Tian Tan Buddhan eller Big Buddha som den också kallas är en 34 meter hög bronsstaty föreställande en sittande Buddha som står vid klostret Po Lin i höglandsområdet Ngong Ping på ön Lantau i Hongkong. Härifrån får du en otroligt häftig utsikt och templet nedanför Buddhan är minst lika vackert, innehållandes en gyllene Buddha som också är värd att se. Det är helt klart värt att åka till Lantau för ett besök till Big Buddha!

Big Buddha Hong Kong

Så här Tar du Dig till Tian Tan Buddhan i Hong Kong

Transportalternativ

För att komma till den stora Buddhan i Hong Kong kan du antingen åka taxi, buss eller något som jag starkt rekommenderar, nämligen åka linbanan Ngong Ping 260 Cable Car. Ska du besöka den stora buddhan och åka linbanan rekommenderar jag att åka tidigt på morgonen då köerna oftast blir längre och längre för varje timme som går. Jag väntade ca 10 minuter men du kan få vänta upp till timmar om du har otur, så var därför ute i god tid!

Big Buddha Hong Kong

Linbana

Du kan köpa både tur och retur biljetter med linbanan eller bara enkel väg och åka buss eller taxi den andra vägen, det går bra vilket som. Väljer du att åka linbanan får du en otroligt häftig och svårslagen utsikt över hela Hong Kongs natur och flygplats, en tur som tar ca 30 minuter enkel väg. Jag tycker det absolut är värt att åka linbanan men för den som är höjdrädd är detta inget alternativ att ta men om du ändå vill prova på att åka linbanan ska du INTE välja den kabin som heter Crystal cabe som har glasgolv.

Big Buddha Hong Kong

Big Buddha Hong Kong

Big Buddha Hong Kong

Tunnelbana

Om du inte vill åka linbana är annars ett enkelt sätt att ta sig till Big Buddha genom att ta tunnelbanan till Tung Chung station och därefter ta en buss till statyn. Det finns skyltar överallt vilken buss man ska ta. Det är även från den här stationen du tar linbanan upp till Big Buddha.

Big Buddha Hong Kong

Big Buddha Hong Kong

Big Buddha Hong Kong

Big Buddha Hong Kong

Big Buddha Hong Kong

3 saker att se här:

Den här platsen består av 3 delar kan man säga. Buddha statyn som ligger högt och dit man går upp genom stentrappor med hundratals steg. Jag rekommenderar att köpa en stor flaska vatten om du ska ge dig på trapporna upp, det kommer behövas!

Väl uppe möts du av (förutom den gigantiska Buddhan) en fantastisk utsikt över böljande skogslandskap och templet som ligger nedanför Buddhan. Templet är också värt ett besök tycker jag då den har en innergård som tar dig till en gyllene Buddha och allt är dekorerat med guld, väldigt maffigt att se! Tyvärr får man inte ta kort därinne.

Big Buddha Hong Kong

Trots att vi var ute i god tid på förmiddagen hann det redan komma en hel del turister men det måste du räkna med om du ska hit, då det är en av de saker jag framförallt rekommenderar att göra när du besöker Hong Kong!

Big Buddha Hong Kong

Fler Tips!

Vill du ha fler tips på sevärdheter i Hong Kong kan du klicka på det här inlägget. (Inlägget till Victoria Peak). Annars kan du följa mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här!

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

    • Charlotte Lundquist Reply

      Vad kul Johnny! Ska du till Hong Kong snart? 🙂

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.