I samarbete med Visit Tirol. 

De Bästa After Ski Ställena i St Anton, Österrike

Förutom att ha ett enormt utbud av skidbackar som är helt otroliga och som du kan läsa mer om i det här blogginlägget erbjuder St Anton även en hel del After ski ställen, varpå några ligger mitt i backen. Med andra ord vimlar det av legendariska after ski ställen i St Anton och det här är något du inte vill missa, det lovar jag dig! 🙂

Jag skulle säga att St Anton som helhet har ett klientel som är väldigt ungdomligt och det märks, inte minst på den After ski som erbjuds här. Men det spelar också roll vart man går förstås, vissa after ski ställen är mer ungdomligare än andra. Det finns tre populära After Ski ställen som ligger i anslutning till varandra, mitt i backen och som jag självklart var tvungen att testa 😉

St Anton

Krazy Kanguruh

Den mest omtalade, populära och legendariska After Ski stället i St Anton jag hört talas om heter Krazy Kanguruh och det blev därför en självklarhet att gå hit. Eftersom det var tidigt på skidsäsongen när jag var här (mitten på december 2018) var det inte lika högt tryck som jag kan tänka mig att det är när högsäsongen sätter fart. Det här är ett riktgit ungdomsställe som har sin charm, helt klart!

Ställets motto lyder: Don’t be lazy, come on Krazy vilket genomsyrar hela den festliga atmosfären. Här kan du läsa mer om Krazy Kanguruh. 

St Anton Österrike

Taps

Taps är den After Ski som gäller på torsdagar fick jag höra. Jag förstod direkt att det är här man ska befinna sig, eftersom jag var i St Anton just en torsdag. Från att ha gått till Taps från Krazy Kanguruh (vilket bara ligger 5 meter emellan varandra) kom chocken över hur Österrikare kör After Ski på riktigt.

Här var det fullt hus, rökmaskinen körde på för fullt, en DJ stod i sitt bås och spelade musik på högsta volym, baren hade After Ski priser vilket gjorde att folk flockades och trängdes där. Att hitta ett bord var inte lätt men det gick till slut med lite armbågsfäktning. Skönt att få lägga av sig vantar, mössa, halsduk, hjälm och skidglasögon för att inte tala om jackan. Det är mycket som ska tas av och hållas reda på så det var skönt att kunna sitta en stund. Här röjdes det för fullt bland ungdomarna och riktig after ski stämning var det verkligen. Jag hade inte kunnat få en bättre After ski upplevelse i St Anton!

St Anton

St Anton Österrike

Mooserwirt

Ett par timmar senare letade jag mig ut i kylan och den friska luften för att ta på mig skidorna och åka två svängar ner för backen till nästa After ski ställe, Mooserwirt som är ett klassiskt after ski ställe för mer äldre publik än Taps och här möts man i en mix av umpaumpa och disco. Mooserwirt ligger också i backen, precis som Krazy Kanguruh och Taps men precis ovanför byn. Dock är det tillräckligt långt upp i backen för att kunna gå hit från byn så jag rekommenderar att stanna här när du ändå åker skidor nerför backen om du ska hem.

Som sagt, här är klientelet betydligt högre i åldern, det kändes mer ”moget” för mig. Taps var roligt på sitt sätt men väldigt ungdomligt och Mooserwirt är speciellt på sitt sätt med vuxna och en sjungande karaoke DJ. Här får du engelsk musik som är dubbad till tyska, något som lät väldigt speciellt i mina öron men definitivt en upplevelse utöver det vanliga! Här var det Österrikisk ”apres ski” stämning på absolut högsta nivå och definitivt ett måste att besöka 🙂

Här kan du läsa mer om Mooserwirt after ski ställe. 

St Anton Österrike

St Anton Österrike

Vill du veta mer om St Anton, dess skidbackar eller vilket hotell jag rekommenderar att bo på kan du klicka på denna länk för att komma till ett massivt blogginlägg om just mina rekommendationer och upplevelser från St Anton!

Happy Travels!
// Charlotte

#feelaustria
#lovetirol

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.