Mina Bästa Restips Till Uluwatu, Bali

Uluwatu blev helt klart mitt favoritområde på Bali. Här har du ”breathtaking” vyer, kritvita sandstränder med korallblått vatten, fantastiska beach clubs och mycket trendiga caféer och restauranger. Jag blev tokkär i Uluwatu och kan verkligen rekommendera att besöka Uluwatu när du befinner dig på Bali!

Uluwatu ligger ungefär en timme med bil från Balis flygplats på Bukithalvön. Jag kan verkligen rekommendera ALLA som åker till Bali att åka hit – alltifrån barnfamiljer, till par till ensamresande och vänner som åker i grupp tillsammans, även ni som letar efter er smeksmånadsresa bör stanna till i Uluwatu!

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu består av 2 områden – Bukit och Pecatu. Dessa två områden i Uluwatu innehåller olika saker men är ändå rätt så lika varandra så det beror på vad du vill göra här. Det är väldigt enkelt att ta sig mellan dessa två områden, det tar ca 20 minuter och lättast åker du med taxi eller om du hyr moped.

Om du bor i Bukit har du nära till ställen som Single Fin, Ulu Cliffhouse, Binging beach och Thomas beach. Om du däremot bor i Pecatu har du istället nära till ställen som Omnia dayclub, Sundays beach club och The Edge på Oneeighty club samt har du nära till de mest lyxiga hotellen i hela Uluwatu. Så det beror helt på vad du är ute efter.

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Blue Point area

Bor du på Ulu Cliffhouse så bor du mitt i smeten av Uluwatu. Det finns andra boenden häromkring också men om du vill ha en liten guidning på vart det är bäst att bo i Uluwatu skulle jag rekommendera att utgå från detta ställe. Här har du supermarkets på gatan utanför hotellet, bensinstation och små shoppar. Likaså ligger Ulu Cliffhouse precis jämte Blue point area som är ett populärt litet område för restauranger, shopping och solnedgångsvyer.

Uluwatu

Uluwatu

Blue point area är ett måste att komma till när du befinner dig i Uluwatu! Här hittar du bland annat den populära och chica restaurangen Single Fin där du har magisk utsikt när solnedgången tar vid. Åk till Blue Point area för lunch, här finns massor med lokala lunchställen att välja på!

Den första restaurangen du kommer se är Single Fin men jag rekommenderar att gå vidare och hitta något lokalt för att sen komma till Single fin och se solnedgången härifrån. Om du fortsätter hela vägen ner till stranden kommer du till Subalan beach som endast går att nå när det är lågvatten. Den här stranden är som en gömd liten pärla och helt klart värd att besöka!

Uluwatu

Uluwatu

Bukit:

 • Thomas Beach
 • Single Fin restaurang för lunch eller middag
 • Ulu cliffhouse Bingin beach

Pecatu:

 • Omnia dayclub
 • Sundays beach club (Kan köpa dagspass hit)
 • Oneeighty at the Edge Beach club (Kan köpa dagspass hit)
 • Karma kandara hotell Uluwatu (Kan köpa dagspass hit)

Uluwatus bästa beach clubs

 • Omnia Bali Dayclub
 • Sundays Beach Club (kan köpa dagspass hit)
 • Ulu Cliffhouse Beach club
 • Oneeighty at the Edge Beach Club (Kan köpa dagspass hit)

Uluwatu

Oneeighty at the Edge Beach Club

Oneeighty at the Edge beach club kan vara det absolut HÄFTIGASTE stället jag någonsin varit på! Det här blev en riktig favorit hos mig och jag skulle kunna hänga här varje dag, så bra är den! Här äter du inte bara fantastiskt god mat, du har även Balis häftigaste utsikt härifrån! För att inte tala om deras berömda glas botten infinitypool som hänger ut 150 meter över havet. Det här är bland det coolaste artiktetritade pooler jag någonsin sett och helt klart värd att spendera dagen här!

Uluwatu

Uluwatu

Tips!

Något som är bra att tänka på är att boka platser i tid. Det finns VIP avdelning och ”vanlig” avdelning. En vanlig avdelning kostar 450.000 rupiah (ca 300 SEK) och en VIP avdelning kostar 650.000 Rupiah (ca 450-500 SEK) per person. Upplägget är likadant här som på Potato Head beach club i Seminyak att du får äta och dricka upp till 350.000 rupiah (av 450.000 rupiah) och kostar det mer får du betala till det senare när du tar in notan.

Så man kan säga att inträdet är 100.000 rupiah (ca 70 SEK). Jag tycker sådana här upplägg är riktigt bra faktiskt! 🙂 Som sagt, du bör boka en soffa/ bäddar innan du kommer hit, annars rekommenderar jag dig att vara på plats prick kl.11.00 när de öppnar för att se om det finns några bäddar lediga.

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatus bästa stränder

 • Thomas beach
 • Suluban beach
 • Padang Padang beach
 • Balangan beach
 • Nunggalan beach
 • Pandawa beach
 • Jimbaran beach

Thomas beach

Thomas beach är en gömd liten pärla som inte många turister hittar till, kanske för att den är så gömd och ligger massvis med trappor ner. Har du tid och konditionen att gå upp för dessa trappor senare är stranden värd ett besök. Du kommer nämligen ha stranden nästan helt för dig själv! Leta efter skylten ”Thomas Bali Guest House” efter att du har passerat Padang Padang stranden. Gå förbi en liten shop som säljer dricka och snacks och bakom dem hittar du alla dessa trappsteg som tar dig ner till Thomas beach.

Uluwatu

Suluban beach

Suluban beach hittar du i Blue point area. Hit kan du endast komma till när det är lågvatten så en rekommendation är att äta lunch i en av alla warunger som finns här, gå ner och bada på Suluban beach för att sedan äta middag och/eller se solnedgången från Single Fin restaurang. Hur som helst, för att hitta till Suluban beach måste du gå förbi alla warunger som du hittar på klippsidan, så kommer du till slut ner till en grotta som du måste gå igenom för att komma ut på andra sidan. Det är först på andra sidan grottan som du har Suluban beach och som även har ett båtvrak liggandes mitt på stranden.

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Padang Padang beach

Det är på den här stranden, Padang Padang som den heter, som Eat, Pray, Love filmen med Julia Roberts spelades in. Stranden blev extremt populär sedan den filmen och det märks tydligt då det var mycket turister här, trots att den ligger inte alltför synlig, utan snarare under en stor bro. Det kostar 10.000 rupiah (ca 7 SEK) i inträde för att vara här och du betalar i en kiosk för att sen gå genom en klippa för att komma ner. Längst med vägen sitter det apor som man bör akta sig för. Håll hårt i dina saker, för aporna tar gärna allt ifrån dig. Här finns det även tillgång till gratis toaletter med toalettpapper dessutom!

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Balangan beach

Balangan beach blev min favoritstrand av dem alla! Jag bodde på Brothers Bungalows som ligger endast 5 minuters gångavstånd till Balangan beach och det var här jag hände mest. Balangan beach är även en populär strand att surfa på så här hittar du många surfare! Hyra solstol kostar 50.000 rupiah (ca 30 SEK) för en dag och det finns gott om warunger som de kallas, alltså restauranger som ligger mitt på stranden där du kan äta lunch eller bara njuta av en kokosnöt. Det här vattnet var magiskt för att inte tala om den kritvita sanden som var alldeles otroligt mjuk. Jag tycker den här stranden är lagom stor, inte alltför liten men inte heller alltför oändligt lång.

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Tips!

Gå runt stranden så du kommer upp på klippan för att kunna se ut över hela Balangan strand. Den här utsikten är så otroligt  vacker! Jag såg många som dessutom tog sina bröllopsbilder härifrån, vilket tydligen är populärt att göra här. Jag hittade även en gömd grotta som jag kröp ner i för att få en fantastiskt utsikt över bergen på Bali. Men var försiktig, det är lätt att halka!

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Nunggalan beach (shripwreck)

Nunggalan beach är en väldigt gömd strand skulle jag säga. Jag hade aldrig hittat hit om det inte var för att jag var med Christine från www.29grader.se som hittar överallt på Bali 🙂

För att komma till Nunggalan beach måste du gå igenom en djungel som tar dig ända ner till stranden och det här är inte en vanlig asfalterad väg, nej! Räkna med att gå konstant nerför i ca 25 minuter genom skogen men när du väl är nere på stranden så är det värt all tid och energi! Det finns några kiosker här där man kan köpa dryck och snacks men annars har du en milslång strand HELT för dig själv. Det är nämligen inte många som hittar hit (än!) vilket var ganska skönt faktiskt.

Nunggalan beach är känt (för den som hittar hit) för sitt båtvrak som ligger mitt på stranden här. Tydligen har det varit två delar som legat här men nu fanns bara en del när jag var här. Kanske har den andra åkt med ut i vattnet? Men alltså så himla fin strand detta är!

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Pandawa beach

Pandawa beach kan ha den mest magiska färg på vattnet jag någonsin sett! Den här stranden liknar Balangan beach, bara det att den här är mycket större och mer turister befinner sig här. För att komma hit åker du på en stor ordentlig asfalterad väg, ner genom stora klippsidor med stora utformade statyer längst med vägen.

Det kostar 15.000 rupiah (ca 10 SEK) i inträde för att komma hit och det betalar du redan uppe vid vägen där man svänger av för att komma hit. Väl nere vid stranden finns det gott om warunger att äta lunch på, shopping butiker och massor med solstolar för den som vill sola och bada. Stranden är enormt lång men jag rekommenderar att befinna sig så långt bort som möjligt, där är det som mest lugnast och inte lika mycket turister. Dessutom är vattnet mer turkost ju längre bort du gå på stranden 🙂

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Jimbaran beach

Vill du äta middag på stranden är det Jimbaran beach du ska åka till. Här finns massor av fiskrestauranger där alla har ställt ut massvis med plaststolar och plastbord längst med stranden. Kom hit lagom innan solnedgången och ät middag under själva solnedgången, det är en oslagbar upplevelse här och något jag verkligen rekommenderar att göra! Dessutom ligger Jimbaran beach så pass nära flygplatsen att du kan se flygplanen lyfta och landa mitt framför dina ögon, riktigt häftigt! (tycker jag som älskar flyg 😉 )

Jimbaran beach på dagtid är inte jättefin om jag jämför med alla andra stränder jag nämnt ovan. Här hänger även många barnfamiljer så åker du hit med barn är Jimbaran beach populär.

Uluwatu

Se och göra i Uluwatu

Uluwatu har inte bara stränder och beach clubs att erbjuda. Det finns även upplevelser som jag rekommenderar att se och göra när du befinner dig här. Dessa är:

 • Uluwatu Temple
 • Övergivet Flygplan
 • Ät middag på Unique restaurang – Ayana Resort
 • Ät middag på the Rock Bar
 • Middag på Jimbaran beach

Uluwatu Temple

Med ungefär 10 minuters körning från Bukit och ungefär 25 minuters körning från Pecatu  hittar du Uluwatu tempel som jag tycker är värt att besöka! Det här är ett måste när du befinner dig i Uluwatu, tycker jag. Uluwatu tempel är ett otroligt vackert tempel som skyddar Bali från onda havsandar bland annat och utsikten härifrån är magisk. Inträde kostar 30.000 rupiah (ca 20 SEK).

Kom gärna på eftermiddagen och stanna kvar till solnedgången, för kl.18.00 börjar en dans som heter Kecak dance som är en Balinesisk dans och håller på i ca 1 timme just när solen håller på att gå ner. Detta kostar ytterligare 100.000 rupiah (ca 70 SEK) per person men är faktiskt värt det. Det är intressant att titta på och det är fullt på läktaren med turister.

Uluwatu

 Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

OBS!

Det finns hundratals (ja hundratals!) med apor här som mer än gärna tar dina saker såsom glasögon, solglasögon, plånbok, kamera, ja allt de kan hitta så var uppmärksam och håll hårt i dina saker när du går runt på Uluwatu tempel. Jag lovar, du vill inte bråka med dessa apor.  

Uluwatu

Uluwatu

Övergivet Flygplan

Inte alls långt från Pandawa beach hittar du ett övergivet flygplan mitt i skogen. Om du åker upp från Pandawa beach, svänger du höger i rondellen och fortsätter rakt fram ungefär 500 meter. Du kommer åka förbi några stora containrar på vänster sida om dig, när du ser dem så stanna till vid den lilla kiosken som ligger bredvid containrarna med en gammal dam som säljer dryck och snacks. Bakom denna kiosk finns en liten smal väg som du går uppför. Fortsätt gå ca 50 meter så kommer du högst upp på ett berg med utsikt över det övergivna flygplanet.

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Unique restaurang – Ayana Resort

Letar du efter en häftig rooftop bar är det Unique rooftop bar & restaurang på Ayana Resort du ska åka till. Här har du en riktigt häftig utsikt för att inte tala om deras infinitypool. Att äta middag här är inte alls dyrt, däremot kostar det mer att bara ta en drink. Så helt klart värt att komma hit för middag! 🙂

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Ät middag på the Rock Bar 

Vill du unna dig en lyxig kväll på världens bästa cocktail bar är det Rock Bar på Ayana Resort & Spa i Uluwatu du ska åka till, som ligger på en klippa. Härifrån åker du linbana ner till baren och tänk på att du behöver vara uppklädd för att komma in. Flipflop, linne och badkläder är förbjudet. Det ryms ca 880 personer här så du kan tänka dig hur stort det är! Det här stället blev verkligen min favorit och jag kommer definitivt komma tillbaka hit nästa gång jag åker till Bali. Det här är ett riktigt häftigt och coolt ställe!

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Middag på Jimbaran beach

Som jag skrev ovan är middag på Jimbaran beach en annorlunda och mysig upplevelse på Bali. Beställ färsk fisk, hummer eller skaldjur direkt över disk och slå dig ner vid plastborden som står på stranden och njut av solnedgången här. Den är magisk! 🙂

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Har du varit i Uluwatu, vad tyckte du bäst om? Berätta!

Här hittar du mer Bali guider från mig:

Happy Travels!
// Charlotte

2 Comments

 1. Hej! & tusen tack för dina fina inlägg, alltid lika inspirerande!! blev väldigt sugen på uluwatu efter detta inlägg, vilken hotell bodde du på och är det något du rekommenderar? 🙂 kram!

  • Charlotte Lundquist Reply

   Hej Tyra,
   Vad kul att du gillar mina inlägg! 🙂 Ja Uluwatu är fantastiskt! Jag bodde på Brothers Bungalow där jag hade en egen bungalow (det är inte som ett hotell) – vill du ha nära vattnet och bo billigt kan jag absolut rekommendera detta stället 🙂 Kram

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.