Aktiviteter och Utflykter att Göra på Dominikanska Republiken

Är du, precis som jag, lite rastlös och vill gärna upptäcka vad det finns för aktiviteter och utflykter att göra när du befinner dig på Dominikanska Republiken, än att bara ligga på en sandstrand hela dagarna? Det är faktiskt okej det också, du är ju faktiskt i Karibien 🙂

Jag har skrivit flera resguider till Dominikanska Republiken som du kan läsa genom att klicka på denna länk. Där hittar du massor med tips på saker att se och göra samt vilka städer och platser jag rekommenderar att besöka och bo i. Är du mer äventyrslysten och vill bara hitta på äventyrliga aktiviteter finns det massor av saker att hitta på. Du kanske bara nöjer dig med en sak eller vill prova på flera aktiviteter, de är helt upp till dig men här har jag listat de aktiviteter och utflykter som finns tillgängliga att genomföra på Dominikanska Republiken.

Punta Cana, Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Aktiviteter och Utflykter att Göra på Dominikanska Republiken!

Aktiviteter:

 • Du kan dyka vid Saona island, Catalina island, Bayahibe eller runt om Bavaro area.
 • Åka parasailing för 1,2 eller 3 personer bakom en båt
 • Lär dig Kitesurfa –här finns allt från nybörjarkurser till avancerade kurser.
 • Vattensporter såsom kajak, paddle board, SUP, vindsurfing, snorkla eller lär dig dyka.
 • Zipline – åk till Scape Park som ligger i Cap Cana. Det här är världens roligaste äventyr för hela familjen och dessutom kan du svalka av dig efteråt i deras blå lagun som är riktigt häftig att bada i! I det här inlägget kan du läsa mer om min dag på Scape Park! 
 • Bada i Hoyo Azul – Efter att ha åkt Zipline på Scape Park rekommenderar jag att gå vidare till undervattensgrottan Hoyo Azul eller blå lagunen som också kallas. Den ligger i samma område på Scape Park, bara några minuters promenad från där man åker Zipline.
 • Golf – Om du gillar att spela golf har du kommit helt rätt! Dominikanska Republiken har totalt 26 stycken golfbanor, varav de bästa och flesta ligger i området Punta Cana. 

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Utflykter:

 • Snorkla – ta med eget cyklop eller hyr ett för att snorkla i vattnet oavsett vart på ön du befinner dig! Det anordnas även snorkelutflykter här och var så kolla med ditt hotell!
 • Valsafari – du behöver inte befinna dig på Samana halvön för att se valar. Det anordnas utflykter från hotellen även i Punta Cana för att åka till Samana halvön men räkna med en att det blir en heldagsutflykt från tidig morgon till sen kväll.
 • Saona island – Åk på en dagsutflykt till ön Saona som ligger söder om Punta Cana. Här snorklar du, åker Katamaran, grillar på stranden och njuter av den vita sandstranden och de vajande palmerna.
 • Caribe Platinum VIP – Upplev en dagskryssning längst med Bávaro kusten i Punta Cana i en lyxig yacht katamaran. Därefter kan du snorkla samt äta hummer och skaldjur till lunch. Alkoholfri dryck ingår. Kan bokas via ditt hotell eller via info tours som arrangerar dessa utflykter.
 • Country Adventure – Det finns även utflykter för dig som vill lära dig mer om landet Dominikanska Republiken och dess kultur. Hälsa på hemma hos dominikanska familjer och se hur de bor.
 • Carribean Pirates – Snorkla med stingrockor och hajar för att därefter uppleva en priatshow på stranden. Bokas via info tours som arrangerar denna utflykt. 
 • Buggies – Vill du har ett ordentligt äventyr ska du åka fyrhjuling eller buggie som det kallas här. Då kör ni runt med en fyrhjuling en hel dag i djungeln. Observera att ha ömtåliga kläder på dig då du kommer bli rejält smutsig av all lera när ni kör omkring. 
 • Bavaro äventyrpark – I Bavaro området finns en stor äventyrspark med massor av aktiviteter att hitta på såsom zipline, segway, flysimulator, paintball, bungeejump och massa andra roliga aktiviteter. Du behöver med andra ord inte lämna Punta Cana för att ha roligt! 
 • Simma med delfiner – Du kan simma med delfiner på Dolphin island och även simma med stingrockor och hajar här om du vågar. 
 • Seaquarium – Ta dig en undervattenspromenad med en scuba-hjälm på huvudet endast och promenera längst med korallerna och fiskarna. För dig som inte vill eller vågar dyka är det här ett klockrent alternativ! Åk till Seaquarium på Dominikanska Republiken, speciellt om ni är en barnfamilj, här finns massor av roliga saker för alla att se och göra! 
 • Moonlight cruise & dinner – Åk på en lyxig katamaran med utgångspunkt från Juanillo området och var med om en romantisk middag i solnedgången ombord på katamaranen! 

Befinner du dig på ett hotell i Punta Cana området rekommenderar jag att boka en utflykt med ”Info Tours”. Jag åkte på mina utflykter med dem och är supernöjd! 🙂

Dominikanska Republiken

Punta Cana, Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Utanför och vid Samana halvön:

Valar

Utanför Samana halvön kan du se valar mellan januari – mars varje år. Jag åkte på en dagsutflykt när jag bodde i Las Terrenas på Samana halvön för att det vara närmare härifrån men det går även att göra denna utflykt från Punt Cana som en heldagsutflykt om man vill det. Kolla med ditt hotell för arrangemang. ’

Playa Rincón

Vill du göra en dagsutflykt på Semana halvön kan jag rekommendera att åka till stranden Rincón. Dock är det inte så enkelt att hitta hit, du kommer behöva en privat taxichaufför som tar dig fram och tillbaka och vägarna här är inte bra så räkna med att bli åksjuk om du har lätt för det för det skumpar otroligt mycket.

Det finns inga inga hotell häromkring, dock finns det några stycken enklare restauranger som serverar Dominikansk mat till en billig peng. Vattnet är kristallklart och du kommer verkligen att vara nästan själv på denna långs exklusiva sandstrand. Här finns det några solstolar som kostar 3 dollar för en dag.

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

El Limón

Det finns även ett stort vattenfall på Samana halvön som heter El Limón. Jag har själv inte varit där då jag fokuserade på andra utflykter men det ska tydligen vara värt att åka hit och se det. För att komma till själva vattenfallet kan du antingen vandra eller rida på häst. Det är badbart vid vattenfallet, så ta med badkläder! För min del får det bli nästa gång jag åker hit 🙂

Cayo Levantado (Bacardi Island)

Cayo Levantado eller Bacardi Island som ön också kallas är en ö som ligger precis utanför Samana halvön. Att åka hit gjorde jag som en dagsutflykt från Las Terrenas när jag bodde där men det går lika bra att göra denna utflykt från Punta Cana området. Hör efter med ditt hotell vad de kan arrangera men räkna med att det blir en dagsutflykt från Punta Cana. Jag är riktigt glad att jag åkte hit och upplevde denna ö för den är helt magisk och så underbar att hänga på.

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Ön är inte alls stor och här snackar vi honeymoon upplevelse! 🙂 Alltså om det är någon utflykt du måste måste måste göra så är det att åka hit, oavsett vart på Dominikanska Republiken du befinner dig, du kommer inte bli besviken!! 😉 (Ön kallas för Bacardi Island för det var här varumärket Bacardi spelade in sin reklamfilm en gång i tiden för många år sedan).

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Samana, Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

Här kan du läsa mer tips om Dominikanska Republiken:

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

 1. Andreas Cruz Reply

  I am really impressed with such post & this is going to be more informative for all. Well, I also searching for good place to visit we all should have some information about the new places as like recently I have been to Higuey FunTrip2 which was so amazing place to see. Really, I just loved that area and I must suggest for all.

  • Charlotte Lundquist Reply

   Thank you very much for your message! Enjoy Dominican Republic!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.