Var Ska Man Bo På Bali

Många undrar vart det är bäst att bo på Bali och självklart är det helt beroende på vad man är ute efter och vill göra när man är på Bali. Jag reste till Bali som soloresenär och bodde i både Canggu, Seminyak, Kuta och Uluwatu. Därefter åkte jag över till de tre närliggande öarna precis utanför Bali som heter Nusa Lembongan, Nusa Ceningan och Nusa Penida varpå jag endast bodde på Nusa Lembongan.

Bali är rena himmelriket för surfare och ”beach bums” som det kallas, alltså strandhängare men Bali är också populärt att åka till som smekmånads destination, likaså kommer många hit för att Yoga och ta yogalektioner, eller att fotografera. Kanske reser du med barn eller vill komma undan så billig som möjligt på en semester. Bali är verkligen den mest turistvänliga destinationen, eftersom det finns något för alla.

Uluwatu

Bali

Boende på Bali

Så var ska man bo på Bali? Ja det beror som sagt på vad du vill göra och i det här inlägget kommer jag beskriva de olika områdena på Bali som jag bott på samt vad som passar att göra i respektive område. Sen är det helt upp till dig att avgöra vad som faller dig bäst i smaken 🙂

Canggu

Ubud

Var ska man bo på Bali?

Canggu

Canggu (uttalas changgoo) är kanske det mest avslappade och skönaste området längst med Balis strandkust för att inte säga det mest populära området på hela Bali känns det som. ALLA vill åka hit och jag förstår varför! Det här är surfmeckat för alla surfälskare. Om du åker till Bali för att surfa så är det här du ska hänga, helt klart! Stranden här har optimalast vågor för surf men oroa dig inte, även om du inte surfar (som mig) så går det lika bra att hänga här

Canggu är ett väldigt trevligt område men du måste, MÅSTE verkligen har moped om du bor här. I Canggu promenerar man inte på samma sätt som exempelvis i Seminyak. Det är för långa avstånd i Canggu för att promenera, tycker jag, så det är helt klart värt att hyra en moped och köra runt i Canggu. Här finns många trevliga lunch ställen och sköna beach clubs som är måsten att besöka, likaså är hela atmosfären här väldigt avslappnat, något jag uppskattade väldigt mycket.

Canggu

Canggu

Vill du ha mer tips om Canggu kan du kan läsa mina bästa restips till Canggu i det här inlägget.

Seminyak

Området Seminyak på Bali är det område jag tyckte bäst om. Förutom surfing på stranden finns det massor med restauranger, beach clubs och sevärdheter här. Seminyak är enkelt att strosa omkring i och här behöver du inte ha moped för att ta dig fram, om du inte vill såklart men Seminyak är väldigt promenadvänligt, vilket gjorde att jag promenerade överallt här.

Jag skulle säga att Seminyak har ett stort utbud av allt. Här finns något för alla med allt från strand till beach clubs, trevliga caféer till mysiga restauranger och här nedan har jag listat mina favoriter på vad jag rekommenderar att se, göra och äta i Seminyak.

Seminyak

Seminyak

Seminyak

Bali

Vill du ha mer tips om Seminyak kan du läsa mina bästa restips till Seminyak i det här inlägget. 

Kuta

Kuta är kanske det mest populära området att åka till på Bali, speciellt för festande ungdomar. Om du åker på smekmånad till Bali ska du definitivt inteåka hit. Vill du festa, leva billigt och träffa andra ungdomar världen över – ja då har du hamnat rätt! Personligen tycker jag inte alls lika bra om Kuta som jag gör med både SeminyakCangguoch Uluwatumen det är en smaksak.

Kuta

Kuta

Kuta

Vill du ha mer tips om Kuta och vad man kan se och göra kan du läsa mina restips till Kuta i det här inlägget. 

Uluwatu

Uluwatu blev helt klart mitt favoritområde på Bali. Här har du ”breathtaking” vyer, kritvita sandstränder med korallblått vatten, fantastiska beach clubs och mycket trendiga caféer och restauranger. Jag blev tokkär i Uluwatu och kan verkligen rekommendera att besöka Uluwatu när du befinner dig på Bali!

Uluwatu ligger ungefär en timme med bil från Balis flygplats på Bukithalvön. Jag kan verkligen rekommendera ALLA som åker till Bali att åka hit – alltifrån barnfamiljer, till par till ensamresande och vänner som åker i grupp tillsammans, även ni som letar efter er smeksmånadsresa bör stanna till i Uluwatu!

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Uluwatu

Vill du ha mer tips om Uluwatu kan du läsa mina bästa restips till Uluwatu i det här inlägget.

Nusa Dua

Nusa Dua har kanske Balis absolut finaste stränder. Vill du enbart ha lyx och harmoni är det i Nusa Dua du ska befinna dig. Det här området anses som lite lyxigare än de andra områdena. Åker du på smekmånad rekommenderar jag att bo på ett riktigt schysst hotell i Nusa Dua som har direkt access till stranden.

Uluwatu

Bali

Balangan

Smekmånad

Som jag nämnt tidigare finns det två områden på Bali jag rekommenderar att åka till för dig som ska åka på smekmånad till Bali. Det är dels Uluwatu som har lite dyrare och schysstare beach clubs samt hotell men också området Nusa Dua. I området Uluwatu är det är populärt att hyra riktigt schyssta villor om ni vill vara helt ensamma men jag skulle rekommendera att lägga dom pengarna på ett lyxigt hotell istället. Men det är en smaksak 🙂

Bali

BaliJag hoppas den här guiden har underlättat lite för ditt beslut om var på Bali du vill bo 🙂

 

Här hittar du alla mina Bali guider:

Happy Travels!
// Charlotte

3 Comments

  1. Tack snälla för denna otroligt fina och informativa sida. Hjälpte mig en del i mitt planerande inför längre vistelse på Bali 🙏🥰

  2. Charlotte Lundquist Reply

    Vad roligt att höra! Det som är meningen, att inspirera och hjälpa er 🙂 Trevlig resa!

  3. Tack för bra info! Kan du säga något om Sanur beach?

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.