Mitt Resår 2017 – Vart i Världen Har Jag Varit

Året började med att jag hade lite lätt ångest och panik över att inte ha bokat EN ENDA resa för 2017, det var mycket olikt mig och jag hade ingen aning om vart jag ville eller när jag ville åka. Jag tog fram min almanacka och började räkna på röda dagar, ledigheter, etc som jag alltid gör som ett första steg när jag ska planera mina resor. Min steg för steg guide på hur jag bokar mina resor kan du läsa mer om här om du vill ha tips eller inspiration för att boka just din resa. Readyfortakeoff

Så, Vart i Världen Har Jag Varit?

Jag kan säga att reseåret löste sig väldigt bra ändå 🙂 Rätt spontant bestämde jag mig för att några dagar in på det nya året åka till Zanzibar och i samma veva bokade jag även en resa till Portugal för Eurobonus poäng jag hade med SAS som jag vill använda. En ”gratis” resa kan man säga att det blev från Stockholm till Faro för 15 000 poäng enkel väg. Jag har testat på att flyga med nya flygbolag, upptäckt nya destinationer och även fått återuppleva destinationer jag varit på tidigare fast med nya resebloggsögon. Nungwi beach

Här kommer min rese sammanfattning för 2017 – Vart i världen har jag varit:

Koh Lanta, Thailand

Sammanfattningsvis för 2017 har jag provat 4 nya flygbolag:

Transavia flygbolag

 

 

Air Baltic Air Berlin Etihad AirwaysÖvriga flygbolag jag rest med 2017 är:

 • SAS
 • Norwegian
 • Qatar Airways
 • Lufthansa

Med ovanstående flygbolag har jag totalt besökt 18 destinationer 2017:

 • Zanzibar (NY)
 • Paris, Frankrike
 • Algarve, Portugal (NY)
 • Pisa, Italien (NY)
 • Florens, Italien (NY)
 • Köpenhamn, Danmark
 • Indien – Agra (Taj Mahal), Jaipur, Delhi (NY)
 • Sardinien, Italien (NY)
 • Korsika, Frankrike (NY)
 • Nice, Frankrike
 • Monaco
 • Barcelona, Spanien
 • Berlin, Tyskland
 • London, England
 • Abu Dhabi, UAE
 • Krabi, Thailand (NY)

10 av dessa är helt nya destinationer för mig! 🙂 Formula1 Abu Dhabi Bästa resminnet för mig 2017:

Att titta på Formel 1 avslutningen live i Abu Dhabi.

Bästa reseupplevelsen 2017:

Se Taj Mahal i soluppgången

Bästa flygresan 2017:

Sitta i Business Class med Lufthansas Airbus 380 och Airbus 350 till och från Delhi.

Lufthansa Business Class

Destinationerna jag besökte 2017:

#1. Zanzibar

Smile beach hotel Jag började året med att ganska direkt efter nyår åka till Zanzibar 6 dagar själv. Det var en ny destination för mig och som var lagom långt bort för nästan en vecka. Jag åkte med Qatar Airways Business Klass dit i deras Dreamliner (B787) från Stockholm till Doha och därefter deras Airbus321 från Doha till Zanzibar.

Du kan läsa mer om mina upplevelser i Zanzibar här och de hotell jag bodde på här och här. Smiles beach hotel Zanzibar är ett ställe jag absolut kan tänka mig åka tillbaka till och spendera fler dagar här och dessutom göra safari i Tanzania på det som en kombinationsresa – jag sätter upp det på min bucket list direkt! 🙂 Varför jag endast spenderade några dagar på Zanzibar var för att jag började nytt jobb i mitten på januari och behövde vara hemma till dess.

#2. Paris, Frankrike Eiffeltornet i Paris

Månaderna gick och jag började få res abstinens, vi befann oss i april månad och jag hade inte rest sen början på januari. Så jag bokade en resa till Paris med SAS och satt i deras Plus klass tur och retur Stockholm – Paris i en Airbus 320 Neo. Här spenderade jag en lång weekend från fredag dag till måndag kväll.

Du kan läsa min Parisguide här vad jag tycker du bör hinna se och göra när du är i Paris några dagar.

#3. Algarve, Portugal

Algarve kusten Över påsken åkte jag till Algarve kusten i Portugal och spenderade några dagar där. Jag hade aldrig varit i Portugal tidigare så ännu ett nytt land för mig! Jag bilade runt och besökte även Faro men var inte helt imponerad av den staden. Algarve kusten däremot var otroligt fin och jag bodde i ett område som heter Villamora som jag kan starkt rekommendera att bo i om ni väljer att åka hit. Inte lika många turister som på övriga ställen runt om längst med kusten, däremot en del Europeer som säsongsbor här för att spela golf över den Europeiska vintern. Här är golfarnas mecka!

Du kan läsa mer om min guide längst med Algarve kusten här.

#4. Pisa, Italien

Lutande tornet i Pisa Sveriges nationaldag inträffade på en tisdag 2017, vilket jag tyckte passade perfekt in i min reseplanering. Jag spanade efter prisvärda flygbiljetter överallt i hela Europa och lotten föll på Pisa, som jag dessutom aldrig varit i så det var spännande! Du kan läsa mer om min Pisa guide här vad du bör se och göra samt min hotellrecension här. Jag bodde på Grand Hotell Pisa som bara ligger ca 30 meter från själva tornet, vilket var perfekt läge!

#5. Florens, Italien

Eftersom jag hade så pass många dagar i Pisa passade jag även på att göra Florens en dag. Dock känner jag inte att en dag i Florens räckte, jag skulle vilja göra Florens ”ordentligt” där jag spenderar flera dagar för det finns så mycket att se och göra i Florens och dessutom älskar jag att kunna ta det lugnt på ett ställe och bara njuta av den plats jag befinner mig på. Så blev det inte riktigt denna gång då jag åkte tåg mellan Pisa och Florens och var tvungen att förhålla mig till tågtiderna där sista tåget hem gick runt 20 tiden tillbaka till Pisa.

Florens sätter jag också upp på min bucket list för framtida resor som jag vill spendera en långweekend i. Jag har skrivit en miniguide till Florens vad du hinner med att se och göra över en dag som du kan läsa här.

#6. Köpenhamn, Danmark

Nyhavn i köpenhamnJag åkte över till Köpenhamn en dag från Skåne den helgen när det var Kristi Himmelsfärd. Köpenhamn är en mysig stad och perfekt att åka till antingen över en dag eller stanna någon natt. Köpenhamn är faktiskt lika mysig både sommartid och vintertid.

Du hittar mina restips för en weekend till Köpenhamn här!

#7. Indien – Agra, Jaipur, Delhi

Lotustemplet i Delhi Jag och min resebloggarkollega Pernilla som skriver resebloggen utochspring.com åkte med Lufthansas Airbus 380 från Stockholm till Delhi. Vi satt i deras Business Klass som var över all förväntan, så otroligt roligt att sitta där och vilken upplevelse! På vägen hem flög vi Lufthansas Airbus 350 i deras Business Klass och den var också minst lika bra! Taj Mahal i soluppgång Vi åkte främst till Indien för att uppleva Taj Mahal, något som vi båda har velat göra länge. Det har varit en dröm för mig att få uppleva Taj Mahal som är en av världens 7 nya underverk och nu var stunden kommen. Helt klart bästa reseupplevelsen 2017! Du kan läsa mer om vår resa genom Agra, Jaipur och Delhi, den så kallade Gyllene Triangeln här. Taj Mahal i soluppgång

#8. Sardinien, Italien

Pool I sardinienSardinien är en ö som jag mellanlandade på två nätter för att därifrån smidigare kunna ta mig till Korsika, då flygen från Stockholm till Korsika inte var helt optimala för min del. Dock gav Sardinien mig mersmak och jag önskade att jag hade stannat längre. Sardinien är en destination jag vill göra ordentligt, så kanske att det blir denna ö sommaren 2018? 🙂

#9. Korsika, Frankrike

En ö jag blev kär i från första stund! En otroligt mysig ö och här finns väldigt mycket mer att se och upptäcka än jag trodde. Hit ska du definitivt åka som ett par för att få dom där romantiska solnedgångarna eller varför inte hyra bil och kör runt på ön. Vill du upptäcka hela ön från norr till söder behöver du minst 2 veckor på dig men jag rekommenderar den södra delen samt den sydvästra delen.

Du kan läsa mer om mina 10 Bästa Sightseeingtips till Korsika här.

#10. Nice, Frankrike

strandpromenaden i Nice Från Korsika går det färjor över till Franska Rivieran som jag tyckte var ett bra avslut på min sommarsemester. Jag stannade i Nice 3 nätter och njöt av att strosa runt inne i gränderna och längst med stranden Promenade des Anglais. Jag har varit i Nice många många gånger men älskar den här staden ändå lite mer för varje gång jag kommer hit. Nice är dessutom ett perfekt resmål att åka till en weekend, oavsett tid på året!

Läs mer om mina restips till Franska Rivieran här! 

#11. Monaco

Casinot i monaco Från Nice kan du enkelt med bil ta dig längst med hela Franska Rivieran eller varför inte åka till Monaco över en dag och äta lunch? Det gjorde jag och det var en perfekt dagsutflykt om du inte vill bo över. Dock tycker jag personligen att Monaco är dyrt och det räckte med att spendera en dag här.

Du kan läsa mer om vad jag rekommenderar att göra i Monaco över en dag här.

#12. Barcelona, Spanien

Bunkers el Carmel Barcelona Barcelona är en stad som alltid går hem hos alla i alla åldrar tycker jag. Här finns det något för alla! Om inte annat är det en perfekt stad att åka till för en weekend långt in på hösten eller tidigt på våren då du hittar värmen här.

Du hittar mina 10 Bästa Sightseeing tips och andra super tips till Barcelona här!

#13. Berlin, Tyskland

Berlin Germany Berlin har jag försökt mig på flertalet gånger men är inte min favoritstad och kommer nog aldrig bli heller. Dock förvånar Berlin mig varje gång jag kommer dit, men det tror jag beror på vädret. För att jag ska kunna tycka om Berlin behöver staden visa sig från sin bästa sida och det gjorde den när jag befann mig här under tidig höst på en pressresa.

Du kan läsa mer om vad jag rekommenderar att se och göra i Berlin här samt vilket hotell jag bodde på som var riktigt riktigt bra, som dessutom ligger centralt beläget i Berlin här!

#14. London, England

Telefonkiosk London Jag hittade väldigt prisvärda flygbiljetter med SAS till London tur och retur för 950 kronor som jag tyckte var för bra för att inte boka. Så jag bokade det och tänkte att jag löser resten senare. Jag har varit i London några gånger tidigare så det kändes skönt att inte behöva ”turista” runt på samma sätt denna gång.

Dock älskar jag livet som turist och kunde inte undgå att göra en del turistattraktioner ändå, men jag kände inte stressen över att hinna med ”allt” vilket var väldigt skönt. Jag åkte fredag kväll och kom hem måndag kväll, perfekt för en weekendresa! Det finns så mycket att se och göra i London så det fick bli 2 reseguider.

Mina bästa Londontips hittar du här och här.

#15. Abu Dhabi, UAE

Moskén i Abu Dhabi Som jag hade längtat till att komma till Abu Dhabi. Jag åkte främst hit för att titta på Formel 1 avslutningen som ägde rum i Abu Dhabi. Jag älskar Formel 1 och försöker titta på varje race som går på söndagarna och har gjort i fler år. Ljudet, känslan och upplevelsen har stått på min bucketlist i flera år och äntligen blev min dröm sann! 🙂 Yas Marina Circut Abu Dhabi

#16. Krabi, Thailand

Snorkling i Thailand Inför jul och nyår visste jag inte riktigt vart jag skulle resa. Jag bestämde med Pernilla att mötas upp i Filipinerna över nyår och innan dessa hade jag 7 dagar jag inte hade inplanerat så jag bokade spontant en resa till Krabi, Thailand som är ett område jag inte varit i tidigare. Jag har varit väldigt många gånger i Thailand men aldrig just i Krabi så det tyckte jag lämpade sig väldigt bra. 7 dagar blev 2 veckor och planen för Filipinerna blev inte som jag tänkt mig, utan får ta det i februari istället. Det blev alltså både jul och nyårsfirande i Thailand 🙂 Öken i Abu Dhabi Vilken har varit din bästa resa 2017?

Glöm inte att fortsätta följa mina resor på Instagram här, Facebook här eller Bloglovin här 🙂

Happy Travels!
//Charlotte

17 Comments

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack Julia, ja det har varit fantastiskt! 🙂 Min största passion i livet 😉

 1. Trevlig sammmanfattning över året som gått. Nu har jag fått fler resmål på min egen lista. I mim blogg kan du lösa om vilka äventyr jag var iväg på förra året.

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack Oscar! Vad roligt att jag kan inspirera! Ska läsa din nu på en gång 🙂

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack snälla, vd gulligt av dig! 🙂 Ja det blev ett rätt så bra resår trots att jag klev in i året utan en enda resa inbokad 😉

 2. Kul att läsa om ditt år. Jag ska försöka sammanfatta resebloggarnas år, går det att få en lista här i ett kommentarssvar med vilken res du gjorde under vilken månad, särskilt hösten här blir jag snurrig av 🙂

  • Charlotte Lundquist Reply

   Hej Linda, absolut kan jag skriva det 🙂
   Januari: Zanzibar (NEW)
   April: Algarve, Portugal (NEW)
   April/Maj: Paris, France
   Juni: Pisa, Italy (NEW)
   Juni: Florence, Italy (NEW)
   Juni: Copenhagen, Denmark
   Juli: India – Agra (Taj Mahal), Jaipur, Delhi (NEW)
   Juli: Sardinia, Italy (NEW)
   Juli: Corsica, France (NEW)
   Augusti: Nice, France
   Augusti: Monaco
   September: Barcelona, Spain
   September: Berlin, Germany
   Oktober: London, England
   November: Abu Dhabi, UAE
   December: Krabi, Thailand (NEW)

  • Charlotte Lundquist Reply

   Tack! Ja det blev en hel del resande trots allt 😉 Ååå så härligt med Israel, häftigt! Trevlig resa på er! 🙂

  • Charlotte Lundquist Reply

   Ja, det blev en hel del resande faktiskt 🙂 Riktigt härligt år på så sätt 😉

 3. Pingback: Resebloggarnas 2017 - allas årskrönikor och nördig statistik | Resa medvetet

 4. Pingback: Årssammanfattning Av Mitt Resår 2018 - Readyfortakeoff

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.