Mina Praktiska Tips Till Seychellerna – Bra att veta!

Seychellerna, strändernas paradis! Jag blev tokkär i Seychellerna redan första gången jag åkte hit som flygvärdinna 2013 och kan återkomma hur många gånger som helst. Den här gången vistades jag på Seychellerna mer än 24 timmar och det finns en del praktiska tips som kan vara bra att tänka på när du befinner dig på Seychellerna som jag vill dela med mig av i det här inlägget.

Anse Lazio, Seychellerna

Mina Praktiska Tips Till Seychellerna

Seychellerna är verkligen ett paradis och kan vara den mest fantastiska destination jag upplevt. Så romantisk på alla sätt och vis. Ett perfekt resmål för den som är nyförlovad eller nygift! Dock är det rätt dyrt på Seychellerna, allt från taxi till mat och boende, så räkna med att det kommer kosta en del men det är helt klart värt det!

För att underlätta din resa till Seychellerna har jag tagit fram mina super praktiska tips som jag rekommenderar dig att tänka på innan du reser hit. Dessa tips är utifrån mina egna upplevelser och erfarenheter från när jag själv har besökt Seychellerna.

Anse Volbert, Seychellerna

Grand Anse, Seychellerna

Super praktiska Tips Inför Din Resa Till Seychellerna:

Visum

Visum behövs inte när du åker till Seychellerna. Du kommer få landningskort ombord på flyget du ska fylla i innan du landar men du behöver inte ansöka om något visum i förväg. Däremot kommer du få en väldigt fin och annorlunda stämpel i passet, så håll utkik 😉

Seychellerna

Taxi

Gör upp om taxipriset innan du hoppar in i bilen. Det finns taxameter i alla taxi och dom flesta använder den men för säkerhets skull, dubbelkolla vad priset landar på ungefär. Observera dock att taxi är riktigt dyrt på seychellerna! Du kommer inte under 30 US Dollar/ enkel väg oavsett vart du ska.

Strandförsäljare

Det finns en hel del försäljare som vill sälja på dig utflykter om du ligger på stranden. Det är bara att ignorera dem. Säger du nej tack så lämnar dom dig ifred, de är inte jobbiga eller klängiga vilket är skönt.

Seychellerna

Anse Lazio, Seychellerna

Hyra bil

Ett tips är att hyra bil om du åker till Praslin island, det blir billigare, speciellt om det finns flera saker på Praslin du vill göra så kommer du billigare undan om du hyr bil. Kostar från 50 Euro/ dag.

Vänstertrafik

Tänk på att det är vänstertrafik på Seychellerna! Likaså sitter även ratten på ”fel” sida i bilen jämfört med Sverige. Kan vara bra att veta innan du kommer hit och ska hyra bil.

Färja mellan Mahe och Praslin

Vill du ta dig till Praslin eller La Digue är det färjan som gäller, speciellt om du vill till ön La Digue för det går inte att ta sig på något annat sätt dit. Oavsett vilken ö du vill åka till går båten först till Praslin island och sen vidare till La Digue, men kolla upp båttiderna när den avgår till La Digue från Praslin Island för det är inte varje dag, det fick jag erfara!

Båten mellan Mahé och Praslin island tar 1 timme och kostar 853 Seychelliska rupies, vilket motsvarar ca 70 US dollar, alltså ca 700 SEK/ resväg – i min mening väldigt dyrt för en färja! Det går att betala resan med Visa eller Mastercard samt cash i deras egen valuta (Seychelliska rupies) på plats i hamnen. Biljettkontoret är öppet fram till varje avresa. Det går en båt klockan 10.30 från Mahé till Praslin som jag tog då jag landade vid klockan 9 tiden på morgonen med Qatar Airways och hann med denna färja. Båttider och biljetter kan du även köpa via denna länk.

Kostnad på Seychellerna

Seychellerna är en dyr ö enligt mig. Alla här vet hur de ska ta betalt. Framförallt färjan hit och restaurangerna för att inte tala om taxi som kostar en förmögenhet tyvärr. Var beredd på att det kommer gå åt pengar när du vistas här, kanske mer än det brukar göra på en resa.

Seychellerna

Euro

På många restauranger, souvenirbutiker och supermarkets kan du handla med Euro om du inte har växlat till dig Seychellska rupies. Här är det mer vanligt att ange priserna i rupies och euro, inte alls lika mycket i US dollar. Mitt tips är att om du åker du till Seychellerna, ta hellre med Euro än dollar.

Hur tar man sig till ön La Digue

Vill du åka till ön La Digue, är enda alternativet att åka med båt via Praslin island, det går inga direktbåtar från Mahé till La Digue. Du kan se tidtabell och boka dina färjebiljetter redan hemifrån om du inte vill köpa på plats i färjeterminalen i Victoria, som är huvudstaden. Det kan du göra här. Det går även att göra på plats om du hellre vill vänta tills du kommer till färjeterminalen men var beredd på att färjan kan bli full. Om du kan, köp helst en tur och retur biljett på en gång men då behöver du veta vilket datum du ska åka tillbaka för det behöver dom registrera i sina system.

Var ska man bo på Praslin Island

Om du åker till Praslin Island ska du bo på norra sidan av ön, i området som heter Anse Volbert om du vill ha soluppgång och på södra sidan, Grand Anse om du vill ha solnedgång. Personligen tycker jag att norra delen av ön har finast strand. Stranden Cote D´or som också kallas Anse Volbert är ett måste att besöka, du kommer inte bli besviken! Här hittar du restauranger, hotell, barer, solstolar, båtutflykter, m.m. Otroligt fin strand där även denna bild är tagen från.

Praslin island

Mango Lodge

Jag bodde på Mango Lodge, som ligger i Anse Volbert och hade denna fantastiska utsikt som jag starkt kan rekommendera. Det är som en stuga där du kan laga din egen mat (om du vill).

Mango Lodge, Seychellerna

Seychellerna

Jag hoppas du får en magisk resa till Seychellerna, för det är verkligen paradiset på jorden och jag kan starkt rekommendera att åka hit! 🙂

Vill du läsa mer praktiska tips till andra destinationer finns dessa jag skrivit:

Happy Travels!
// Charlotte

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.