Ska du åka till Hong Kong och inte riktigt vet vad du ska se eller göra har du kommit till rätt resblogg. Hong Kong är en av mina favoritstäder i Asien och i det här inlägget delar jag med mig av mina 10 bästa tips på sevärdheter som jag tycker är värt att spendera tiden på. I det här inlägget finns något för alla, i alla åldrar som kommer uppskattas av alla!

Victoria Peak

Hong Kong

Min Resguide till Hong Kong – 10 Saker Jag Rekommenderar att Se och Göra

Det finns massor med saker att se och göra i Hong Kong och det finns mängder med guider till vad du kan se och göra under tiden här. Hong Kong är en av mina absoluta favoritstäder i världen och i detta inlägg vill jag ge dig mina bästa tips på saker som du bör se och göra, helt enkelt det som är värt att lägga tiden på. Inget trams!

Hong Kong

Här är min lista över 10 saker jag rekommenderar att se och göra i Hong Kong:

1. Big Buss – Hopp on hopp off

Har du aldrig varit i Hong Kong tidigare tycker jag definitivt det är värt att åka en tur med den så kallade Hop On – Hop Off bussen med företaget Big Buss, något som jag älskar att göra i en ny stad! Inte minst för att få en överblick över hur staden ser ut samt vart saker och ting ligger i förhållandevis till varandra.

Big buss hop on hop off

Det finns 3 st olika Hop on- Hop off liner att välja mellan, den röda, den blå eller den gröna. Den röda linjen heter ”Hong Kong Island Tour” som tar 1,5 timme och går enbart runt på Hong Kong ön. Den blå linjen heter ”Kowloon Tour” som tar 1 timme och går enbart på Kowloon sidan. Den gröna linjen heter ”Aberdeen & Stanley Tour” som tar 1,5 timme och går också runt på Hong Kong ön men även till Victorias Peak samt till Stanley Beach om man vill åka till en strand en vacker dag.

Big buss Hong Kong

2. Victoria Peak

Från Victoria Peak har du Hong Kongs kanske häftigaste utsikt, enligt mig. Är det något ”turistigt” du ska göra i Hong Kong så är det att åka hit. I det här inlägget kan du läsa hur du kommer dit. Utsikten härifrån är fantastisk och lockar varje år miljontals turister, vilket jag förstår. Även om jag har varit i Hong Kong förr är det oslagbart att återvända hit, något jag mer än gärna gör gång på gång. Slå dig ner med en kaffe och njut av utsikten du har framför dig!

I anslutning till denna utsiktsplats finns det flera caféer, restauranger och shoppingcenter!

Victoria Peak

Victorias Peak

3. Tian Tan Buddha/ Big Buddha

Tian Tan Buddha eller Big Buddha som den också kallas är en 34 meter hög bronsstaty föreställande en sittande Buddha. Hit rekommenderar jag att åka linbana men det går även bra med andra transportmedel som du kan läsa mer om i det här inlägget. Jag har visserligen sett många Buddhor i mitt liv men den här slår det mesta och är definitivt ett måste som turist, tycker jag!

Big Buddha Hong Kong

Big Buddha Hong Kong

4. Mong Kok

Letar du efter shopping är det distriktet Mong Kok du ska leta efter på kartan. I det här området har du alla möjliga marknader för att inte tala om själva stora shoppinggatan Nathan Road som går hela vägen från området Jordan till Mong Kok. Nathan Road är den gata som alla bilar, bussar och spårvagnar åker på och längst med bägge sidor om vägen finner du massor med shoppingbutiker.

Det är i Mong Kok området du finner den berömda nattmarknaden ”Temple street” som erbjuder allt från kläder, smycken, klockor, barnkläder till antikviteter samt ”Ladies market” där du hittar mycket märkeskopior. Observera att Ladies market endast är öppet på dagtid och nattmarknaden enbart på kvällen.  Är du även ute efter de här riktigt häftiga neonskyltarna som sträcker sig långt ut på gatan är det här du hittar dem!

Temple street

Ladies market Hong Kong

Hong Kok Hong Kong

5. Tsim Sha Tsui

Tsim Sha Tsui motsvarar Hollywoods Walk of Fame och kallas Avenue of Stars som är en härlig sträcka att promenera och som dessutom sträcker sig längst med vattnet på Kowloon sidan. Det här är en av de bästa platserna för att titta på Hong Kongs skyskrapor, speciellt om du vill se ljusshowen som äger rum på kvällarna, då är det här du ska befinna dig. Längs med denna promenad hittar du även Hong Kong space museum och Klocktornet.

Hong Kong

6. Victoria Harbor

Victoria Harbor ligger på Kowloon sidan längst nere vid vattnet. Det är härifrån du kan ta båten över till Hong Kong ön eller till Macau. Vill du åka en tur med Star Ferry från Kowloon till Hong Kong ön är det härifrån den går, vid kajplats nr 7 och det kan du göra till en mycket billig peng. Om du inte gör det dagtid kan jag starkt rekommendera att göra det kvällstid när alla skyskrapor är upplysta!

Det är alltså från Victoria Harbor du ser Hong Kongs skyline som på bilderna nedan.

Victoria Harbor

Victoria Harbor

7. Klocktornet vid Victoria Harbor

I södra delen av Tsim Sha Tsui området vid Victoria Harbour finns det berömda klocktornet i rött tegel och granit. Klocktornet har blivit ett monument och ett landmärke för kinesiska immiganter och är intressant att besöka om du ändå befinner dig i hamnen. Så här ser det ut kvällstid 🙂

Klocktornet i Hong Kong

8. Ljusshowen i Tsim Sha Tsui på kvällstid

Klockan åtta varje kväll kan du se den berömda ljusshowen ”A symphony of lights” som håller på i 13 minuter. Jag har sett den förut och minns att det var spektakulärt men denna gång kände jag däremot en besvikelse. Var detta allt? När kommer ljusshowen ”igång”? Det kändes mer som ett segt tuggummi om jag ska vara ärlig.

Vet inte om det var bättre förr och de ändrat musiken nuförtiden men det här var inget att hänga i julgranen tråkigt nog. Riktigt synd faktiskt! Däremot tycker jag att du ändå ska se ljusshowen om du aldrig har varit i Hong Kong tidigare, för det är på ett sätt häftigt med alla laserstrålar som blinkar på 40 byggnader ut över vattnet.

Victoria Harbor

Hong Kong lightshow

9. Observation deck

Upplev en 360 graders utsikt över Hong Kong från 100:e våningen i Hong Kong Observation Tower. Detta är Hong Kong högst inglasade observations utsikt där det även finns en restaurang att äta lunch eller middag på. För den som älskar utsiktsplatser rekommenderar jag verkligen att åka upp hit!

Öppettiderna är Söndag till Torsdag 10.00 – 21.00 samt Fredag till Lördag 10.00 – 22.30. Ingång sker via International Commerce Centre (ICC) som ligger på Kowloon sidan.

Hong Kong

SKy100 Hong Kong

10. Harbor Tour

Njut av 1 timmes båt längst med floden mellan Kowloon sidan och Hong Kong ön. Turerna avgår varje hel timme från både Tsim Ska Tsui sidan och från Kowloon central sidan. Har du aldrig varit i Hong Kong tidigare är denna båttur något jag starkt rekommenderar för att se Hong Kong från vattnet, gärna dagtid.

Harbor Tour Hong Kong

Extra Tips!

När du ändå befinner dig i Hong Kong tycker jag absolut du ska prova att slå dig ner vid ett lokalt kök och sitta på restaurangens plaststolar och bara njuta av omgivningen, det är något speciellt med det här i Hong Kong. Jag tycker det är roligt att ta en öl, du behöver inte äta men att bara sitta här och njuta och titta på folk, hur kul som helst i en riktig Hong Kong anda! 🙂

Hong Kong local place

Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong

Övriga Tips!

Letar du efter Hong Kong häftigaste takbarer har jag samlat mina absoluta Topp 3 bästa takbarer i Hong Kong i detta inlägg! 

Skye Pullmans´s hotell Hong Kong

Hong Kong

Victoria Peak Hong Kong

Det här var mina absolut bästa tips till dig som ska åka till Hong Kong. Självklart finns det mer saker att se och göra men dessa tips tycker jag är mina viktigaste, speciellt om du har begränsad tid här. Du kan följa mina äventyr på Instagram här, Facebook här, Bloglovin här eller prenumerera på min Youtube kanal här! 

Happy Travels!
// Charlotte

3 Comments

  1. Då är planeringen i gång. Några frågor så att jag fattar: På punkten 6 står du på Victoria Harbous/Kowloonsidan och ser over till Hong Kong Island, stämmer? Och på punkten 8 står du på Hong Kong Island och ser över till Tsim Sha Tsui/Kowloonsidan? Eller är man också i Tsim Sha Tsui för att se ljusshowen? Även om du tyckte ljusshowen var tråkig så känns det som att det ger finare foton av den än skyskraporna åt andra hållet. Men förhoppningsvis får vi tid med båda.

  2. Charlotte Lundquist Reply

    Du är också i Tsim Sha Tsui för att se ljusshowen. Du ska alltså befinna dig på Victorias Harbor för att se den 🙂

  3. Pingback: Årssammanfattning Av Mitt Resår 2018 - Readyfortakeoff

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.