Mina bästa restips till vad du bör se, göra, äta och bo i Canggu, Bali

Canggu (uttalas changgoo) är kanske det mest avslappade och skönaste området längst med Balis strandkust för att inte säga det mest populära området på hela Bali känns det som. ALLA vill åka hit och jag förstår varför! Det här är surfmeckat för alla surfälskare. Om du åker till Bali för att surfa så är det här du ska hänga, helt klart! Stranden här har optimalast vågor för surf men oroa dig inte, även om du inte surfar (som mig) så går det lika bra att hänga här 🙂

Canggu

Canggu

Canggu

Canggu är ett väldigt trevligt område men du måste, MÅSTE verkligen har moped om du bor här. I Canggu promenerar man inte på samma sätt som exempelvis i Seminyak. Det är för långa avstånd i Canggu för att promenera, tycker jag, så det är helt klart värt att hyra en moped och köra runt i Canggu. Här finns många trevliga lunch ställen och sköna beach clubs som är måsten att besöka, likaså är hela atmosfären här väldigt avslappnat, något jag uppskattade väldigt mycket.

Canggu

Canggu

Surfhäng i Canggu

Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av Canggu, riktigt trevligt att vara här och jag önskar jag kunde stannat längre i detta område. Hit kommer jag definitivt åka nästa gång jag reser till Bali då hela området föll mig i smaken och här vistas många turister och expats som väljer att stanna en längre tid på Bali. Canggu växer så det knakar då det öppnas nya restauranger, barer, caféer och beach clubs hela tiden här.

Några tips för Canggu

 • La brisa beach club för solnedgång
 • Surfers hotell kan rekommenderas
 • Old man´s restaurang

La Brisa

Om du befinner dig i Canggu är det här några saker jag kan rekommendera att göra. La Brisa beach club är ett måste för otroligt vacker solnedgång. Det är supermysig stämning och du kan även äta middag här, men kom i tid! Det blir snabbt fullt då det är relativt nyöppnat och populärt ställe. Här har du mysfaktor på hög nivå! 🙂

Canggu
La Brisa Beach club

Canggu

Canggu

Canggu

Canggu

Canggu

Canggu

Koa D´Surfer hotell

Jag bodde på ett riktigt härligt surfhotell som heter Koa D´Surfer hotell, som ligger endast 5 minuter med gångavstånd till stranden i Canggu. Kostar ca 340 SEK/ natt inkl frukost och har en härligt rooftop pool med bar för både lunch, snacks och middag för den som vill. Jag tyckte verkligen om det här hotellet men du behöver ha moped om du ska bo här för att kunna ta dig runt i Canggu.

Canggu
Koa D´Surfers hotel

Canggu

Canggu

Canggu

Andra hotell tips i Canggu

Vill du bo på lite mer lyxigare och finare hotell i Canggu kan jag rekommendera:

 • COMO Uma Canggu
 • Hotel Tugu
 • The Slow Canggu

Old man´s

Old man´s restaurang är den första och därmed äldsta restaurang som ligger precis vid strandkanten i Canggu. Härifrån har du utsikt över hela stranden och alla som surfar. Mysig restaurang med öppen yta och plats för många personer och dessutom väldigt instagram vänligt 🙂

Canggu

Canggu

Canggu

Beach clubs i Canggu

 • The Lawn för solnedgång
 • La Brisa för solnedgång
 • La Laguna för solnedgång
 • Finn´s beach club för dagtid
 • Aston beach club

Är du intresserad av beach clubs har jag listat en del favoriter som är populära och värda ett besöka Canggu. Själv hann jag bara besöka La Brisa beach club för middag och solnedgång och det var ett riktigt häftigt ställe jag starkt kan rekommendera att gå till men kom i tid för det blir snabbt fullt! La Brisa är tydligen en av de bästa beach clubsen i Canggu och det bästa stället att se solnedgången från. Det här stället känns nästan som att kliva ombord ett skepp till landet ingenstans. Tänk dig: träplankor, bean bags, fiskenät och massor av lampor hängdes överallt, brisande vindar precis vid vattnet med extremt skön atmosfär runt omkring dig! Mysfaktor på hög nivå! 🙂

Canggu

Tyvärr var La Laguna beach club stängt när jag befann mig i Canggu (mars 2019) då de håller på att renovera men jag har hört att den är minst lika bra den med så den får jag gå till nästa gång jag kommer till Bali.

Likaså är The Lawn en väldigt populär beach club och som jag sätter upp på min lista att besöka nästa gång! Precis mittemot Old mans restaurang hittar du Finns beach club som ser väldigt stort ut från utsidan med sina bambupålar och sitt stora poolområde. Här spelar det riktig partymusik för den som är sugen på att festa till det ordentligt redan på dagtid!

En annan pärla jag hittade lite sent tyvärr men som jag också vill besöka nästa gång är Aston Beach Club som ligger precis vid Echo beach i Canggu. Befinner ni er i Canggu är det här ett hett tips att besöka! 🙂

Frukostställen i Canggu

Bali

Crate Cafe

Crate Cafe i Canggu serverar den bästa frukosten på Bali och är ett populärt frukostställe i Canggu. Här kan du räkna med att springa in i kända surfare, instagram modeller och kändisar överhuvudtaget. De har bra priser och du får mycket mat för pengarna!

Cafe Organic

Vill du också ha instagramvänliga smoothie bowls är det hit du ska gå!

Milk & Madu

Är du sugen på Balis bästa avokado smörgås är det här frukoststället du ska gå till. Det ligger i Berawa området i Canggu.

Peloton Supershop

Det här är ett populärt café för dig som är vegan. Du kommer älska det här stället!

Middagsrestauranger i Canggu

Canggu har på senare år blivit super populärt att åka till och därmed öppnar det upp nya ställen hela tiden! Vad gäller middagsrestauranger hittar du allt från Mexikansk mat till sushi, pizza och poké bowls.

Canggu

Mason

Mason restaurang i Canggu är en nyöppnad Australiensisk restaurang och ett måste för alla köttälskare!

TYGR Sushi

För den som älskar sushi är det här restaurangen du ska gå till i Canggu och varför inte på en date night! Det här stället har mysig inredning och Canggus bästa sushi!

Fish Bone Local

Med endast 5 minuters promenad från The Lawn beach club hittar du denna mysiga fisk restaurang i Canggu med allt från poké bowl till fish and chips.

Mai Tai

På tal om poké bowls måste du gå till restaurangen Mai Tai i Canggu om du tycker om denna typ av mat. Du kommer älska det här stället!

Two Fingers

En av Canggus bästa Mexikanska restauranger heter Two Fingers och serverar riktigt god mexikansk mat. Deras avokadoröra samt tacos är det bästa du kommer äta på Bali!

Canggu

Har du varit i Canggu på Bali, vad tyckte du bäst om här? Berätta! 🙂

Här hittar du mer Bali guider från mig:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.