Mina Restips Till Nusa Penida

Den mest instagram hypade platsen någonsin i världen just nu känns det som, är Nusa Penida, en av de tre små öar som ligger precis utanför Bali, bara någon halvtimme med båt. Nusa Penida är verkligen paradiset och definitivt en av de mest vackraste platser jag någonsin sett! Att åka hit på en dagstur från Bali är verkligen ett måste om du befinner dig på Bali. Det finns även några hotell här för den som vill övernatta.

Kelingking Beach

Kelingking Beach

Nusa Penida Dagstur

Det går att åka till Nusa Penida som en dagstur från Bali om man vill och kan kosta allt från 750.000 rupiah per person (ca 500 SEK) och uppåt beroende på vilket bolag du åker med och vad som ingår. (Oftast brukar lunch ingå i dessa turer). Hör runt med de olika kioskerna/ stånden på gatorna i Bali om du kan pruta ner priset. Det är inget som behöver förbokas hemifrån, det går bra att göra det på plats på Bali från den ena dagen till den andra.

Broken beach

Från Nusa Lembongan till Nusa Penida

Själv åkte jag på en dagstur till Nusa Penida från ön Nusa Lembongan. Jag köpte båtbiljett tur och retur i hamnen där jag kom in med båt från Bali av ett båtföretag som körde mig fram och tillbaka från Lembongan till Penida. För det betalade jag 300.000 rupiah (ca 200 SEK) och båtföretaget hette Golden Queen som passande nog hade en guldpläterad båt.

Väl på plats på Nusa Penida hade båtföretaget jag åkte med anordnat en privat guide till mig som jag betalade ytterligare 500.000 rupiah för (300 SEK). Då fick jag både en chaufför och en privat guide, som även fick agera fotograf åt mig. Jag hade en egen stor van som han körde runt mig i och vi hade kommit överens om innan vad jag ville se på ön, sen fick han bestämma vilken ordning vi skulle ta dem i.

Angels Billabong

Det finns olika turer man kan åka på till ön Nusa Penida, dessa är:

  • West Island Trips
  • East Island Trips
  • Snorkeling Safari
  • Temple & Culture Tour

De platser jag ville se på Nusa Penida ingick i West Island Trips så det var en sådan tar jag åkte på. I det här inlägget kommer jag berätta vad som ingår i West Island Tour och vad jag rekommenderar att göra på Nusa Penida även för dig som vill åka hit på egen hand 🙂

Broken beach

De platser som jag rekommenderar att besöka på Nusa Penida är:

  • Kelingking beach
  • Angel’s Billabong
  • Broken Beach  
  • Crystal Bay

Kelingking Beach

Den mest fantastiska plats på Nusa Penida, enligt mig är Kelingking Beach. Utsikten härifrån är helt magisk och så fantastiskt vacker! Jag kunde knappt tro mina ögon när jag kom hit hur fint det var, trots massor med turister. Det går att bada och snorkla på stranden här men då gäller det att ha tiden att göra det. Du kommer nämligen behöva gå massvis med trappsteg ner för att komma till stranden och orkar du gå upp alla dessa trappsteg så är det verkligen värt ett besök att bada här! De flesta kommer hit just för att se utsikten och inte bada, så du kommer ha stranden nästan helt för dig själv 🙂

Kelingking Beach

Kelingking Beach

Kelingking Beach

Kelingking Beach

Kelingking Beach

Kelingking Beach

Angel’s Billabong

Angel’s Billabong är en naturlig havspool. Här kan du bada när det är lågvatten mellan havsklipporna och är en populär turistattraktion på Nusa Penida. Tyvärr var det högt tidvatten när jag var här så ingen badade just då men jag tycker fortfarande att det är ett fint ställe och ett måste att åk till när man befinner sig på Nusa Penida. Man kan säga att det här är en naturlig infinitypool som smälter in i havet.

Angels Billabong

Angels Billabong

Angels Billabong

Broken Beach

En annan fantastisk plats på Nusa Penida är Broken Beach som ligger precis runt hörnet från Angel’s Billabong. Det är gångavstånd mellan dessa ställen så de ligger verkligen nära varandra. Härifrån får du en wow upplevelse!

Broken beach

Broken beach

Broken beach

Broken beach

Crystal Bay

Tyvärr hann inte jag åka till Crystal Bay men det sägs att det här är Nusa Penidas vackraste strand då den är otroligt vacker och kritvit. För min del får det blir ett besök nästa gång men har du tid så är denna strand värt ett besök!

Turister på Nusa Penida

På alla tre ställen jag åkte till på Nusa Penida var det extremt mycket turister! På ett ställe på Kelingking beach är det till och med kö för att sätta sig på en sten och bli fotograferad (se bild nedan). Så kom i tid, helst på morgonen för att slippa köbildning och turisterna om du har möjlighet. Nusa Penida är en gigantisk ö och jag är glad att jag inte bodde här, utan på ön Lembongan. Det passade mig bättre.

Kelingking Beach

Du kan läsa mer om mina restips till Nusa Lembongan i det här inlägget.

Nusa Lembongan var mer hanterlig för mig och lagom i storlek att ta sig runt på med moped. Nusa Penida har massor med grönska, djungel och man åker upp och ner från berg för att kunna ta sig runt. Jag såg ensamma tjejer som åkte moped här också eller hade hyrt en moped med chaufför, vilket är jättekul att se att tjejer vågar det men jag är glad att jag gjorde som jag gjorde för den här turen.

Kelingking Beach

Vägunderlaget på Nusa Penida

Vägunderlaget på Nusa Penida är inte bra, inte alls, vilket kan vara bra att veta om du vill åka hit och hyra moped för att köra runt ön. Det är en gigantisk ö och du kommer behöva åka länge för att komma dit du vill, oavsett vart på ön du vill. Ibland finns det lite asfalterade vägar men långt ifrån överallt så räkna med att det skumpar på bra när du åker runt. Trots det så är det verkligen värt att besöka Nusa Penida.

Kelingking beach

Kelingking Beach

Jag är så otroligt glad att jag gjorde det och kan starkt rekommendera er att åka hit om ni befinner er på Bali 🙂 Vill du veta mer om vad man kan se och göra på de andra två öarna utanför Bali kan du läsa mer om dem här:

Har du varit på ön Nusa Penida, vad tyckte du bäst om?

Trevlig resa!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.