Mina 6 Flight Hacks För Att Hitta Billiga Flygbiljetter

Om du, precis som jag, vill kunna resa ofta men inte lägga alltför mycket pengar på själva flygbiljetten kommer här mina hacks för att hitta billiga flygbiljetter, oavsett om det är i ekonomi class eller business class. Med detta inlägg kommer jag beskriva hur jag gör för att resa smartare och hur jag hittar de där billiga flygbiljetterna som tar mig jorden runt, för tro mig, är det något jag lärt mig av allt resande i alla år så är det några hacks för hur jag lyckas hitta mina prisvärda flygbiljetter 🙂

Business Class Lufthansa

Här är mina 6 bästa tips på hur du hittar prisvärda flygbiljetter:

1. Använd en sökmotor för flygjämförelse

Att jämföra priset på flygbiljetter hos olika flygbolag är en grundläggande faktor som jag alltid gör först och främst när jag letar efter en resa. Det här är verkligen steg 1 för att få en uppfattning om vad priset kan ligga på. Det gör jag hos flera olika sökmotorer som finns idag där man kan jämföra flygbiljetter hos olika flygbolag. Ska du resa iväg på en långresa kan en flygjämföreslsesajt vara bra där du kan se vilka alternativ det finns med mellanlandningar och hur länge dina stopp kommer vara. Det är alltid bra att få en översikt genom att använda en flygjämförelsesajt tycker jag. Ett exempel på en sån sajt är Flyg.nu där man smidigt kan söka och jämföra priser på flyg.

Här har jag skrivit ett inlägg om vilka andra bokningssidor jag också använder mig av för att jämföra flygbiljetter.

2. Gå in på flygbolagens egna hemsidor

Därefter går jag in på flygbolagens egna hemsidor och ser vad en flygbiljett skulle kosta om jag bokar direkt hos dom, utan någon mellanhand som sökmotorerna är om du bokar via dem. Här går det att spara pengar nämligen då sökmotorerna oftast tar ut olika avgifter, såsom adminavgifter, kreditkortsavgifter, etc. De behöver ju också tjäna pengar någonstans, vilket är fullt förståeligt.

3. Flyg på veckans billigaste dag

Om du är flexibel med din resa kan du spara massor med pengar genom att välja den billigaste dagen att flyga på, nämligen tisdagar och lördagar. Dessa dagar har i många år alltid varit den billigaste dagen att resa på då många hellre väljer att resa på fredagar över en weekend eller söndagar som är ”hemvändardagen” för många. Kan du dessutom vara flexibel med flygtider så är de billigaste biljetterna oftast mellan klockan fem och sju på morgonen samt efter klockan åtta på kvällen.

Norwegian

4. Boka enkelresor

Det har hänt mig några gånger att jag bokat en enkelresa på ditvägen med ett flygbolag och hemvägen med ett helt annat flygbolag då flygbiljetterna blivit mycket billigare att göra så än att ha bokat en tur och retur biljett med samma flygbolag. Det är också värt att kolla upp! 😉 Sök då på ”Enkelresa” istället för Tur & Retur hos de olika flygjämförelsesajterna eller direkt på flygbolagens egna hemsidor.

5. Registrera dig för e-postutskick

Det här är något för alla som gillar att resa att vara uppmärksam på! Anmäl din email adress till alla de flygbolag som du brukar och/ eller vill flyga med. På så sätt får du information om när just det flygbolaget har kampanjer eller rear ut flygbiljetter på sina hemsidor samt att de kanske har någon tävling där man kan vinna en resa eller flygbiljetter. Du kan även exempelvis få förhandsinformation när en kampanj ska starta och då kan du vara aktiv och se till att leta flygbiljetter när kampanjen startar samma dag!

Readyfortakeoff

6. Flyg gratis med poäng

Det är inte bara din emailadress som jag rekommenderar att registrera hos de flygbolag du reser med, se även till att du blir medlem eller kund hos varje flygbolag du faktiskt reser med för att kunna registrera dina flygningar med dem. Vissa flygbolag har ett system där dina flygresor blir till poäng medan andra har så du samlar miles, etc. Det kan heta olika men i slutändan är det samma sak – du samlar på dig till gratisresor framöver! Då använder du dina poäng eller miles som du samlat på dig och använder det istället för pengar när du ska betala en flygbiljett, bra va! 🙂

Här har jag skrivit några inlägg på tips hur jag gör:

SAS Business Class

Nu vet du hur jag gör för att hitta de mest prisvärda flygbiljetterna! 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.