger upp en poängsamling på mitt Eurobonus konto som även kallas baspoäng.

Vardagsinköp

Jag samlar även på mig poäng genom att använda mitt Amex kort som är kopplat till mitt SAS Eurobonus medlemskap för varje köp jag gör i vardagen. Jag använder ALLTID mitt Amex kort när jag handlar, även om det bara är 10 SEK så drar jag det på mitt Amex kort. I slutet på varje månad får jag en räkning från Amex med en klumpsumma att betala. När räkningen är betald görs den totala summan om till poäng som sätts över automatiskt på mitt Eurobonus medlemskap hos SAS.

SAS Business Class

American Express Eurobonus Voucher

Jag har SAS American Express Premium kreditkort, ett kreditkort som kostar ca 1000 SEK per år att ha. I dagsläget får jag 15 poäng per 100 SEK när jag handlar på det kortet. Dessutom får jag 30 Extrapoäng per 100 SEK när jag köper en resa på www.sas.se och betalar med det kortet. Förra året lyckades jag handla för mer än 150.000 SEK på ett kalenderår och fick då en voucher från American Express att kunna resa 2 personer för 1 med poäng. Det vill säga, antingen reser jag själv för halva poängpriset eller så tar jag med mig en person och betalar bara poängen det kostar för 1 person att resa och jag får ta med mig en resenär gratis på samma resa. Jag har fått detta erbjudande i år igen.

När du blir erbjuden denna voucher, finns det automatiskt tillgänglig på ditt konto när du loggar in på SAS hemsida. Så när du söker på en resa och vill betala med poäng, kommer det komma upp en ruta där du kan kryssa i att du vill använda dig av American Express 50% erbjudande. Beroende på hur många poäng du har kan du då antingen boka resan i ekonomiklass, plus eller Business Class om du väljer att flyga med SAS. Här nedan ser du ett exempel när jag söker på en resa till Hong Kong.

SAS Eurobonus

Så här ser det ut när jag söker på resa till Hong Kong och vill betala med SEK.

SAS Eurobonus

Om du vill boka din resa med Amex voucher eller poäng över huvudtaget bör du vara observant på om det är SEK eller poäng du har bockat i. Du ser det högst upp till höger på bilderna. Om du väljer poäng istället kanske just det datumet du vill resa på inte gäller när du ska boka resan med poäng. Försök därför vara flexibel med resdagar. När du bockat i rutan för att betala resan med poäng kan du se vilka datum som finns tillgängliga för just Hong Kong som jag har tagit som exempel här.

SAS Eurobonus

När du väl har hittat datum tur och retur kommer du till nästa steg där du kan se om dina poäng räcker för eventuellt Business Class. Det är även här du bockar i rutan American Express 50% som finns här per automatik när du har lyckats uppnå den nivån. Som ni ser har jag en voucher att utnyttja någonstans i världen och måste boka det innan årsskiftet för att kunna använda mig av erbjudandet. Några tips på vart jag kan åka? 🙂

2 för 1 resa med Amex

Det är alltså det här som kallas för ”2 för 1 resa” eller resa för halva poängpriset om du reser själv. Förra året fick jag också denna voucher och valde då att åka till just  Hong Kong och hade poäng så det räckte till att kunna flyga i Business Class. För 2 personer betalade jag 100.000 poäng totalt, som det kostade för 1 person att resa i Business Class tur och retur med SAS direktflyg från Stockholm. Det enda jag betalade i SEK var flygskatten för oss bägge två. Den här resan bokade jag på www.sas.se med mina inloggningsuppgifter och på samma sätt som jag nämner stegvis här ovan.

Har du däremot Amex Classic kreditkort räcker det med att handla för 100.000 SEK på ett kalenderår och du får en voucher att resa 2 för 1 med poäng hos SAS eller Star Alliance inom Europa. Detta kort är kostnadsfritt. Så det beror helt på vilket kort du har och hur mycket du väljer att handla på, på just det kortet.

Det som är bra med att boka med poäng är att du kan även välja att resa SAS Business Class i en riktning och SAS Go tillbaka om du vill. Det behöver alltså inte vara samma klass bara för att du bokar med poäng.

Avbokning av resa

Om något förutsett skulle hända och du behöver avboka din resa får du faktiskt alla poäng tillbaka om du avbokar resan fram till 24 timmar innan avgång. Det har faktiskt hänt mig och jag fick direkt, alltså på sekunden tillbaka mina poäng in på mitt medlemskonto.

Du kan läsa mer om vilka poängnivåer som gäller beroende på vart i världen du vill resa med dina poäng med SAS genom att klicka på denna länk. Där finns även mer information kring om- och avbokning samt annan bra information som är bra att veta.

den här länken kan du läsa mer om vad som gäller för Star Alliance bonusresor, det vill säga om du vill resa med poäng med något annat flygbolag än SAS och som ingår i Star Alliance, exempelvis Lufthansa. Här får du reda på hur mycket poäng det kostar att resa med de andra flygbolagen bland annat.

Lufthansa Business Class

Sammanfattning

Du kan alltså resa vart i världen du vill med dina poäng. Det behöver inte vara direktflyg med SAS till Hong Kong. Det kan vara tre mellanlandningar innan du till slut hamnar på Hawaii! 🙂 Vill du resa så pass långt tycker jag definitivt att du ska samla ihop poäng så du och eventuellt din partner kan utnyttja dels 2 för 1 vouchern men också så att ni har tillräckligt med poäng för att kunna sitta i Business Class hela vägen, hur lyxigt är inte det! 😉 Du kan till och med resa till Västindien för 225.000 poäng i FIRST CLASS om du använder dina poäng rätt och dessutom med 2 för 1 vouchern, alltså vilken dröm! Se själva här!  

Happy Travels!
// Charlotte

5 Comments

 1. Skönt att se att du samlar poäng på en normal och av samhället acceptabel nivå, själv har jag trakasserat min omgivning att skaffa Amex för att få värvningsbonus (utan att lyckas), köpt 25 Microsoft Office licenser (fastän jag använder Mac), hyrt bil varje helg under ett helt år (utan att använda bilen)… 🙂

  • Charlotte Lundquist Reply

   Oj, det låter verkligen som du överkonsumerat för att få ihop poängen. Nä jag tar den tid det tar och gör det som du säger på en ”normal” nivå 🙂 Men, inget sätt är varken rätt eller fel, så länge man får sina poäng!

   • Jo den bästa poängen är ju den som är gratis men när poängen tryter och det kommer exceptionellt bra kampanjer så är det svårt att låta bli. 🙂 För nåt år sen så fick man 10K poäng för varje bilhyra som var minst 3 dagar och det gick att hyra över helgen för 650:- så tio hyror senare hade man ju en businessbiljett för 6500:- (+ skatter) och med en 2-4-1 dessutom som blev det då 3250:- (+ skatter). Sen har jag ingen egen bil så några helger hade jag faktiskt nytta av bilen. 🙂 Sen med alla dessa hyror fick man dessutom högsta status hos biluthyraren och med det ytterligare gratis bilhyra över helg och uppgraderingar. 🙂

 2. Återigen, tack, detta var precis det jag var ute efter när jag kommenterade på ditt inlägg förut ?

  • Charlotte Lundquist Reply

   Så bra! 🙂 Kul att jag kan hjälpa till 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.