Ska du ut och flyga men är lite nervös inför själva flygningen eller tycker du bara det är jobbigt att packa eller ens veta vad du ska ha med dig? Du kanske är allmänt stressad inför semestern? Lugn, jag har skrivit en lista som jag rekommenderar dig att följa från punkt till pricka nästa gång du ska ut och flyga, just för att du inte ska hamna i en stressad situation. Om du följer mina steg lovar jag dig att du inte kommer känna dig lika stressad nästa gång du ska flyga.Qatar Airways

10 Tips Till Dig som Ska Ut och Flyga

Jag har tidigare skrivit inlägget 10 saker jag aldrig reser utan som kan hjälpa dig med din packning inför semestern om du glömt vad du behöver ha med dig så kanske du får lite tips från mig. I det här inlägget vill jag dela med mig av mina allra bästa tips till dig som ska flyga generellt sett, oavsett flygbolag eller destination.

Även om du är en van resenär eller förstagångs flygare finns det en del saker som kan vara värt att få lite hjälp med. Om inte annat så se det gärna som en snäll påminnelse till dig 🙂 Qatar Airways

10 TIPS TILL DIG SOM SKA FLYGA:  

1. Packningslista

Skriv en packningslista! Låter tråkigt men ack så bra att ha! Skriv ner exakt det du vill ha med dig, allt från tandborste till favorittröjan.

2. Stressa inte

Vad du än gör så stressa inte – ta det lugnt och det gäller med allt oavsett vad du gör. Allt från packning till ombordstigning på flyget.

3. Kom i god tid

Kom till flygplatsen i god tid så slipper du stressa. Jag lovar dig, var hellre på plats 20 minuter tidigare än du tänkt dig, du kommer tacka dig själv för det sen!

4. Saker du är extra rädd om

Förutom en packningslista, skriv även ner på en lapp med de viktigaste och nödvändigaste sakerna du är rädd för att glömma, exempelvis pass, solglasögon, pengar. Skriv antingen på samma lista eller på en post it lapp och sätt upp på dörren! Stockholm Arlanda Airport

5. Extra kläduppsättning

Packa ALLTID en extra kläduppsättning i ditt handbagage med ett par underkläder, byxor och tröja eller en klänning samt en uppsättning badkläder om resans ändamål är sol och bad. Ifall du inte får ditt bagage klarar du dig åtminstone ett dygn på plats.

6. Handbagaget

Packa ALLT värdefullt i ditt handbagage, såsom dator, kamera, eventuella laddare till diverse tekniska prylar. Får du inte med ditt bagage kommer du ångra att du la ner dina saker där, jag lovar!

7. Lugnt och stilla

Gör en sak i taget i lugn och stilla takt. Innan du går vidare till nästa steg, tänk efter om du har allt med dig, exempelvis barn, bagage, pass, boardingkort, handväska, och dig själv 🙂

8. Värktabletter

Köp Panodil eller alvedon om du inte redan gjort det. Alltid bra att ha nära till hands och du vet inte minst när du behöver det.

9. Extra plastpåse

Vid säkerhetskontrollen tar jag ALLTID med mig 1 extra plastpåse för att ha mina vätskor i. Den befintliga jag har brukar alltid bli smutsig, äcklig eller faktiskt gå sönder i ena sidan efter en resa. Känns alltid fräscht att kunna plocka fram en ny hemma som jag lägger i min necessär så kommer jag lätt ihåg den till nästa gång jag ska flyga.

10. Pengar

Ta ut pengar i en automat på Arlanda om du inte redan har gjort det. Efter säkerhetskontrollen växlar jag pengar på Forex till det landets valuta jag ska resa till för att kunna ha just deras valuta när jag väl landar till taxi exempelvis. Arlanda Flygplats SAS Hoppas dessa tips kan underlätta för dig nästa gång du ska ut och resa! Glöm inte följa mina resor på Instagram här, Facebook här eller på Bloglovin här 🙂

Happy Travels!
//Charlotte

4 Comments

    • Tack snälla Ann- Louise! 🙂 Ja visst är det bra att göra såhär så kan man iallafall försöka undvika att något går snett…

  1. Toppentips! Det är verkligen ett pyssel med detaljerna, men jag skriver också ner exakt varenda liten pryl jag behöver på min packlista, likaså vad som ska vara i den incheckade väskan och vad som ska vara i handbagaget. Bra att kunna återanvända listorna sen också!

    • Charlotte Lundquist Reply

      Tack snälla! Exakt! Ja, superbra att kunna återanvända listorna vid senare resor 😉

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.