Warning: The magic method Bunyad_Demo_Import::__wakeup() must have public visibility in /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/bunyad-demo-import/inc/class-ocdi-main.php on line 311 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/bunyad-demo-import/inc/class-ocdi-main.php:311) in /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/multilanguage/multilanguage.php on line 674 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/bunyad-demo-import/inc/class-ocdi-main.php:311) in /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/contact-form-plugin/contact_form.php on line 100 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/bunyad-demo-import/inc/class-ocdi-main.php:311) in /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/bunyad-demo-import/inc/class-ocdi-main.php:311) in /customers/1/c/6/readyfortakeoff.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hur Går Det till och Vad ingår på Flyget till Cancun med Ving

Ska du resa charter kanske du undrar hur det går till under själva flygningen eller vad som faktiskt ingår. Såhär gick det till när jag reste charter till Cancun, Mexico och det här ingick under flygresans gång för min del. Jag har även skrivit hur det går till stegvis att checka in som charter resenär på Arlanda flygplats som du kan läsa om samt hur det går till vid ankomst till Cancuns flygplats som du kan läsa här.

Hur Går Det till och Vad ingår på Flyget till Cancun med Ving

Ärligt talat hade jag noll förväntningar på vad som skulle ingå på flyget till Mexico eller hur smidigt flygningen faktiskt gick. Jag hade många frågor och fick många svar under flygningens gång som jag hoppas kan hjälpa dig som ska resa med Ving och Thomas Cook Airlines till Cancun, Mexico. Thomas Cook Airlines

Under flygningen:

Vilka får gå ombord först?

 • Som reguljärresenär är jag van vid att antingen barnfamiljer går ombord först eller att flygbolagets egna guld, diamant eller silver (allt vad det nu kan heta som innebär ett högre lojalitetsmedlemskap för just det flygbolaget) får gå ombord först. Istället fick rad 1-7 samt rad 29 – 44 kliva ombord först. Då jag hade rad 43 var jag snabb på bollen att kliva på för att även kunna fotografera hur sätena ser ut, eftersom jag är intresserad av flygplan. Alltså var det inte uppdelat att barnfamiljer eller de som har handikapp fick gå ombord först, vilket förvånade mig.

Thomas Cook Airlines

Vad är det för flyg från Stockholm till Cancun?

 • Resan från Stockholm Arlanda till Cancun flygplats i Mexico flyger jag med Thomas Cook Airlines, en Airbus 330 – 200. Sätena är uppdelade 2 – 4 – 2 men från rad 40- 44 är det konfigurerat 2 – 3 – 2. Jag fick säte på den senare konfigurationen och var faktiskt förvånansvärt överraskad av hur bra platsen faktiskt var. Det är gott om utrymme och inte alls så trångt och förjävligt som jag faktiskt hade föreställt mig. Kul med positiva upplevelser när förväntningarna är låga! 🙂

Thomas Cook Airlines Thomas Cook Airlines Thomas Cook Airlines

Vad ingår på flyget?

 • Rad 1-7 är Vings premium klass. Jag satt den här resan i deras ekonomi klass, på rad 43G så tyvärr vet jag inte vad som ingår i den klassen utan jag kommer referera till deras ekonomi klass. När jag kom fram till mitt säte låg det:
  • En filt
  • En kudde
  • Ett amenity kit beståendes av:
   • Ett par sockor
   • Öronproppar
   • Tandborste och tandkräm
   • Läppbalsam
  • Dessutom ingår fri tillgång till underhållningssystemet

Thomas Cook Airlines Jag blev mycket förvånad på ett positivt sätt! Ett amenity kit trodde jag inte skulle ingå på en charterflygning faktiskt så jag hade själv förberett mig med att ta med både öronproppar och sockor. Nuförtiden flyger jag alltid med stödstrumpor men det är bra att veta att du även får ett par vanliga bomulls sockor på den här flygningen.

Vad mer ingår?

 • Mat ingår på flygningen. Du kan välja att uppgradera din mat eller förbeställa specialkost om du vill på Vings hemsida innan avresa. Jag valde att äta deras standard mat. Även här blev jag förvånad att maten ingick i flygpriset, jag hade räknat med att betala extra för det. Därför hade jag sett till att äta innan jag klev ombord.
 • Det serveras även en kall maträtt innan landing, vilket jag blev ännu mer överraskad övervatt det ingick. Det blir bättre och bättre upplevelse!

Thomas Cook Airlines Thomas Cook Airlines

 • Du kommer få 2 st landningskort att fylla i innan du landar i Mexico. Dessa dokument måste dy fylla i med bland annat dina passuppgifter, det har med visumet att göra.

Thomas Cook Airlines

 • Du måste senast 8 dagar innan avresa registrera dina uppgifter på en separat sida som Ving mailar ut om. Eftersom du kommer flyga över amerikanskt luftrum för att komma till Mexico behövs lite information om dig. I mailet finns en länk du klickar på för att komma dit. Det är väldigt enkelt och går på bara någon minut, det är inte alls mycket information som ska fyllas i men följ anvisningarna noga. Det här är något du MÅSTE göra som en extra grej efter du bokat själva resan. Som resenär är det ditt ansvar att se till att genomföra detta. Ving hjälper dig att påminna via mail men gör det inte åt dig!

Vad ingår inte på flyget?

 • Det finns även en del saker som inte ingår när du flyger charter med Ving. Exempelvis ingår inte hörlurar, det får du betala 50 kr extra för per par. Dom säger att när du betalat för ett par hörlurar ingår tillgång till deras underhållningssystem på tv skärmen. Dock provade jag att plugga i mina egna hörlurar och det gick minst lika bra att både titta och lyssna på deras underhållningssystem. Du behöver alltså inte köpa till ett par hörlurar för att kunna se och lyssna på filmer eller musik under resans gång.

Thomas Cook Airlines

 • Dryck ingår inte. Flygvärdinnorna kommer ut med en dryckesvagn ca 1 timme innan maten serveras. Då får du passa på att köpa dryck både före maten och till maten om du önskar, inget tvång. Eftersom jag inte visste om ens vatten skulle ingå på den här resan passade jag på att köpa en flaska vatten innan jag klev ombord. Mycket riktigt ingår inte någon dryck alls, så jag skulle rekommendera att köpa vatten, Coca cola, eller vad du än tycker om innan du kliver ombord, om du vill tänka kostnadsmässigt.

Allmänt bra att veta:

 • Det går att reglera stolsryggen men ska jag vara ärlig så var det en dold knapp som jag aldrig kunde hitta. På reguljär flyg brukar knappen sitta någonstans på armstödet, men inte på det här flyget. Det var först när jag såg en annan resenär som kunde vinkla ner stolsryggen som jag iakttog hur han gjorde. Under stolen, antingen på höger eller vänster sida beroende på vilket säte du har, sitter en liten flärp som du måste ”lyfta upp” och då först kan du reglera ryggstödet.
  • Måste faktiskt erkänna att stolen var förvånansvärt bekväm och med bra benutrymme redan när jag satte mig. Egentligen behöves inte stolen regleras så mycket bakåt tycker jag, den hade en bra lutning redan från början. Jag är väldigt positiv överraskad än en gång!
 • Som jag nämt tidigare måste du senast 8 dagar innan avresa registrera dina uppgifter på en separat sida som Ving mailar ut om.
 • Visum får du på plats när du fyllt i dina landningskort som du får ombord.
 • Toaletter finns dels i mitten av flygplanet, en trappa ner samt en toalett längst bak i flygplanet.

Thomas Cook Airlines Vill du veta hur det går till vid ankomst till Cancuns flygplats kan du läsa mer om det här. Är du själv sugen på att boka en resa med Ving tycker jag du ska spana in deras hemsida här 🙂

Vill du följa min äventyr kan du göra det på Instagram här, Facebook här eller på Bloglovin här 🙂

Happy Travels!
//Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.