Mitt Resår 2019 – Vart i Världen Har Jag Varit

Det här året har inte blivit lika händelserikt på resfronten om man jämför med hur jag hade det 2018 (som du kan läsa mer om här). Det året toppade lätt antalet resor jag lyckades genomföra, vilket även var ett mål jag hade då. I år har jag däremot lovat mig själv att inte planera så mycket resor utan ta dem som de kommer istället och det har jag gjort också. Det här året har varit mitt lugnaste resår någonsin, vilket också har lett till att jag mår otroligt mycket bättre! 🙂

Doha, Qatar

Muscat, Oman

Det är inte på grund av resorna jag har minskat med som gör att jag mår bättre, det har varit ett aktivt val av mig att få återhämta mig i lugn och ro från min utmattning, att kunna få längta till en resa, planera den och ha något att se fram emot än att stressa igenom resor som jag tidigare har gjort. Jag har försökt tänka kvalitet istället för kvantitet det här året och tycker faktiskt att jag har lyckats med det också 🙂

Abu Dhabi

Mitt Resår 2019 – Vart i Världen Har Jag Varit

Därför blev det detta år tre resor för min del och totalt 6 besökta städer som jag kommer sammanfatta i det här inlägget 🙂

1. Bali

I mitten på februari 2018 bestämde jag mig för att åka själv till Bali och spendera en vecka där för att sedan möta upp Christine på 29grader.se och hänga med henne och hennes man + vän. De resterande två veckorna upptäckte vi Bali tillsammans och Christine visade mig platser på Bali jag aldrig hade hittat till annars. Nästan tre veckor spenderade jag på Bali och det var välbehövligt för både min kropp och själ.

Uluwatu

Uluwatu

Jag fick vara med om silence day för första gången och det var verkligen en upplevelse. Inga ljus eller lampor fick tändas på 24 timmar, man fick inte gå utanför hotellet på 24 timmar, inga bilar eller scotrar hördes på 24 timmar, ja allt var tyst runtomkring en i ett helt dygn. Kvällen innan firades med en stor karneval som ägde rum på huvudgatan i Kuta där vi spenderade några dagar.

Övergivet flygplan Bali

Uluwatu

På dessa tre veckor hann jag med att upptäcka både Canggu, Kuta, Seminyak, Uluwatu, Nusa Penida, Nusa Ceningan och Nusa Lembongan. Ubud gjorde jag som dagsaktivitet där jag åkte till Monkey Forest, ett vattenfall och gungade gunga bland risfält. Allt i lugn och ro, ingen stress och det var precis vad jag behövde.

Kuta

Ubud, Bali

Ubud, Bali

Ubud, Bali

Bali

Seminyak

Du kan läsa mer från min resa till Bali här:

Dubai

2. Dubai – Kryssning med Costa Diadema

I slutet på november åkte jag till Dubai där jag blev inbjuden att åka på kryssning runt mellanöstern med kryssningsfartyget Costa Diadema. Vi började med en heldag i Dubai för att sen kliva ombord Costa fartyget och dagen efter åka till Muscat i Oman. Där spenderade vi ett dygn innan vi åkte vidare till Doha i Qatar med ett dygn under tiden mitt ute på havet. Dagen efter bar vi av igen till Abu Dhabi där vi spenderade 2 dygn tills vi slutligen kom tillbaka till Dubai där kryssningen avslutades men vi valde att spendera ett dygn på egen hand istället.

Dubai

Costa Cruises

Abu Dhabi

Doha, Qatar

Muscat, Oman

Costa Cruises

Det här var första gången jag åkte på kryssning och det var faktiskt roligt. Jag hade kanske lite för höga förväntningar på vissa saker som jag blev lite besviken på, exempelvis var poolen på taket väldigt väldigt liten men överlag var det här en upplevelse som var helt ny för mig och som jag fick mersmak av!  🙂

Inlägg från kryssningen kommer efter detta inlägg, så håll utkik! 🙂

3. Algarve, Portugal

Julen spenderades längs med Algarve kusten i Portugal detta år. Temperaturen har varit som svensk sommar med ca 22-23 grader dagtid. Vi har bilat runt till lite olika stränder och besökt bland annat Quarteira, Vilamoura, Vale de Lobo, Quinta do Lago och Faro stad. Den här gången tog jag även med mig min hund Stella som reste med mig i kabinen. (Vill ni läsa om hur det går till att flyga med hund i kabinen hittar ni det här).

Faro, Portugal

Faro, Portugal

Faro, Portugal

Faro, Portugal

Vilamoura, Portugal

Flyga med hund

Jag har tidigare skrivit om mina resor till Algarve kusten som du kan läsa mer om här:

Norwegian

Readyfortakeoff Arlanda

Fler resor än så här har det inte blivit i år men däremot kommer jag inleda år 2020 med en resa redan den 1:a januari 🙂 Vad har du gjort för resor 2019? Berätta gärna så kanske jag får inspiration för kommande resor att genomföra 🙂

Happy Travels!
// Charlotte

Här kan du läsa om mina tidigare resesammanfattningar:

6 Comments

 1. Gott Nytt År! Tiden går så fort, så jag kommer inte ihåg om det var 2018 eller 19 jag sa att jag skulle ta det lite lugnare… ångrade nästan årets första resa strax innan jag åkte- till Paris en lö-må i början januari, men det blev en kanonresa, bra konsert med And One på en båt på Seine, och härligt jazzklubbsbesök bl.a. Tog Paris mer till mitt hjärta än tidigare.
  Mer i januari, helg i Herning Danmark och Handbolls-VM, kul!
  Februari 2 nya länder Vietnam (bara HoChiMinh) o Hongkong, trevliga nya bekantskaper, men slår inte Bangkok som jag varit i 7 gånger…
  Mars Branäs o skidor med barn o barnbarn (då knappt 2), första skidåkningen på ca 15 år, gav mersmak trots dåliga knän..
  April New York årets första, härligt över påsk..boende i min lilla fyrkant 32-35 str ca 6-7 ave, Stanford hotel trevlig bekantskap. 2 dagar tidigare hem då jag inte ville fastna i SAS-strejken..
  Maj Köln o Championsleaguehandboll, och såklart sparris.. 6e gången på 7 år..
  Juni Köpenhamn o Rammstein-konsert, därifrån tåg till Leksand o midsommarfirande ”in the capital of midsummer with a touch of Depeche Mode”, med DM-vänner jag lärt känna på konserterna 17-18.
  Juli New York med jazz o strandbesök bl.a.
  Prag o Katowice (ny stad för mig) o 2x Rammstein. Tåg mellan dessa städer 75 SEK :-).
  November New York, måndagsjazz såklart, lindyhop championship som inte direkt var något championship men en kul upplevelse ändå i fina Prospect hall.
  Nov-december Japan-premiär, Damhandbolls-VM i Kumamoto, södra Japan, sedan Shinkansen till Kyoto o Tokyo. Kul! Men fortfarande är Bangkok min Asien-favorit.. snart dags att fundera på ett återbesök, drygt 3 år sedan nu :-).

  • Charlotte Lundquist Reply

   Wow vad du har hunnit med mycket Evy! 🙂 Japan står på min lista att åka till snart även om jag varit där tidigare är det alltid lika roligt att komma dit! New York blir det för min del i april i år så det ser jag fram emot! Har du något prisvärt hotell att rekommendera möjligtvis?

   Jag är faktiskt på väg till Bangkok nu i skrivande stund 😉 Det är också min favoritstad i Asien och var 1,5 år sedan jag var där så har lite Bangkok abstinens nu, så det ska bli riktigt kul att komma tillbaka dit!
   Gott nytt år! Kram Charlotte

 2. Klokt att du har lyssnat på din kropp och tagit allt i din takt, 2019 blev hela 9 resor och det var nog med facit i hand för många så i år ska jag ta det lite lugnare men startar med Abu dhabi och dubai idag ska bli så skönt, vill bara ha sol och bad och avkoppling. Sen är Rimini bokat i maj och förhoppningsvis en roadtrip i kalifornen. stor kram och var rädd om dig/Diana

 3. Charlotte Lundquist Reply

  Wow, bra jobbat med 9 resor! Precis som du säger, det tar på kroppen… men skönt med avkoppling, sol och bad i Abu Dhabi nu, njut för fullt av solen och värmen! Mysigt med roadtrip i Cali, det är underbart där! 🙂 Trevlig resa! Kram

  • Charlotte Lundquist Reply

   Eller hur! 🙂 Tack och jag visst blir det så 🙂 Kram!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.