3 Nattmarknader Du Inte Får Missa i Bangkok

Det finns en hel del marknader i Bangkok, både dagtid och kvällstid och i det här inlägget kommer jag rekommendera mina tre nattmarknader som jag tycker du ska besöka när du befinner dig i Bangkok. Alla är inte lika bra men har du varit på någon av dessa eller kanske alla tre då har du gjort de bästa nattmarknader som finns i Bangkok 🙂

Första gången jag var i Bangkok och hörde nattmarknad tänkte jag att det är en marknad mitt i natten och visste inte om jag skulle orka hålla mig vaken tills dess. Men så är det inte, tvärtom. De flesta nattmarknader börjar öppna upp runt klockan 18 på kvällen och stänger vid midnatt. Men redan vid 23 tiden på kvällen börjar de packa ihop sina saker så jag skulle rekommendera att den ultimata tiden att besöka en nattmarknad är mellan klockan 20:00-22:00.

Nattmarknad Bangkok

3 Nattmarknader Du Inte Får Missa i Bangkok

Patpong Night Market

Patpong nattmarknad är kanske den mest populära nattmarknaden som finns i Bangkok och även den som jag alltid väljer att besöka när jag är i Bangkok. Den här är min favorit och jag tycker alltid att man hittar något här 🙂 Här säljs piratkopior i både väskor, tröjor, t-shirts, skor och leksaker till klockor, smycken och högtalare. Ja du kan i princip hitta vad som helst här! Patpong nattmarknad består av små stånd med plastskynke som tak och är i 4 st långa gångar man går i, varpå vardera yttersida är det barer och nattklubbar med dansade tjejer och thailändare som vill locka in dig till just deras bar. Det kan verkas som rätt stökigt att gå runt här men gå i mittengångarna så slipper du att bli indragen på någon bar och försök håll fokus på din shopping 🙂

Patpong ligger mellan Silom och Surawong Roads och är öppen dagligen från 18.00 – 01.00 men jag skulle säga att de börjar packa ihop sina saker redan vid midnatt.

Khao San Road Market

Khao San Road är också en känd och populär nattmarknad i Bangkok, men kanske mest besökt av backpackers och ungdomar. Personligen tycker jag inte om denna nattmarknad då jag inte tycker de har lika bra utbud på sånt jag är intresserad av och dessutom är denna mer stökig med ännu fler barer och nattklubbar omkring sig. Hela Khao San road området är populärt bland både lokalbor men även backpackers för att det är så otroligt tillit att bo här på hostels, barer och restauranger, vilket gör att det är väldigt mycket folk här, något jag tycker är lite jobbigt och för stökigt för min del.

Train Night Market (Ratchada & Srinakarin)

Train night market ligger vid Ratchada & Srinakarin, vilket är en liten bit bort från själva Bangkok city. Den här är en väldigt speciell nattmarknad som har sin charm. Train night market är en fullproppad marknad med allt du kan tänka dig och här finns väldigt fina matstånd också. Priserna är rätt låga redan, så det finns inte så mycket utrymme för att pruta, bara så man är medveten om det. Du hittar även trevliga och mysiga barer utan en massa unga thailändskor som hoppar på en som man kan möta på många andra platser i Bangkok.

Det är inte speciellt mycket turister på denna marknad, därav är det svårare att hitta fejkprylar om man jämför med andra marknader. Här finns som sagt många matstånd och lite barer och är du ute efter kläder hittar du mycket av den varan här, speciellt ungt thaimode.

Train night market är öppet dagligen från 17.00 – 01.00

Bangkok

Här kan du läsa fler inlägg jag skrivit om Bangkok:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.